Risotto met witte asperges, groene asperges en zalm - Risotto recept met asperges - Foodblog Foodinista

Risotto met witte asperges, groene asperges en zalm – Risotto recept met asperges

Deel deze post

We kunnen nog een aantal weken genieten van het aspergeseizoen. Asperges kun je op diverse manieren eten. Zo is het altijd een heerlijk idee om te genieten van een klassieker. Asperges, ham en aardappeltjes of zalm. Maar je kunt ook variëren met een ovenschotel of zoals deze keer asperges in een risotto. We kiezen er dan ook nog voor om witte asperges te combineren met groene asperges en beiden ga je ook nog anders bereiden. Witte en groene asperges mogen dan wel de zelfde groente zijn de smaak, bereiding in structuur is en kan totaal divers zijn. De risotto maken we dan wel weer klassiek af met gerookte zalm. Zullen we beginnen en de risotto met witte asperges, groene asperges en zalm gaan bereiden?

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Risotto met witte asperges, groene asperges en zalm - Risotto recept met asperges - Foodblog Foodinista
Risotto met witte asperges, groene asperges en zalm - Risotto recept met asperges - Foodblog Foodinista

Ingrediënten voor Risotto met witte asperges, groene asperges en zalm voor 2 personen

 • 80 gram risotto rijst
 • 200 gram witte asperges geschild
 • 350 gram groene asperges
 • 1 sjalotje
 • halve limoen
 • 100 ml witte wijn
 • 500 ml visbouillon
 • klontje roomboter
 • handje geraspte parmezaan
 • 100 gram gerookte zalm
 • 2 eetlepels olijfolie
 • snufje peper
 • handje verse gesneden verse kruiden: dille, bieslook en peterselie
Risotto recept met witte en groene asperges en gerookte zalm van Foodblog Foodinista

Tips voor de bereiding van de risotto met gemengde asperges en gerookte zalm

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 30 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes, spatel, maatbeker, pan, grillpan, lepel, barbecuetang, rasp

Risotto met witte asperges, groene asperges en zalm - Risotto recept met asperges - Foodblog Foodinista

Recept Risotto met witte asperges, gegrilde groene asperges en gerookte zalm

Bereiden van de risotto

Snipper het sjalotje. Dit kan makkelijk in een hakmolen, maar ook met een scherp mes gehakt worden. Verhit in de pan één eetlepel olijfolie. Smoor vervolgens in de pan het sjalotje voor ongeveer twee minuutjes. Zorg dat de visbouillon klaar staar. Smoor met het sjalotje nog twee minuten de arboriorijst mee, zodat het zetmeel los komt. Blus het sjalotje en de risottorijst, ook wel de arborriorijst, af met 250 ml bouillon en laat dit koken, tot de bouillon bijna is opgelost.

Ondertussen de groene asperges grillen

Snijd de kontjes van de groene asperges en snijd de groene asperges in drie stukken. Verhit in de grillpan één eetlepel olijfolie. Grill de groene asperges voor ongeveer 8 minuten in de grillpan. Draai ze om en om met een barbecuetang. De verhitting mag uit.

De risotto ondertussen verder bereiden

De witte asperges zijn geschild. Snijd de witte asperges in drie delen. De asperges kunnen bij de risotto. Blus de asperges nog een keer af met 250 ml bouillon. Laat de risotto met de asperges bijna droog koken. Blus daarna nog een keer af met 100 ml witte wijn.

Garneren van de risotto met asperges en gerookte zalm

Snipper alvast de gerookte zalm en snijd de kruiden fijn. Bewaar deze nog even apart. Breng de risotto op smaak met limoenschil of citroenschil. Rasp daarvoor een klein beetje schil van het fruit. Het geeft een fris smaakje. Als de risotto kleverig is, maar nog vochtig mag de verhitting omlaag. Spatel de boter en de Parmezaan door de risotto. Blijf roeren. Ook de groene asperges mogen door de risotto. Verdeel de risotto over de borden. Maak de risotto af met de gerookte zalm en de verse kruiden. Rasp nog een beetje parmezaan over de risotto en eet smakelijk!

Meer risotto recepten van Foodinista?

Kijk dan ook eens naar de volgende risottorecepten, wellicht is het ook iets voor jou? Met een kleine aanpassing kun je ook deze risottorecepten in de oven bereiden. Let dan vooral op de hoeveelheid bouillon en wijn.

* Meer risotto met bier? Maak dan eens deze risotto met donker bier.
* Geen witte wijn, maar maak risotto met rode wijn en fijne groente
* Of risotto met truffel en een zacht eitje

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.


Geen reactie's

Geef een reactie