Asperge roomsoep met gravad lax - Zelf aspergesoep maken - Foodblog Foodinista

Asperge roomsoep met gravad lax – Zelf aspergesoep maken

Deel deze post

Heb je dit aspergeseizoen al asperges gegeten? Nog niet? Dan is het nu tijd, want ik heb weer een nieuw aspergerecept voor je! Het recept voor Asperge roomsoep met gravad lax, zalmkuit en frisse kruiden. Een makkelijk, maar vooral lekker aspergerecept voor zelf aspergesoep maken met heerlijke gravad lax. Op de foodblog deel ik natuurlijk ook gravad lax recepten, want gravad lax maak je natuurlijk ook zelf! Zo maak je helemaal zelf de meest heerlijke aspergerecepten. En geloof mij gravad lax maken is niet moeilijk en dit is eigenlijk het zelfde bij de meeste aspergerecepten. Het is niet nodig om de recepten heel erg gecompliceerd te maken, al ziet het er wel zo uit, maar je wilt er wel veel smaak uit halen.

Aspergesoep recepten met pure smaken

Pure smaken waarbij je de asperges natuurlijk goed proeft en dan bijvoorbeeld bij aspergesoep met ham of aspergesoep met garnalen. Daar dacht ik deze keer ook aan.

Recepten met gravad lax

Al eerder in het aspergeseizoen deelde ik mijn recept voor aspergesoep met ham en nu deel ik mijn recept voor aspergesoep met zalm, alleen dan met huisgemaakte gravad lax. Al eerder deze week deelde ik een mooi hoofdgerecht voor asperges met gravad lax, kruiden roomsaus en aardappeltjes en als voorgerecht kun je kiezen voor de asperge roomsoep met gravad lax, maar de aspergesoep is natuurlijk ook een heerlijk hoofdgerecht of lekker bij de lunch. Sowieso kun je met gravad lax en asperges eindeloos variëren en blijven koken. Zo creëerde ik al eerder twee gravad lax recepten die perfect passen bij deze aspergerecepten. Een gravad lax met dille en een gravad lax met Chinese 5 spices. Voor deze aspergesoep maakte ik een gravad lax met gin tonic.

Genieten van het aspergeseizoen

Blijven spelen met asperges blijft tenslotte toch leuk en spelen met smaken ook. Zo bereidde ik bijvoorbeeld met asperges met beenham en aardappeltjes op de barbecue, maar wanneer je de asperges en de aardappeltjes bereid op de barbecue dan kun je daar natuurlijk ook heerlijk gravad lax bij eten. Uiteindelijk krijgen je asperges zo al een hele andere rokerige smaak. Zo blijft het ook leuk en lekker om asperges te blijven eten, want hoe lang het aspergeseizoen ook duurt wij blijven er van houden door alle variaties. Maar ik stop met het delen van wat allemaal mogelijk is, want nu ga ik het recept met je delen voor de asperge roomsoep met gravad lax en zalmkuit.

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Asperge roomsoep met gravad lax - Zelf aspergesoep maken - Foodblog Foodinista

Ingrediënten aspergesoep met gravad lax voor 4 personen

  • 1 kilo witte asperges geschild (voor aspergesoep haal ik bij de aspergeboer meestal puntjes – c keuze) je gaat toch pureren en ook daar zijn kopjes bij. Het scheelt flink in de portemonnee en het gaat voedselverspilling tegen.
  • 500 ml water gekookt
  • 1 blokje visbouillon
  • 2 eetlepels roomkaas
  • 500 gram gravad lax, zoals van het gravad lax met dille recept of de gravad lax met 5 spices
  • 2 eetlepels zalmkuit
  • halve limoen of citroen
  • handje verse platte peterselie
  • handje verse dille

Ingrediënten gravad lax

Bekijk voor de recepten van gravad lax mijn recepten voor klassieke gravad lax met frisse kruiden en of mijn recept voor gravad lax met 5 spices met iets meer spice.

Houd er rekening mee dat Gravad lax echt niet moeilijk is om te maken, maar dat je deze wel 48 uur vooraf moet bereiden. Dan heb je echt heerlijke verse koud gerookte zalm.

Tips voor de bereiding van de asperge roomsoep met gravad lax

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 30 minuten en bereid de gravad lax twee dagen vooruit (daar heb je 30 minuten werk aan)
Benodigdheden: 1 grotere pan, 1 steelpan, snijplank, mes, garde, staafmixer, maatbeker, fileermes, handrasp, theelepel

Asperge roomsoep met gravad lax - Zelf aspergesoep maken - Foodblog Foodinista

Recept Asperge roomsoep met gravad lax en zalmkuit

Gravad lax

Heb je de gravad lax voorbereid? Spoel deze dan af en maak deze dan schoon, zoals beschreven in de gravad lax recepten. Het is fijn wanneer de gravad lax alvast klaar ligt op bijvoorbeeld een snijplank. Wanneer je de soep gaat opdienen is het nog alleen maar nodig om te fileren. Hoe je de zalm bereid lees je bij de gravad lax recepten.

P.s. je kunt ook een lekker voorgerecht maken met gravad lax, zoals het torentje met gravad lax en bietjes of het torentje met gravad lax, appel en avocado.

Asperges koken

Schil de asperges en snijd de asperges in stukken van ongeveer 3 tot 4 centimer. Verdeel de asperges in een grote pan en de aspergekopjes kunnen direct in een steelpan. Kook de asperges met een snufje zout en kook vervolgens de asperges voor ongeveer vijf minuten beetgaar. Zowel in de grotere pan als in de steelpan. Giet de asperges af.

Asperge roomsoep met gravad lax - Zelf aspergesoep maken - Foodblog Foodinista

Aspergesoep maken

Maak de visbouillon met 500 ml water en een blokje visbouillon. Schenk de bouillon bij de asperges. Laat deze even goed verhitten. Pureer de asperges (zonder de kopjes) tot een gladde soep. Maak de soep romig met de roomkaas. Pureer nog een keer. Breng de soep op smaak met de zest van de limoen of citroen. Rasp de schil door de soep. Snijd de helft van de dille en de platte peterselie fijn en roer deze door de aspergesoep. De aspergesoep is klaar.

Aspergesoep met gravad lax opdienen

Fileer de gravad lax en snijd de dille en de platte peterselie fijn. Schenk de aspergesoep in de borden. Verdeel de gravad lax over de soep en strooi de zalmkuit over de soep. Maak de aspergesoep af met de verse kruiden. Eet smakelijk!

Meer recepten met asperges van Foodblog Foodinista?

Maak dan ook eens de frittata met groene aspergeswitte aspergeragout of de lasagne met asperges.

Recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie