Italiaanse saucijzenbroodjes - Foodblog Foodinista

Italiaanse saucijzenbroodjes

Deel deze post

Saucijzenbroodjes een echte klassieker. Iedereen kent ze eigenlijk wel. Natuurlijk de klassieke saucijzenbroodjes, maar misschien heb je ook mijn Indische saucijzenbroodjes wel eens gezien. Het recept voor de basis saucijzenbroodjes kun je hier vinden. Maar iedere herfst en winter deel ik wel een aantal recepten met je voor hartige snacks die je zelf kunt maken, in plaats van kant en klaar kopen. Het zal je misschien niet verbazen dat je de lekkerste snacks meestal lekkerder en gezonder zelf kunt maken. Dit kan met basis ingrediënten die je heel vaak al gewoon in huis hebt. Dit deed ik bijvoorbeeld ook met kaasbroodjes. De ingrediënten liggen vaak in de voorraadkast, koelkast of vriezer en ze staan gewoon standaard in je kruidenkastje. Dus als je lekkere trek hebt of je wilt snel een hartige snack maken dan is het dus echt ideaal om deze hartige broodjes te maken. Deze keer kreeg ik het idee om het standaard saucijzenbroodje weer eens wat extra pit te geven. Deze keer met de Italiaanse smaak. Kortom Italiaanse saucijzenbroodjes. Lekker voor een weekend snack en een voorraadje om doordeweeks mee te geven in de lunchtrommel. Een leuke variatie en ik beloof je met alle kruiden en smaakmakers bijzonder smaakvol! In dit recept lees je hoe je de Italiaanse saucijzenbroodjes kunt maken. Het is even voorbereiden en je schuift de saucijzenbroodjes zo de oven in. Vervolgens is het natuurlijk heel lekker om ze zo vers mogelijk te eten en mocht je het kunnen weerstaan dan is het slim, zodat je altijd een voorraadje hebt liggen, om er een aantal in te vriezen. Maar hier was het onmogelijk, want zowel groot als klein vond ze heerlijk! Lekker voor in de lunchtrommel of onverwacht voor bij een lekker kopje soep en gewoon zo uit het vuistje.

Italiaanse saucijzenbroodjes - Foodblog Foodinista

Meer variëren? – Recepten voor hartige snackbroodjes

Op dreef en meer hartige broodjes maken? Dan zijn misschien deze kaasbroodjes met kaasragout of de winterse zuurkoolbroodjes met rookworst ook wel iets voor jou?

Ingrediënten voor 10 Italiaanse saucijzenbroodjes

10 vellen bladerdeeg
2 eieren
300 gram half-om-half gehakt
blikje tomatenpuree
1 ui
handje verse basilicum
handje verse oregano
100 gram geraspte parmezaan
2 teentjes knoflook
2 eetlepels paneermeel (best veel, maar dit proef je niet en het gehakt is nat door de ingrediënten)
1 ui
snufje zout en peper
2 tomaten

Tips voor de bereiding van de Italiaanse saucijzenbroodjes

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten en 20 minuten in de oven
Benodigdheden: mengschaal, bakplaat en oven, snijplank, handrasp, mes en een hakmolen is makkelijk, bakpapier, lepel, bakkwast

Italiaanse saucijzenbroodjes - Foodblog Foodinista

Recept Italiaanse saucijzenbroodjes

Verwarm de oven voor op 210 graden, zodat de saucijzenbroodjes direct de oven in kunnen als ze klaar staan en bekleed de bakplaat met bakpapier. Ontdooi de vellen bladerdeeg op het bakpapier.

P.s. je kunt de vellen bladerdeeg ook halveren, zo maak je borrelhapjes of kleine saucijzenbroodjes.

Vulling voor de Italiaanse saucijzenbroodjes maken

Meng het gehakt met de tomatenpuree, zout, peper, paneermeel. Snipper de ui, knoflook, basilicum en oregano. Snijd het goed fijn of doe dit makkelijk in een hakmolen. Dan ben je binnen 30 seconde klaar. Breek één ei. Meng alles goed door het gehakt. Maak één bal en maak vervolgens van het gehakt tien klein balletjes die even groot zijn en wrijf deze vervolgens tussen je handen tot worstjes.

Vouwen van de saucijzenbroodjes

Plaats de worstjes in het midden van de saucijzenbroodjes. De gehaktworstjes mogen even lang zijn als het bladerdeeg. Vouw vervolgens het bladerdeeg dicht en druk het bladerdeeg aan de lange kant dicht. Maak vervolgens een sierrandje met een vork. Kluts een ei en smeer het bladerdeeg in met een bakkwast met het ei. Rasp de laatste Parmezaanse kaas over de broodjes. Snijd de tomaten in plakjes en druk deze in de saucijzenbroodjes.

Bakken

Plaats de saucijzenbroodjes vervolgens in de oven voor 20 minuten op 210 graden. Laat de Italiaanse saucijzenbroodjes na het bakken even afkoelen, ongeveer 5 minuten, en eet smakelijk!

Italiaanse saucijzenbroodjes - Foodblog Foodinista

Ook iets voor jou?

Als eerste de nieuwste recepten van Foodinista ontvangen? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie