
29 mrt Frittata met groene asperges en zalm
Eieren combineren met heerlijke frisse en groene asperges in een frittata recept of ovenomelet. Een frittata is heerlijk bij het ontbijt, lunch of als simpel gerecht bij het avondeten. De frittata met groene asperges en zalm kun je combienren met een frisse salade. De frittata met groene asperges en zalm maak je snel en simpel en terwijl deze in de oven staat kun je zelfs nog even iets anders doen. Zelf de voedzaame en koolhydraatarme maaltijd maken? Lees het recept en schuif de frittata met zalm en asperges de oven in.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten voor de frittata met groene asperges en zalm voor 4 of 8 personen
Bij mij is de hoeveelheid ingrediënten afhankelijk van het tijdstip waarop ik de fritatta maak. Gebruik een dubbele hoeveel heid voor 8 personen, lunch en diner.
- 5 eieren
- 100 gram groene aspergetips
- 1 rode ui
- 125 gram zalmsnippers
- 125 gram creme fraiche
- 1 eetlepel paneermeel
- handje fijngesneden verse bieslook en basilicum
- snufje peper en zout
- 1 eetlepel olijfolie
Extra toppingsalade ingrediënten:
- 2 handjes rucola slamix
- 1 eetlepel pijnboompitjes
- eetlepel olijfolie
- snufje zout en peper
- geraspte Parmezaanse kaas
Tips voor de bereiding van de frittata met groene asperges en zalm
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten en 20 minuten in de oven. Dubbele hoeveelheid? Dan 30 minuten in de oven
Benodigdheden in de keuken
- schaal
- garde
- snijplank
- mes
- lepel
- ovenschaal of taartvorm
Variëren? maak dan ook eens de frittata met tomaat en mozzarella
Recept voor frittata met groene asperges en zalm
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de ovenschaal in met olijfolie.
Frittata met zalm en groene asperges maken
Kluts de eieren en meng de creme fraiche door de eieren. Blijf kloppen tot een glad mengsel heb. Voeg extra peper, zout en het handje basilicum en bieslook toe. Snipper de rode ui en meng deze door de mix. Maak de asperges schoon en meng deze door de frittatamix. Snijd de zalm in snippers en meng ook deze door het frittatamengsel. Giet alles over in de taartvorm. Meng met een lepel nog een keer goed en voorzichtig door, zodat de asperges en zalm zich verspreiden door over de fritta. Strooi over de frittata één eetlepel paneermeel. Dit geef een knapperig laagje en onttrekt overtollig vocht, terwijl de frittata luchtig blijft. Plaats de frittata met asperges en zalm voor twintig minuten in de oven op 200 graden.
Frisse salade bij de frittata
Maak je ook de salade dan heb je nu tijd om deze even voor te bereiden. Dit doe je heel erg snel. Meng de rucola met de olijfolie, snufje peper en zout, pijnboompitjes en maak af de geraspte Parmezaanse kaas. Als de frittata uit de oven komt kun je deze garneren met de rucolasalade of apart serveren.
Frittata recepten
Meer recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Top recepten met ei - Pasen – ElsaRblog
Geplaatst op 19:30h, 18 april[…] Frittata met groene asperges en zalm: foodinista.nl […]
marijke van Straten
Geplaatst op 19:04h, 11 aprilHallo. Ik ben je recept aan het maken. Er staat een rode ui bij de ingredienten. Maar die is later niet nodig. De bieslook ook niet.mis ik iets?
Daphne van Aken
Geplaatst op 09:34h, 12 aprilGoedemorgen Marijke,
Leuk dat je het recept maakt!
Het is al weer een wat ouder recept. Dus ik heb het nagelezen en gecorrigeerd. Je hebt helemaal gelijk en dankjewel voor je reactie. Ik heb het aangepast. Hopelijk is het zo verbeterd.
Groetjes,
Daphne