Zelf Griekse tzatziki maken recept van Foodblog Foodinista

Griekse tzatziki met dille en munt

Deel deze post

Het is zeker al weer een jaar terug dat er op twitter werd gevraagd welke blogger de lekkerste tzatziki maakt ik werd zelfs getagd in het bericht. Ik wilde heel hard terug roepen: Ja ik! Want ik vind dus zelf dat ik een hele lekkere tzatziki maak, maar ja dan moet ik je dus ook even een linkje met je recept mee kunnen sturen en uit gewoonte, omdat ik mijn tzatziki regelmatig maak stond mijn tzatziki gewoon nog niet op de blog. Daar komt verandering in! Vanaf vandaag is mijn tzatziki, de tzatziki van foodblog Foodinista terug te vinden tussen de vele Griekse tzatziki recepten op het grote internet. Moet mijn recept er dan ook nog bij? Ja, want ieder recept is uniek en ik vind mijn Tzatziki recept ook gewoon heel lekker met een beetje munt, een beetje dille en een beetje van dit en beetje van dat. De tzatziki is nog best wel bewerkelijk om te maken dus geen simpel komkommer sausje. Ga er maar vast voor zitten, want hier komt dan eindelijk mijn recept. Althans dat vind ik zelf.

Ingrediënten Griekse tzatziki van Foodblog Foodinista

500 ml Griekse yoghurt
2 komkommers
2 knoflookteentjes
1 theelepel verse dille
handje verse munt
goede snuf zout
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel witte wijn azijn
Stuk of 3 zwarte olijven, zijn voor de garnering
halve citroen of limoen
De tzatziki is erg lekker met Turks brood en gaat goed samen met deze kebab gehaktballetjes

Tips voor de bereiding van de Griekse tzatziki

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 1 uur
Benodigdheden: handrasp, schaal, keukenpapier, lepel, snijplank, mes, vergiet

Maak ook eens deze borrelplank met hummus, maar de hummus kun je natuurlijk ook heerlijke vervangen door tzatziki of naast de hummus ook tzatziki bij de gezonde borrelhapjes serveren. 

Zelf Griekse tzatziki maken recept van Foodblog Foodinista

Griekse tzatziki met dille en munt

Start met het raspen van de komkommers gewoon met de schil. Laat de kommer uit lekken in een vergiet boven een schaal. Roer het af en toe goed door, zodat alle komkommer goed kan uitlekken en druk het af en toe aan met een lepel. Leg er keukenpapier bovenop, zodat al het vocht eruit komt. Meng er ook zeezout doorheen dit onttrekt nog meer vocht. Dit proces duurt ongeveer 45 minuten.

Snijd ondertussen de verse dille fijn en doe het zelfde met de munt. Meng de kruiden door de Griekse yoghurt. Knijp de knoflook fijn en meng ook deze door de yoghurt. Meng 1 eetlepel olijfolie door de yoghurt. Meng ook een snufje zout door de yoghurt en de azijn. Wacht to de komkommer goed is uitgelekt en meng deze door de yoghurt.

Garneer de tzatziki af met de olijfolie en de olijven. Serveer er citroen of limoen bij voor een zuurtje.

Waar is Griekse tzatziki lekker bij?

Serveer de Griekse tzatziki eens bij de volgende gerechten:
– De Griekse tzatziki gaat erg lekker samen met een Griekse salade met een vers broodje.
– Bij de Griekse gehaktballetjes met feta gaat de tzatziki ook goed samen.
– Of bij de frittata met feta en aubergine.

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.



gtag(‘config’, ‘UA-43776150-1’);

Geen reactie's

Geef een reactie

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: