Asperges met gravad lax, kruiden roomsaus en aardappeltjes - Asperge recepten van Foodblog Foodinista

Asperges met gravad lax, kruiden roomsaus en aardappeltjes

Deel deze post

Het is aspergeseizoen draait op volle toeren. Dan gaan we ook weer aan het werk met aspergerecepten. Eigenlijk zijn de meest smaakvolle aspergerecepten niet zo heel erg gecompliceerd. Pure smaken waarbij je de asperges natuurlijk goed proeft en dan bijvoorbeeld met ham of zalm. Daar dacht ik deze keer ook aan. Een kleine aanpasser op de asperges met zalm. Asperges met gravad lax, kruiden roomsaus en aardappeltjes. Zo creëerde ik al eerder twee gravad lax recepten die perfect passen bij deze maaltijd. Een gravad lax met dille en een gravad lax met Chinese 5 spices. Voor dit asperge recept maakte ik een gravad lax met gin tonic en die ga ik ook heel snel met je delen, beloofd. Blijven spelen met asperges blijft tenslotte toch leuk en spelen met smaken ook. Zo bereidde ik bijvoorbeeld met asperges met beenham en aardappeltjes op de barbecue. Zo blijft het ook leuk en lekker om asperges te blijven eten, want hoe lang het aspergeseizoen ook duurt wij blijven er van houden door alle variaties. Van aspergesoep recept tot aspergesalade, vooral wanneer je op diverse manieren de asperge kunt bereiden. Maar deze keer de klassieker asperges met zalm en aardappeltjes. Hoe? Lees mee en maak zelf asperges met gravad lax en kruiden roomsaus.

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Asperges met gravad lax, kruiden roomsaus en aardappeltjes - Asperge recepten van Foodblog Foodinista
Asperges met gravad lax, kruiden roomsaus en aardappeltjes - Asperge recepten van Foodblog Foodinista

Ingrediënten voor Asperges met gravad lax, kruiden roomsaus en aardappeltjes voor 4 personen

Ingrediënten voor asperges van de barbecue

 • 1 kilo asperges van de boer. Geschild en zonder kontjes.
 • 400 gram krieltjes
 • Handje verse dille
 • 1 theelepel witte wijn azijn, voor een zuurtje
 • snufje zout
 • 1 eetlepel olijfolie

Ingrediënten voor de kruiden roomsaus

 • 250 ml Kookroom
 • 2 eetlepels witte wijn
 • handje verse dille
 • handje verse peterselie
 • snufje maizena
 • 1 theelepel water

Ingrediënten gravad lax

Bekijk voor de recepten van gravad lax mijn recepten voor klassieke gravad lax met frisse kruiden en of mijn recept voor gravad lax met 5 spices met iets meer spice.

Houd er rekening mee dat Gravad lax echt niet moeilijk is, maar dat je deze wel 48 uur vooraf moet bereiden. Dan heb je echt heerlijke verse koud gerookte zalm.

Asperges met gravad lax, kruiden roomsaus en aardappeltjes - Asperge recepten van Foodblog Foodinista

Tips voor de bereiding van de asperges met gravad lax en aardappeltjes

Moeilijkheid 1-5: 3
Tijdsduur: 30 minuten +48 uur vooraf de gravad lax bereiden
Benodigdheden: pan en bij voorkeur een aspergepan, hapjespan of koekenpan, snijplank, fileermes, steelpan, mes, lepel

Asperges met gravad lax, kruiden roomsaus en aardappeltjes - Asperge recepten van Foodblog Foodinista

Recept Asperges met gravad lax, aardappeltjes in kruiden roomsaus

Heb je de gravad lax voorbereid? Spoel deze dan af en maak deze dan schoon, zoals beschreven in de gravad lax recepten het is fijn wanneer de gravad lax alvast klaar ligt op bijvoorbeeld een houten plank en op bakpapier, zodat de houten plank niet naar vis gaat ruiken. Dan is het alleen nog maar nodig om de gravad lax bij het diner te fileren. Hoe je de zalm bereid lees je bij de gravad lax recepten.

P.s. je kunt ook een lekker voorgerecht maken met gravad lax, zoals het torentje met gravad lax en bietjes of het torentje met gravad lax, appel en avocado.

Asperges koken

Kook de asperges beetgaar. Dit is het makkelijkst in een aspergepan, maar niet echt nodig. Een ruime soeppan kan bijvoorbeeld ook. Kook de asperges met een snufje zout en witte wijn azijn voor een zuurtje.

Aardappeltjes bakken

Bak de aardappeltjes in een grote koekenpan of hapjespan. Smelt een klontje boter en verhit één eetlepel olijfolie in de pan. Wanneer het goud bruin is bak je de aardappeltjes met een snufje zout.

Roomsaus met kruiden maken

Voor de roomsaus met kruiden ga je naar het recept voor asperges met roomsaus in garnalen, alleen zonder de garnalen en het sjalotje. Verder volg je alle stappen. De ingrediënten heb ik hier al voor je beschreven.

Borden opmaken met asperges, aardappeltjes, gravad lax en roomsaus met kruiden

Verdeel de asperges over de borden wanneer deze beetgaar zijn. Naast de asperges mogen de aardappeltjes. Schep de aspergesaus over de asperges. Fileer de gravad lax zalm. Verdeel de zalm over de asperges. Snijd de overige dille fijn en strooi deze over de zalm en asperges. Een likje mayonaise bij de aardappeltjes kan natuurlijk best wel lekker zijn. Eet smakelijk!

Meer aspergerecepten van Foodblog Foodinista?

Maak dan ook eens de frittata met groene aspergeswitte aspergeragout of de lasagne met asperges.

Recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie