Salade met gegrilde pomodori tomaat, burrata en pesto - Foodinista

Salade met gegrilde pomodori tomaat, burrata en pesto

Deel deze post

Een frisse salade bij de barbecue of als bijgerecht is perfect in de zomer en mag eigenlijk nooit ontbreken bij een maaltijd of barbecue avond. Deze salade met gegrilde pomodori tomaat, burrata en pesto is een perfect voorbeeld. Je kunt makkelijk en vooral simpel zelf frisse barbecuesalades maken voor bij een zomerse maaltijd als bijgerecht. Ook wanneer je denkt dat je niks in huis hebt, want een barbecuesalade met de meest simpele ingrediënten kan zo op tafel staan. Neem bijvoorbeeld dit saladerecept met gegrilde pomodori tomaat, burrata en pesto. Een heerlijk salade recept bij een grill maaltijd en dankzij de gegrilde pomodori tomaat is deze salade al lekker gegrild, lauw warm en een echt zomers barbecue gerecht.

Volg Foodinista op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Ingrediënten salade met gegrilde pomodori tomaat, burrata en pesto voor 4 personen

  • 1 burrata bol
  • 40 gram rucola
  • 4 pomodori tomaten
  • 250 gram gemixte kleine tomaatjes
  • handje verse basilicum
  • snufje oregano
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels pesto

Tips voor de bereiding van de salade met pomodori tomaten, burrata en pesto

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten

Benodigdheden in de keuken

  • schaal
  • snijplank
  • mes
  • lepel
  • schaaltje
  • theelepel
  • grill of barbecue
Salade recept met gegrilde pomodori tomaat, burrata en pesto - Foodblog Foodinista

Recept zomerse salade met burrata, tomaat en pesto

Verwarm de barbecue voor. Grill de pomodori tomaten op de barbecue, totdat de tomaten grill strepen krijgen. Ondertussen maak je de salade en de dressing.

Simpele olijfolie kruidendressing maken

Meng in een schaaltje de olijfolie, oregano, fijngesneden basilicum met een snufje peper en zout. Zet de dressing apart.

Basis voor de tomatensalade met burrata maken

Was de rucola kort. Meng de rucola met de dressing. Snijd de kleine tomaatjes allemaal in vier partjes. Breng de salade op de smaak met de dressing. Meng rustig door elkaar. Snijd de pomodori tomaten in stukken en meng deze door de salade. Maak de salade af door de burrata boven op de salade te plaatsen. Verdeel één eetlepel pesto over de burrata bol, zodat deze naar beneden drupt. Druppel de overige pesto over de pomodori tomaten.

TIP: Maak ook het salade recept met pomodori tomaten, bietjes en feta

Meer recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie