Courgettesoep met munt foodblog Foodinista recept

Courgettesoep met munt

Deel deze post

Toen ik laatste voor collega’s van mijn vriend de lunch ging bereiden en dit was voor een groep van 12 gasten heb ik in ieder geval een paar soepen gemaakt. Een soep daarvan was de paprika en tomatensoep. Naast deze soep heb ik een frisse zomerse courgettesoep met munt gemaakt een frisse tegenhanger voor het pittige soepje. Ook deze pan was bijna helemaal leeg. Tijd om het recept met jullie te delen. Stiekem eten wij ook best regelmatig courgettesoep. Misschien wel, doordat het met zoveel ingrediënten te combineren. Dit soepje vind ik perfect voor de zomer, maar op foodblog Foodinista heb ik ook nog tip voor een winterse courgettesoep staan.

Ingrediënten courgettesoep met munt voor 4 personen

  • 2 courgettes
  • 1 rode ui
  • 1 knoflookteen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 500 ml water
  • 1 bouillonblokje groentebouillon
  • 5 takjes munt

Tips voor de bereiding van de courgettesoep met munt

Moeilijkheidsgraag 1-5: 1
Tijdsduur: Voorbereiding en actief: 10 minuten Pruttelen 30 minuten
Benodigdheden maken courgettesoep met munt: Pan – snijplank – scherp mes – soeplepel – spatel – waterkoker – maatbeker – fijn mesje – staafmixer

Recept Courgettesoep met munt

Snij de courgette in plakken en de uiteinden mogen weg. Verhit in de soeppan de olijfolie op een laag vuur. Als de olijfolie heet genoeg is dan is het tijd om de courgette voor ongeveer 15 minuten op een lage temperatuur zacht te laten pruttelen.

Snipper ondertussen de rode ui en meng de rode uit door de courgette. Hak vier takjes munt fijn en meng de munt door de groente. Het pruttelt nu ongeveer 5 minuten en laat het nog 10 minuten pruttelen met af en toe door te roeren.

Kook ondertussen in de waterkoker een halve liter water. Los in de maatbeker met het gekookte water het bouillonblokje op. Giet de bouillon bij de groente. Het fornuis mag nu uit. Pureer met de staafmixer de soep tot een zachte soep. Verdeel de soep over de kommen of borden en verdeel de blaadjes van het laatste takje munt over de soep.

Courgettesoep met munt soeprecept foodblog Foodinista

Is coutgettesoep ook je favoriete soep? Kijk dan ook eens naar deze courgettesoep recepten:
* Maak een pittige courgettesoep met chorizo en gorgonzola.
* Courgette combineert heel goed met vis! Ook in een courgettesoep met zalm en garnalen.

Like Foodblog Foodinista voor meer recepten en volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest.

Geen reactie's

Geef een reactie