29 mrt Frittata met groene asperges en zalm
En ei hoort erbij! En waarom deze eieren niet combineren met heerlijke frisse en groene asperges in een frittata recept of ook wel oven omelet. Zo snel en simpel heb jij je asperges nooit bereid. Zelf kunnen wij deze frittata’s eigenlijk wel heel de dag eten. Als ontbijt, lunch of avond eten en dan met een frisse salade erbij. De frittata met groene asperges en zalm maak je snel en simpel en terwijl deze in de oven staat kun je zelfs nog even iets anders doen. Eerlijk gezegd pak ik dan altijd even een relaxmomentje. Vooral nu tijdens mijn zwangerschap en omdat ik eigenlijk niet veel mag doen is twintig minuten op mijn benen staan helaas al een hele opgave. Daar zal de frittata inspiratie ook een beetje vandaag zijn gekomen. Snel en simpel, maar super lekker, voedzaam en koolhydraatarm. Dat laatste is ook weer mooi meegenomen.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten voor de frittata met groene asperges en zalm voor 4 of 8 personen
Bij mij is de hoeveelheid ingrediënten afhankelijk van het tijdstip waarop ik de fritatta maak. Gebruik een dubbele hoeveel heid voor 8 personen, lunch en diner.
- 5 eieren
- 100 gram groene aspergetips
- 1 rode ui
- 125 gram zalmsnippers
- 125 gram creme fraiche
- 1 eetlepel paneermeel
- handje fijngesneden verse bieslook en basilicum
- snufje peper en zout
- 1 eetlepel olijfolie
Extra toppingsalade ingrediënten:
- 2 handjes rucola slamix
- 1 eetlepel pijnboompitjes
- eetlepel olijfolie
- snufje zout en peper
- handje geraspte parmezaanse kaas
Tips voor de bereiding van de frittata met groene asperges en zalm
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten en 20 minuten in de oven. Dubbele hoeveelheid? Dan 30 minuten in de oven
Benodigdheden: schaal, garde, snijplank, mes, lepel, ovenschaal of taartvorm
Variëren? maak dan ook eens de frittata met tomaat en mozzarella
Recept voor frittata met groene asperges en zalm
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de ovenschaal in met olijfolie.
Kluts de eieren en meng de creme fraiche door de eieren. Blijf kloppen tot een glad mengsel heb. Voeg extra peper, zout en het handje basilicum en bieslook toe. Snipper de rode ui en meng deze door de mix. Maak de asperges schoon en meng deze door de frittatamix. Snijd de zalm in snippers en meng ook deze door het frittatamengsel. Giet alles over in de taartvorm. Meng met een lepel nog een keer goed en voorzichtig door, zodat de asperges en zalm zich verspreiden door over de fritta. Strooi over de frittata één eetlepel paneermeel. Dit geef een knapperig laagje en onttrekt overtollig vocht, terwijl de frittata luchtig blijft. Plaats de frittata met asperges en zalm voor twintig minuten in de oven op 200 graden.
Maak je ook de salade dan heb je nu tijd om deze even voor te bereiden. Dit doe je heel erg snel. Meng de rucola met de olijfolie, snufje peper en zout, pijnboompitjes en maak af de geraspte parmezaanse kaas. Als de frittata uit de oven komt kun je deze garneren met de rucolasalade of apart serveren.
Nog een frittata’s maken of extra inspiratie om te variëren? Maak dan deze heerlijke frittata met chorizo of een goed gevulde boerenfrittata. En de frittata combineren met een heerlijke zalmsalade? Maak dan de frisse salade met zalm en aardappeltjes.
Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Top recepten met ei - Pasen – ElsaRblog
Geplaatst op 19:30h, 18 april[…] Frittata met groene asperges en zalm: foodinista.nl […]
marijke van Straten
Geplaatst op 19:04h, 11 aprilHallo. Ik ben je recept aan het maken. Er staat een rode ui bij de ingredienten. Maar die is later niet nodig. De bieslook ook niet.mis ik iets?
Daphne van Aken
Geplaatst op 09:34h, 12 aprilGoedemorgen Marijke,
Leuk dat je het recept maakt!
Het is al weer een wat ouder recept. Dus ik heb het nagelezen en gecorrigeerd. Je hebt helemaal gelijk en dankjewel voor je reactie. Ik heb het aangepast. Hopelijk is het zo verbeterd.
Groetjes,
Daphne