09 mei Lasagne met asperges en zalm – Lasagne recept
Lekker, weer iets anders met asperges een lasagne met asperges. Deze lasagne met asperges en zalm maken we gewoon lekker zelf, want je eigen bechamelsaus maken is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Wat toch de beste combinatie is bij lasagne. Ik vind in ieder geval van wel. Een aspergelasagne met zalm moet goed romig zijn, wel een beetje machtig, dus heel veel is niet nodig, maar genieten dat zeker. Wij hebben gesmuld van deze lasagne midden in het aspergeseizoen.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Benodigdheden aspergelasagne met zalm voor 4 personen
- 8 verse lasagnebladen
- 400 ml halfvolle melk
- 50 gram bloem
- 50 gram roomboter
- 1 hand peterselie
- 1 hand bieslook
- 1 hand basilicum
- snufje zout
- 500 gram asperges
- 500 gram gerookte zalm
- snufje peper
- 100 gram Parmezaanse kaas
- 300 ml water
- 1 blokje visbouillon
Tips voor de bereiding van de lasagne met asperges en zalm
Moeilijkheid 1-5: 3
Tijdsduur: Voorbereiding 45 minuten en oven 25 minuten
Benodigdheden in de keuken
- steelpan
- garde
- kruidenschaar
- aspergeschiller
- mes
- kaasrasp
- ovenschaal
- maatbeker
Recept lasagne met asperges met zalm
Asperges bereiden
Start met het koken van het water voor de asperges en doe hier een snufje zout bij. Maak ondertussen de asperges schoon en snijd deze door de helft. Als het water kookt dan kunnen de asperges voor 4 minuten worden gekookt. Niet helemaal, want ze garen straks in de oven nog verder. Als de asperges hebben gekookt laat ze dan uitlekken en leg de asperges apart.
Bechamelsaus maken
Maak ondertussen de bechamelsaus. Smelt de roomboter in een pan, wanneer de roomboter is gesmolten laat dan dan kan de bloem erbij. Blijf met de garde kloppen, totdat het een zacht roux is. Giet de melk erbij en blijf kloppen, totdat het een zachte saus wordt, het duurt even, een minuut of vijf tot tien, totdat de saus dikker wordt.
Bechamelsaus met een vissmaakje
Kook ondertussen 300 ml water en los hier het blokje visbouillon in op. Vervolgens mag de verhitting uit. Rasp de kaas er doorheen en roer de kaas door de bechamelsaus. Snijd de kruiden fijn en meng deze door de bechamelsaus. Om er geen dikke bechamelsaus van te maken, maar een dunnere lasagne saus meng je nu de visbouillon door de bechamelsaus. Klop deze los en de lasagnesaus is klaar.
Verwarm de oven nu voor op 180 graden!
Lasagne met asperges bereiden voor de oven
Tijd om de lasagne met asperges bereiden en in laagjes in de schaal te leggen. Eigenlijk is dit het makkelijkste. Start altijd met een laagje saus, zodat de onderste lasagne vellen zacht worden en de lasagne niet blijft plakken. Leg hier vervolgens lasagne vellen vervolgens bovenop. De volgende laag zijn om en om asperges. De asperges zijn door de helft gesneden anders zijn ze te lang, maar zorg met de kopjes wel dat ze om en om naar de buitenkant van de schaal gaan dit geeft een mooier effect.
Leg hier ook twee plakjes zalm op en schenk er ruim saus overheen met vervolgens twee lasagnevellen. Herhaal dit nog twee keer en schenk er op het laatste saus overheen met een restje kaas.
Lasagne grillen in de oven
Plaats de aspergelasagne op 180 graden nog 25 minuten in de oven en daarna tijd om aan tafel te gaan.
Nog meer aspergerecepten? Die vind je bij de seizoenrecepten van foodblog Foodinista.
Direct de nieuwste foodblogs ontvangen van blogger Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Bettie
Geplaatst op 15:17h, 11 meiDit klinkt lekker en ik maak altijd de standaard versie van de lasagne, dus afwisseling is altijd wel fijn.