Hartige muffins met spinazie en feta recept uit kookboek 100 tapas foodblog Foodinista

Hartige muffins met spinazie en feta

Deel deze post

Op dagen dat ik buiten de deur werk vind ik het natuurlijk heel erg aantrekkelijk om ook direct buiten de deur te gaan lunchen. Het nodige met het hele aantrekkelijke combineren, maar soms ben ik ook gewoon verstandig. Dan ga ik er echt even voor en ga ik op een rustige plek werken, zo’n soort ZZP hang-out, neem ik zelf lunch mee en ga ik gewoon even knallen. Veel artikelen schrijven, social media onderhouden, de website bijwerken, mailtjes beantwoorden. Gewoon alles wat bij een productieve dag past en bij het bijhouden van een blog en wat erbij komt kijken. Een lekkere lunch mag dan natuurlijk nog steeds en die maak ik dan thuis. Ook op een dag waarbij ik thuis in de keuken aan het werk ben. Wat ik bijvoorbeeld leuk en lekker vind zijn voedzame hartige muffins, zoals deze muffins die je een beetje in Griekse sferen brengen. De hartige muffins met spinazie en feta gaan dan bijvoorbeeld mee in de lunchtrommel. Dit receptje heb ik niet helemaal zelf verzonnen, maar heb geïnspireerd uit het hele volle kookboek 100 tapas & andere creatieve aanraders. Een leuk kookboek vol met variatie receptjes. Waar ik je straks nog meer over vertel.

Hartige muffins met spinazie en feta recept uit kookboek 100 tapas foodblog Foodinista

Ingrediënten hartige muffins met spinazie en feta 8 stuks

  • 100 gram diepvriesspinazie
  • 90 gram feta
  • 125 gram bloem
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 40 ml olijfolie
  • 150 ml melk
  • 1 ei
  • snufje peper en zout

Tips voor de bereiding van de muffins met spinazie en feta

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 40 minuten
Benodigdheden: bolzeef, 2 mengschalen, spatel, maatbeker, muffinmat medium formaat, vork, lepel

Tip: Ontdooi de spinazie een avond vooraf, zodat je de volgende dag direct de muffins kunt maken.

Recept hartige muffins met spinazie en feta

Laat eerst de spinazie in volledig ontdooien in de bolzeef en plaats deze boven één van de mengschalen. Dan lekt het water er direct uit. Als het bijna helemaal is het ontdooit druk dan het laatste water eruit, zodat de spinazie bijna droog is en de muffins niet nat worden. Het water van de spinazie mag weg en maak de schaal droog, zodat je deze nog een keer kunt gebruiken.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng de bloem met de bakpoeder in één van de twee schalen.
Meng de melk met het ei in de andere schaal. Meng ook de olijfolie en spinazie er doorheen. Klop vervolgens het bloemmengsel samen met het spinazie mengsel los met een spatel. Snijd de feta in blokjes en sijd deze door het beslag. Smeer de muffinmat dun in met olijfolie. Schep met een lepel het beslag in de muffinmat. Plaats de mufins voor ongeveer 25 minuten in de oven.

Meer hartige muffins maken of variëren? Kijk dan ook eens naar de recepten voor groentemuffins of Italiaanse eimuffins.

Kookboek 100 tapas review met recept foodblog Foodinista

Meer kleine gerechtjes maken met 100 tapas

Inspiratie voor de hartige muffins met spinazie en feta haalde ik het kookboek 100 tapas. Een kookboek met wel meer dan 100 kleine gerechtjes van voorgerechtjes tot dessert. Voor een thuisdiner, borrel of gewoon leuk voor in de lunchbox. Het is eigenlijk hoe je zelf het kookboek leest en waar je naar zoekt. Je kunt de recepten letterlijk koken of variëren. Is het een kookboek dat je moet hebben? Voor inspiratie en variatie in de keuken: ja, want je kunt er veel kanten mee op en zal de creativiteit aansturen. Sowieso voor een gezellige zomer. Daarbij denk ik dat er nog veel leuke borrelboeken missen en dan is een boek met 100 tapas toch een hele leuke start! Wat kun je verwachten? Turkse minipizza’s, gazpacho van rode biet, camembert uit de oven, makreelmousse, oesters en meer variatie.

Meer kookboeken tips en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie