Hartige cake met chorizo, gegrilde paprika en amandelen – Aperitief cake recept

Hartige cake met chorizo, gegrilde paprika en amandelen – Aperitief cake recept

Deel deze post

Bak je vaak cake? Dan zal dit meestal een zoete cake zijn? Lekker bij de thee of kopje koffie. Verras eens met het recept voor een hartige cake, zoals het recept voor Spaanse hartige cake met chorizo, gegrilde paprika en amandelen. Een cake die heel goed samen gaat met een glasje wijn, bubbels of misschien wel een biertje, zoals deze Spaanse cake, want het is een cake waar pit in zit. Een hartige cake die heel smakelijk is bij de borrel of op een Spaanse borrelplank of bij een bord Spaanse salmorejo.

Hartige cake bakken

Deze hartige cake met chorizo gegrilde paprika en amandelen gaat ook heel goed samen met een kopje soep, zoals tomatensoep of op warme dagen de Spaanse verfrissende salmorejo. Weer eens iets anders dan een stokbroodje en ben je net zoals wij ook zo dol op knoflook smeer er dan gewoon nog een beetje extra aioli op. Genieten hoor, maar dan is het dus wel officieel een thuisblijf dag, want dat gaat stinken worden! En oh ja leftovers van deze hartige cake gaan natuurlijk ook prima voor de lunch. Eigenlijk is het gewoon een ideaal compact recept. Wat je wel moet doen? Bakken! Dus hoppa de keuken in.

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Ik bakte al eerder een vegetarische hartige cake met courgette en geitenkaas het recept ga je hier vinden.

Hartige cake met chorizo, gegrilde paprika en amandelen – Aperitief cake recept - Recept van Foodblog Foodinista
Hartige cake met chorizo, gegrilde paprika en amandelen – Aperitief cake recept - Foodblog Foodinista

Ingrediënten Hartige cake met chorizo, gegrilde paprika en amandelen

  • 2 rode paprika’s
  • 2 rode uien
  • 125 gram geraspte kaas
  • 125 gram chorizo (half gedroogde chorizo worst)
  • 6 zongedroogde tomaatjes, zoals deze
  • 3 eieren
  • handje geschaafde amandelen, zoals deze
  • 150 gram zelfrijzende bloem
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 100 ml melk
  • 1 knoflookteentje
  • 1 eetlepel gerookte paprikapoeder, zoals deze
  • handje verse peterselie
  • handje verse oregano
  • snuf zout en peper

Tips voor de bereiding van de hartige cake met chorizo, gegrilde paprika en amandelen

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: Voorbereiding 45 minuten, groente grillen in oven 40 minuten en cake bakken in oven 50 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes, schaaltje, garde, steelpan, schaal, bakplaat, cakevorm van 16 cm, bakpapier, spatel

Hartige cake met chorizo, gegrilde paprika en amandelen – Aperitief cake recept - Recept van Foodblog Foodinista

Recept Hartige cake met chorizo, gegrilde paprika en amandelen

Voorbereidingen voor het bakken van de hartige cake

Vouw het bakpapier in vier delen. Knip de open hoek in. Maak het bakpapier aan de open hoeken iets kleiner. Druk het makkelijk in het cakeblik. Dan staat het cakeblik klaar voor de oven. Later til je de cake makkelijk uit het cakeblik. Het tweede vel bakpapier leg je alvast klaar op de bakplaat, want eerst gaan de groente gegrild worden. Zet de amandelen apart in een bakje water, laat ze wellen. Anders verbranden de amandelen tijdens het bakken van de hartige cake. Verwarm de oven voor op 190 graden.

Vulling voor de hartige cake met paprika en chorizo

Snijd de paprika in kleine stukjes, niet groter dan 2 bij 2 centimeter. Verdeel de paprika over de bakplaat. Snijd de rode uien in halve uienringen. Ook deze mogen op de bakplaat. Knijp het teentje knoflook uit. Druppel één eetlepel olijfolie over de paprika en de rode uien en strooi een snuf zout over de groente en breng de groente op smaak met peper. Plaats de groente in de oven voor 40 minuten op 190 graden.

Rasp de kaas grof en hak, wanneer deze nog niet geraspt is. Hak de verse kruiden; oregano en peterselie. Meng deze door de kaas. Snijd de chorizo in kleine blokjes fijn. Snijd ook de tomaatjes in kleine stukjes. Bewaar dit even apart.

Beslag maken voor de chorizo cake

Kook de melk op laag vuur in steelpan. Klop ondertussen de bloem met de eieren. Klop geleidelijk de olie en de warme melk toe blijf kloppen en zorg dat er geen klontjes komen en dat de eieren niet gaan stollen.

Hartige Spaanse cake bakken

Meng de vulling door het beslag. De groente zijn in de oven ondertussen gegrild. Spatel de paprika met de ui en knoflook en de koude vulling van kaas met verse kruiden, tomaatjes, chorizo en paprikapoeder, door het beslag. Vul het cakeblik het beslag. Haal de amandelen uit het water. Strooi de amandelen over de cake. Een mooie en smaakvolle versiering. Smeer over de amandelen voorzichtig olijfolie. Zo verbranden de amandelen niet. De cake mag nu in de oven voor 50 minuten op 190 graden. Test de cake even met een satéprikker. Is de cake gaar? Perfect! Nog rauw? Plaats terug voor nog 10 minuten. Laat vervolgens de cake afkoelen in het blik buiten de oven voor 25 minuten en dan is het tijd om te genieten!

Combineer de hartige Spaanse cake met een borrelplank!

Een aperitief cake past natuurlijk perfect bij een borrelmoment dus kijk vooral even rond bij de borrelplanken op de blog, zoals deze of bij een heerlijke soep, zoals deze courgettesoep met mascarpone.

Meer recepten ontvangen en leuke foodfacts like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op Instagram  en Pinterest.

2 Reactie's
  • Rosanne
    Geplaatst op 13:09h, 31 december

    Hi,

    Ik ben benieuwd wanneer de chorizo in het beslag gaat. Moeten ze van tevoren nog aangebakken worden?

    Groetjes,
    Rosanne

  • Daphne van Aken
    Geplaatst op 21:27h, 02 januari

    Hi Rosanne,

    Ik zie het inderdaad. ‘De koude vulling’ dus ook de chorizo, maar ik heb het er bij geschreven voor meer duidelijkheid. De chorizo bakt mee in de oven. Heb je het recept al gemaakt aangezien het oudjaarsdag was?

    Groetjes,

    Daphne

Geef een reactie