Aspergelasagne met zalm recept

Aspergelasagne met zalm

Deel deze post

Lekker, weer iets anders met asperges. Aspergelasagne. Deze aspergelasagne met zalm maken we gewoon lekker zelf, want je eigen bechamelsaus maken is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk, en ook heel erg lekker, vooral voor een romige lasagne. Wat toch de beste combinatie is bij lasagne. Ik vind in ieder geval van wel. Een aspergelasagne moet goed romig zijn, wel een beetje machtig, dus heel veel is niet nodig, maar genieten dat zeker. Wij hebben gesmuld van deze lasagne midden in het aspergeseizoen. De aspergelasagne is helemaal niet zo moeilijk om te maken een combinatie om van te genieten.

Benodigdheden aspergelasagne met zalm voor 4 personen

8 verse lasagnebladen
400 ml halfvolle melk
50 gram bloem
50 gram roomboter
1 hand peterselie
1 hand bieslook
1 hand basilicum
snufje zout
500 gram asperges
500 gram gerookte zalm
snufje peper
100 gram geraspte pecorino of parmezaan (van het blok) 75 gram voor de saus en 25 gram voor het gratineren
300 ml water
1 blokje visbouillon

Tips voor de bereiding van de aspergelasagne met zalm

Moeilijkheid 1-5: 3
Tijdsduur: Voorbereiding 45 minuten en oven 25 minuten
Benodigdheden: steelpan, garde, kruidenschaar, aspergeschiller, mes, kaasrasp, ovenschaal, maatbeker

Aspergelasagne recept met zalm

Recept aspergelasagne met zalm

Start met het koken van het water voor de asperges en doe hier een snufje zout bij. Maak ondertussen de asperges schoon en snij deze door de helft. Als het water kookt dan kunnen de asperges voor 4 minuten worden gekookt. Niet helemaal, want ze garen straks in de oven nog verder. Als de asperges hebben gekookt laat ze dan uitlekken en leg de asperges apart.

Maak ondertussen de bechamelsaus. Smelt de roomboter in een pan, wanneer de roomboter is gesmolten laat dan dan kan de bloem erbij. Blijf met de garde kloppen, totdat het een zacht roux is. Giet de melk erbij en blijf kloppen, totdat het een zachte saus wordt, het duurt even, een minuut of vijf tot tien, totdat de saus dikker wordt.

Kook ondertussen 300 ml water in de waterkoker en los hier het blokje visbouillon in op.

Vervolgens mag de verhitting uit. Rasp de kaas er doorheen en roer de kaas door de bechamelsaus. Snij de kruiden fijn en meng deze door de bechamelsaus. Om er geen dikke bechamelsaus van te maken, maar een dunnere lasagne saus meng je nu de visbouillon door de bechamelsaus. Klop deze los en de lasagne saus is klaar.

Verwarm de oven nu voor op 180 graden!

Tijd om de aspergelasagne in laagjes in de schaal te leggen. Eigenlijk is dit het makkelijkste. Start altijd met een laagje saus, zodat de onderste lasagne vellen zacht worden en de lasagne niet blijft plakken. Leg hier vervolgens lasagne vellen vervolgens bovenop. De volgende laag zijn om en om asperges. De asperges zijn door de helft gesneden anders zijn ze te lang, maar zorg met de kopjes wel dat ze om en om naar de buitenkant van de schaal gaan dit geeft een mooier effect.

De Leg hier ook twee plakjes zalm op en schenk er ruim saus overheen met vervolgens twee lasagnevellen. Herhaal dit nog twee keer en schenk er op het laatste saus overheen met een restje kaas.

Plaats de aspergelasagne op 180 graden nog 25 minuten in de oven en daarna tijd om aan tafel te gaan.

Vaker lasagne maken? Wat dacht je van deze romige lasagne met ham, kaas en ei?

Nog meer aspergerecepten? Die vind je bij de seizoenrecepten van foodblog Foodinista.

Direct de nieuwste foodblogs ontvangen van blogger Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

1Reactie
  • Bettie
    Geplaatst op 15:17h, 11 mei

    Dit klinkt lekker en ik maak altijd de standaard versie van de lasagne, dus afwisseling is altijd wel fijn.

Geef een reactie