
15 jun Nasi goreng met kip en pittige pindasaus
Nasi is een recept geworden wat een soort algemeen begrip is geworden. Nasi is een verzamelnaam voor heel veen rijstrecepten. Alleen er zijn heel veel soorten nasi en gebakken rijst. Eigenlijk maakt iedereen nasi op een eigen manier en ook in iedere cultuur is nasi weer anders. In de Aziatische keuken is nasi gewoon rijst, maar bij nasi goreng krijg je deze mooie bruine gebakken rijst. Dan is het ook nog afhankelijk in welk land. In China is de rijst gewoon wit, maar in Indonesië krijg je pittige gebakken rijst en daar inspireren we deze nasi goreng met kip en pittige pindasaus en omelet op. Een maaltijd nasi goreng recept waarbij je direct helemaal klaar bent. Trek gekregen of nieuwsgierig? Nu ga ik mijn recept voor nasis goreng met kip en pittige pindasaus met je delen.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Twitter, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.



Ingrediënten Nasi Goreng met kip en pittige pindasaus voor 6 personen
300 gram rijst
2 uien
300 gram witte kool geraspt
150 gram geraspte wortel
2 teentjes knoflook
1 rode peper
100 gram taugé
125 gram katenspek
200 gram kipgehakt
200 gram kipfilet
4 eieren
Neutrale olie
handje verse koriander
1 kippenbouillonblokjes
6 eetlepels ketjap
Ingrediënten voor de pindasaus
6 eetlepels crunchy pindakaas
5 eetlepels ketjap
2 eetlepels sambal
snuf knoflookpoeder
snuf uienpoeder
1 eetlepel tomatenpuree
water
Meer recepten geïnspireerd op de Indonesische keuken? Bekijk dan het rendang recept.
Tips voor de bereiding nasi goreng
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 45 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes, een hakmolen is makkelijk, lepel, theelepel, pan, sauspan of steelpan, hapjespan of wok, koekenpan, spatel
Recept Nasi goreng met kip, ei en pittige pindasaus
Kook de rijst in de ochtend of het liefst een dag vooruit, zodat de rijst goed droog is. Dit is ideaal voor het wokken en opbakken van de rijst.
Start met nasi goreng maken
Snipper de knoflook, rode peper en de ui. Verhit in de wok of hapjespan de neutrale olie, zoals zonnebloem olie. Bak de uien en knoflook. Rul het gehakt mee. Snijd de kip in blokjes en bak deze mee. Het bouillonblokje mag bij het vlees en blus het vlees af met de ketjap. Laat dit in het geheel pruttelen.
Katenspek bakken
Eigenlijk at ik nooit echt spek, maar het is juist mijn schoonmoeder met Indonesische achtergrond die dit altijd bij ons in huis brengt. Gaat het niet op dan gaat het de vriezer in. Perfect voor deze gerecht. Met de katenspek bedoelen we gewoon het broodbeleg. Snijd de katenspek fijn en verhit de koekenpak. De katenspek is vet dus bak de katenspek uit in eigen vet. Bewaar de ingevette koekenpak voor het omelet straks. De katenspek mag in de wok bij het vlees.
Wokken met de groente
Wok ondertussen verder met de nasi goreng basis. Wok de witte kool, wortel en taugé mee. Wok de groente door.
Omelet bakken
Verhit de ingevette koekenpan. Kluts de vier eieren en giet deze in de koekenpan. Laat de eieren stollen en breek de eieren, wanneer deze stollen om en om kapot, zodat je ‘omelet scrumbled eggs’ krijgt. Laat de eieren even staan.
Nasi goreng maken
Bak de rijst mee de groente en de kip. Laat de dit goed bakken en wakken. Maak ondertussen de pindasaus.
Pittige pindasaus maken
Verhit in een steelpan de pindakaas met de ketjap, tomatenpuree, sambal, knoflookpoeder en uienpoeder. Meng dit alles door elkaar tot een geheel. Giet in een maatbeker water en verdeel steeds een beetje water bij de pittige pindasaus. Blijf mengen en maak de pindasaus zo dik of dun als je wilt.
Nasi goreng maken en opdienen
De nasi is ondertussen met een aantal kier mengen en ombakken goed gemengd en gebakken. Meng de het ei door de nasi en meng een aantal keer goed door elkaar. Serveer de nasi goreng met de pittige pindasaus. Snijd eventueel naar smaak koriander fijn en serveer deze bij de nasis goreng.
Recepten van Foodinista
Nog een recept voor jou? Misschien zijn deze gehaktballetjes in sojasaus ook wel een lekker recept om te maken of het Indisch gehaktbrood.
Meer recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's