Geroosterde pompoensoep met feta - Foodblog Foodinista

Geroosterde pompoensoep met feta

Deel deze post

Een soeprecept in de herfst daar warm je van op! Veel gezonde groente eten en even een vitamine boost. De ingrediënten en groentes om soep mee te maken zijn nu ook wel heel erg lekker, zoals bijvoorbeeld pompoen. Deze kun je alleen koken, dat is al heel lekker voor een pompoensoep, maar ook een geroosterde pompoensoep, wat eigenlijk net zo simpel is. Wanneer je de pompoen grilt dan krijgt de pompoen ook meer smaak en de soep zal pittiger worden. Wat wel goed smaakt met kouder weer. Zo maakte ik deze keer een heerlijke geroosterde pompoensoep met feta. Een smaakvolle soep voor de herfst en een beetje de smaak van de mediterranée dankzij de feta en de kruiden die de soep veel smaak geeft.

Geroosterde pompoensoep met feta - Foodblog Foodinista
Geroosterde pompoensoep met feta - Foodblog Foodinista

Ingrediënten geroosterde pompoensoep met feta 4 kommen

800 gram flespompoen blokjes
1 rode paprika
2 knoflooktenen
2 rode uien
700 ml groente bouillon
3 eetlepels olijfolie
Snuf zout en peper
1 theelepel komijnpoeder
5 takjes oregano
Handje verse peterselie
Hanjde verse koriander
1 blok feta

Tips voor de bereiding van de geroosterde pompoensoep met feta

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 1 uur en 15 minuten (inclusief grillen in de oven 30 minuten en soep koken)
Voor de bereiding: grote ovenschaal of braadslede, pan, staafmixer, scherp mes, snijplank, spatel, maatbeker, waterkoker

Geroosterde pompoensoep met feta - Foodblog Foodinista

Recept geroosterde pompoensoep met feta

Verwarm de oven voor op 210 graden.

Groente grillen

Snijd de pompoen, paprika en uien in grove stukken en maak de knoflook schoon. Verdeel deze over braadslede. Schenk de olijfolie eroverheen en strooi er een snufje zout overheen en verdeel de takjes oregano. Rooster de groente voor 30 minuten op 200 graden in de oven.

Pompoensoep maken

Bereid de groentebouillon. Schep de groente uit de oven in de soeppan. Verdeel de komijn over de groente met een snufje peper. Kook de groente met de groentebouillon, totdat de pompoensoep aan de kook komt. Dan kun je de pompoensoep pureren met de staafmixer. Klaar is de pompoensoep.

Pompoensoep met feta bereiden en opdienen

Serveer de pompoensoep in de diepe borden of in een soepkom. Brokkel de feta en snijd de koriander en de peterselie fijn. Verdeel de feta en de verse kruiden over de soep. Eet smakelijk.

Pompoensoep recepten van Foodblog Foodinista

De smaak te pakken voor pompoensoep? Maak dan ook deze pompoensoep met kaneel of maak een variant op kerriesoep en maak de pompoensoep met kerrie, dat is weer eens iets anders.

Meer foodblog inspiratie en soeprecepten ontvangen van Foodblog Foodinista? Volg Foodblog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie