Griekse salade met feta recept van Foodblog Foodinista

Griekse salade

Deel deze post

Geen Griekse maaltijd is compleet zonder een Griekse salade met feta. Reden genoeg dat deze salade dan ook niet mag ontbreken op de blog. Waarom niet? Ik heb nu éénmaal een liefde voor Griekenland. Ik reis graag naar Griekenland het liefst ieder jaar, maar soms moet er ook iets anders ontdekt worden. Dat vind ik tenminste, want ik ben nu éénmaal reislustig. Wanneer ik ergens anders naartoe ga dan mis ik Griekenland wel en ook het Griekse eten. De Griekse keuken is zeer uitgebreid. Ik vertel je direct, nee het eten bij de Griekse restaurants in Nederland is compleet anders dan in Griekenland zelf en het komt niet alleen door de blauwe zee en de blauwe deuren. Ieder eiland heeft eigen lokale specialiteiten en de bereiding is toch heel anders. Ook ik kan het niet bereiken, maar ik probeer het te benaderen. Ook deze keer weer met een Griekse salade. Een Griekse salade krijg je echt overal en toch is die niet overal hetzelfde. Dat geeft mij ook de reden er mijn favoriete smaken aan te geven die weer niet heel erg ver afwijken.

De Griekse keuken

Onlangs deelde ik ook al een recept voor saganaki en zo kun je meer Griekse recepten op de blog vinden. Lees daarbij ook eens mijn Griekse reiservaringen je begrijpt direct waarom Griekenland zo’n fijn vakantieland is. Laten we deze alleen eens beginnen met het recept voor de Griekse salade een basisrecept wat bij geen Griekse maaltijd mag ontbreken en een salade die je overigens ook gewoon zo kunt eten voor een grote dosis groente.

Ingrediënten Griekse salade voor een grote schaal

 • 1 blok feta
 • 1 rode paprika
 • 2 rode uien
 • 2 tomaten
 • 1 komkommer
 • 100 gram zwarte olijven
 • 4 eetlepels extra vergine olijfolie
 • 1 theelepel witte wijn azijn
 • snuf peper en zout
 • 1 knoflookteen
 • hand verse munt
 • hand verse peterselie
 • theelepel verse dille
 • 1 citroen of limoen

Lekker met vers pitabrood of Turks brood en probeer ook eens het recept voor mijn Griekse tzatziki die is natuurlijk ook het lekkerst, wanneer je die zelf maakt!

Tips voor bereiding van de Griekse salade

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes, schaal, lepel, kleine maatbeker, vork, knoflookpers

Griekse salade met feta recept van Foodblog Foodinista

Griekse salade recept

Snijwerk voor de Griekse salade

Eigenlijk is het maken van de Griekse salade één groot snijwerk en het kloppen van de dressing. Simpel en eenvoudig kun je wel zeggen. Daar houden we tenslotte ook van bij Foodblog Foodinista met uiteindelijk een lekker resultaat vol smaak. Start met het snijden van de groente de uien in ringen, de tomaten in halve kwartjes, de komkommer in plakken en de paprika in reepjes. Meng dit alles door elkaar in een schaal. Snijd de zwarte olijven in ringen en meng deze door de groente. Snijd de helft van de feta in blokjes en meng deze door de door de groente.

Dressing voor de Griekse salade

Meng de olijfolie met de azijn. Vervolgens mag er een snufje peper en zout bij. Knijp de knoflook uit in de dressing en meng deze door de dressing. Knijp de helft van de citroen uit in de dressing. Snijd de verse dille fijn en meng deze door de dressing. Giet de dressing door de Griekse salade en meng alles door elkaar.

Griekse salade garneren

Maak de Griekse salade af met de lekkerste smaakmakers. Verbrokkel de laatste feta en snijd de munt en de peterselie fijn. Meng deze met de feta. Garneer het op de salade. Geef vervolgens de laatste citroen of limoen er in partjes bij en bedruppel de salade naar smaak.

Saladerecepten van Foodblog Foodinista

Maak dan ook eens de zomerse salade met ham en meloensalade nicoise met makreel of probeer de aardappelsalade met tonijn eens. Zo kun je met klassiekers op diverse manieren blijven variëren en weer eens een andere saladerecept op tafel zetten.

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie