Griekse hamburger pide foodblog Foodinista recept snack guilty pleasure

Griekse hamburger wraps

Deel deze post

Ongetwijfeld ken je het ook wel en anders dan is deze snack maaltijd nog steeds ontzettend goed! Vooral nu in de zomer en het echt ultiem bbq weer, want op de bbq kun je deze maaltijd ook bijna helemaal bereiden! Alleen even hoe ik erop kwam om deze Griekse hamburger te bereiden. Nee, niet de Griekse crisis, die alweer zo lang duurt dat het saai is. Ik was aan het nadenken over een soort van pleasure snack die niet alleen ik, maar ook mijn vriend echt geniaal vindt. De pitabroodjes na het stappen, toen wij dat nog deden. Klinkt boring, maar nu zijn wij meer nachtbrakers door onze kleine man. Met liefde hoor. Alleen geen vettige pitabroodjes, gevuld met vlees, sausjes, extra salade en frietjes. Heel lang dan ook al niet meer opgepeuzeld en ook al jaren ben ik niet meer naar Griekenland afgereisd. Tijd dus om deze snack zelf als echt vullende avond maaltijd te maken! Ook echt ideaal als bbq maaltijd, vooral dit weekend, want het wordt er schitterend zonnig weer voor. Yay!

griekse hamburger pita recept foodblog Foodinista

Benodigdheden voor de Griekse hamburger pita´s voor 2 personen

2 hamburgers
1 zak gemengde sla
2 tomaten
halve komkommer
1 rode ui
200 ml Griekse yoghurt
1 theelepel dille (gedroogd of vers)
2 knoflooktenen
1 theelepel olijfolie
80 gram feta
4 pidevellen (turkse supermarkt)

Tips voor de bereiding van de Griekse hamburger wraps

Start hier mee! De frietjes nemen de meeste tijd in: Bak ook de skinny frietjes in de oven. Hoe je dat doet? Het super simpele recept perfecte rozemarijn frietjes staat al voor je klaar.

Moeilijkheidsgraad 1-5: 2
Benodigdheden: saladeschaal, grillpan of bbq, oven, ovenschaal, snijplank, scherp mes, bbqtang, 2 kleine schaaltjes, knoflookpers

Recept Griekse hamburger wraps

Start met het bakken van de frietjes. Deze moeten het langste bakken in de oven. Ondertussen kun je alles maken voor de hamburger pides.

Snij de tomaten door de helft en haal de zaadlijsten eruit, zodat het vocht eruit is. Snij vervolgens de tomaten in kleine blokjes. Deze mogen in de saladeschaal. Snipper ook de rode ui. Meng deze samen met tomaten en de sla in de saladeschaal. De salade is klaar.

De volgende stap is de knoflooksaus maken. Schep de Griekse yoghurt in een schaaltje. Meng de dille er doorheen met een snufje zout. Knijp de knoflook uit en meng deze er doorheen met een theelepeltje olijfolie.

Zet ook de feta klaar.

Deze ingrediënten kunnen alvast op tafel.

Salade en sausjes Griekse hamburger pita foodblog Foodinista

Peper de hamburger in met zwarte peper. Niet met zout het ontrekt het vocht uit de hamburger. Verhit de grillpan of de bbq. En grill de hamburger aan iedere kant 3 minuten. Snij de hamburger door de helft. En verdeel een halve hamburger per pita. Klinkt karig, maar met de overige ingrediënten is het ruim voldoende.

Griekse hamburger broodjes foodblog Foodinista recept foodblog Foodinista

De frietjes zijn ondertussen ook klaar.

Plaats alles op tafel voor de Griekse hamburger en het is klaar om te gaan vullen, vouwen en snacken.

Eerst de sla, frietjes, hamburger, feta, saus, vouwen en happen in de Griekse hamburger pita’s!

Meer recepten? Like Foodblog Foodinista en volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest.

Hamburger pita recept foodblog Foodinsta ingrediënten

Geen reactie's

Geef een reactie