Nasi goreng met kip en pittige pindasaus - Foodblog Foodinista

Nasi goreng met kip en pittige pindasaus

Deel deze post

Nasi is een recept geworden wat een soort algemeen begrip is geworden uit de Indonesische keuken. Nasi is een verzamelnaam voor heel veen rijstrecepten. Alleen er zijn heel veel soorten nasi en gebakken rijst. Eigenlijk maakt iedereen nasi op een eigen manier en ook in iedere cultuur is nasi weer anders. Ook Indonesische nasi. In de Aziatische keuken is nasi gewoon rijst, maar bij nasi goreng krijg je deze mooie bruine gebakken rijst. In China is de rijst gewoon wit, maar in Indonesië krijg je pittige gebakken rijst en daar inspireren we deze nasi goreng met kip en pittige pindasaus en omelet op. Een maaltijd nasi goreng recept waarbij je direct helemaal klaar bent en direct aan tafel wilt. Trek? De keuken in voor heerlijke nasi goreng met kip in pittige pindasaus uit de Indonesische keuken.

Nasi goreng met kip en pittige pindasaus - Foodblog Foodinista

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Ingrediënten Nasi Goreng met kip en pittige pindasaus voor 6 personen

  • 300 gram rijst
  • 2 uien
  • 300 gram witte kool geraspt
  • 150 gram geraspte wortel
  • 1 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gram taugé
  • 125 gram katenspek
  • 200 gram kipgehakt
  • 200 gram kipfilet
  • 4 eieren
  • Neutrale olie
  • handje verse koriander
  • 1 kippenbouillonblokjes
  • 6 eetlepels ketjap

Ingrediënten voor de pindasaus

  • 6 eetlepels crunchy pindakaas
  • 5 eetlepels ketjap
  • 2 eetlepels sambal
  • snuf knoflookpoeder
  • snuf uienpoeder
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • water

Meer recepten geïnspireerd op de Indonesische keuken? Bekijk dan het rendang recept.

Recept Nasi goreng met kip, ei en pittige pindasaus - Foodblog Foodinista

Tips voor de bereiding nasi goreng met kip en ei

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 45 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes, een hakmolen is makkelijk, lepel, theelepel, pan, sauspan of steelpan, hapjespan of wok, koekenpan, spatel

Recept Nasi goreng met kip, ei en pittige pindasaus - Foodblog Foodinista

Recept Nasi goreng met kip, ei en pittige pindasaus

Kook de rijst in de ochtend of het liefst een dag vooruit, zodat de rijst goed droog is. Dit is ideaal voor het wokken en opbakken van de rijst.

Start met nasi goreng maken

Snipper de knoflook, rode peper en de ui. Verhit in de wok of hapjespan de neutrale olie, zoals zonnebloem olie. Bak de uien en knoflook. Rul het gehakt mee. Snijd de kip in blokjes en bak deze mee. Het bouillonblokje mag bij het vlees en blus het vlees af met de ketjap. Laat dit in het geheel pruttelen.

Katenspek bakken

Eigenlijk at ik nooit echt spek, maar het is juist mijn schoonmoeder met Indonesische achtergrond die dit altijd bij ons in huis brengt. Gaat het niet op dan gaat het de vriezer in. Perfect voor deze gerecht. Met de katenspek bedoelen we gewoon het broodbeleg. Snijd de katenspek fijn en verhit de koekenpak. De katenspek is vet dus bak de katenspek uit in eigen vet. Bewaar de ingevette koekenpak voor het omelet straks. De katenspek mag in de wok bij het vlees.

Wokken met de groente

Wok ondertussen verder met de nasi goreng basis. Wok de witte kool, wortel en taugé mee en de groente verder door.

Omelet bakken

Verhit de ingevette koekenpan. Kluts de vier eieren en giet deze in de koekenpan. Laat de eieren stollen en breek de eieren, wanneer deze stollen om en om kapot, zodat je ‘omelet scrumbled eggs’ krijgt. Laat de eieren even staan.

Nasi goreng maken

Bak de rijst mee de groente en de kip. Laat de dit goed bakken en wakken. Maak ondertussen de pindasaus.

Pittige pindasaus maken

Verhit in een steelpan de pindakaas met de ketjap, tomatenpuree, sambal, knoflookpoeder en uienpoeder. Meng dit alles door elkaar tot een geheel. Giet in een maatbeker water en verdeel steeds een beetje water bij de pittige pindasaus. Blijf mengen en maak de pindasaus zo dik of dun als je wilt.

Nasi goreng maken en opdienen

De nasi is ondertussen met een aantal kier mengen en ombakken goed gemengd en gebakken. Meng de het ei door de nasi en meng een aantal keer goed door elkaar. Serveer de nasi goreng met de pittige pindasaus. Snijd eventueel naar smaak koriander fijn en serveer deze bij de nasis goreng.

Indonesische recepten van Foodblog Foodinista

Nog een recept voor jou? Misschien zijn deze gehaktballetjes in sojasaus ook wel een lekker recept om te maken of het Indisch gehaktbrood.

Meer recepten  ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie