Foodblog Foodinista ReceptenDessert recept Schwarzwalder kirsch trifle recept van Foodblog Foodinista

Foodblog Foodinista Recepten – 7 Recepten die we tot nu toe alleen op social media deelden!

Deel deze post

Wellicht wist je het al dat Foodinista actief is op Instagram, Facebook, Pinterest en Twitter en volg je mij daar al lang! Misschien ook niet.. en dan is dat best wel jammer denk ik, maar misschien ben je gewoon niet zo actief op social media en lees je gewoon fijn de blog en dan is dat heel erg leuk! Iedere keer blijf ik mij verbazen over de grote aantallen lezers en volgers. Ik vind het ongelooflijk! Jullie lezen de recepten, reisverhalen, maar ook de persoonlijke verhalen veelvuldig en daar blijft het niet bij ook de lieve reacties zijn hartverwarmend. Daarbij vind ik het geweldig om te zien wanneer jullie mijn recepten maken of wanneer ik jullie zelfs geïnspireerd heb om ook naar één van mijn favoriete reisbestemming af te reizen. Ik vond het daarom ook zonde om deze Foodblog Foodinista recepten alleen te delen op Instagram en Facebook waar ze al erg populair zijn. Ik vroeg aan jullie daar of het prettig was om de Foodblog Foodinista recepten ook te plaatsen op de blog. Makkelijker leesbaar en zodat je ze altijd kunt terugvinden, want dat kan vooral op Facebook lastig zijn. Daarbij kun je ze dan nu ook maken en vinden wanneer je mij niet volgt op Facebook of Instagram, al zou ik dat wel heel leuk vinden en dan mis je deze exclusieve recepten van Foodblog Foodinista natuurlijk niet meer.

7x Foodblog Foodinista Recepten – De social media collectie

Recept Schwarzwalder kirsch trifle

Voor het kerstdessert maakte ik dit winterse toetje. Een schwarzwalder kirsch trifle. Als kind was het één van mijn favoriete taarten. Chocolade en zoete kersen en met dit recept komen deze favorieten samen in één glas. Lekker uitlepelen en smullen maar!

Schwarzwalder kirsch trifle recept van Foodblog Foodinista
Dit bericht bekijken op Instagram

SCHWARZWALDER KIRSCH TRIFLE RECEPT – Als kind was ik al dol op Schwarzwalder kirsch taart. Ik denk dat het toch echt kwam door de combinatie van chocoladetaart en het zoete van de kersen. Dit is nog steeds niet veranderd. Bij Schwarswalder kirsch denk ik ook aan de winter en aan de kerstdagen. Een heerlijke taart voor bij de openhaard en om met koffie, thee of om overdadig met warme chocolademelk bij op te warmen. Nu heb ik mij alleen laten inspireren door het uitgebreide feestassortiment, Buitengewoon, van @hoogvlietsupermarkten. Een luxe chocoladecake, chocolademousse en de heerlijke kerstchocolade van buitengewoon. Dan ben je er natuurlijk nog niet. Maar met een aantal extra producten maak je zo een heerlijk dessert of taart in een glas wat perfect past bij een feestelijk moment! Hoe je dit dessert maakt? Als volgt! * * * Ingrediënten voor de Schwarzwalder kirsch trifle voor 4 feestelijke glazen: 1 Buitengewoon chocoladecake, 2 bakken chocolademousse melk en wit, 2 blikjes kersen voor taartvulling, stukje pure chocolade, Buitengewoon kerstchocolade, 150 ml ongeklopte slagroom, 2 eetlepels suiker, pot kersenjam, kaneel. Je kunt kersenlikeur gebruiken voor de trifle, want een trifle wordt vaak gemaakt met alcohol, maar ik heb de trifle toegankelijk gemaakt, aangezien ik dit als kind al smullen vond! * * * RECEPT SCHWARZWALDER KIRSCH TRIFLE – Snijd de cake in kleine vierkante blokjes. Verdeel de helft van de cakeblokjes onder in de glazen. Verdeel 1 theelepel jam over de chocoladecake. Verdeel 1 blik kersen in de glazen. Verdeel 1 pak chocolademousse over de glazen. De cakeblokjes mogen over de chocolademousse heen. Herhaal de kersenjam en de kersen. Bewaar alleen een aantal kersen voor de garnering. Strooi een snufje kaneel over de kersen. Het tweede pak chocolademousse mag over de kersen. Klop de slagroom met de suiker. Schep de slagroom lobbig in de glazen. Rasp de chocolade over de slagroom. Versier de slagroom met een kersje en de Buitengewoon kerstchocolade. Genieten maar! Een ware afsluiter van een kerstdiner. * * * #schwarzalderkirsch #kersttriffle #triffle #hoogvlietad #buitengewoon #kerstrecept #kerstdessert #foodinistanl #dutchfoodblogger #recepten

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

Schwarzwalder kirsch trifle recept van Foodblog Foodinista

Griekse salade met tonijn

Dit jaar creëerde ik met de producten van Princes vis diverse visproducten die niet helemaal doorsnee zijn. We hebben allemaal wel regelematig blikjes tonijn, makreel of sardientjes in huis liggen. Met tonijn maakte ik deze maaltijdsalade. Mijn twist op de Griekse salade, waar je even mee naar Griekenland gaat, maar toch een beetje anders.

Griekse salade met tonijn recept van Foodblog Foodinista
Dit bericht bekijken op Instagram

Ja daar komt het aan! Het #saladerecept voor de Griekse tonijnsalade! Ik vroeg aan jullie of ik het recept moest delen en JA was het antwoord! Dat begrijp ik ook wel, want het gaat smullen worden met de warme weer. Komt het dan! * * * Verwarm de oven op 210 graden. Snijd 1 rode puntpaprika grof en een rode ui grof. Besprenkel met olijfolie en zout en uitgeknepen knoflook. Plaats in de oven voor 30 minuten. Roosteren maar! Maak ondertussen de Dessing: 2 eetlepels Griekse yoghurt, 1 eetlepel honing, 1 theelepel balsamico azijn, 1 eetlepel water, snufje peper en zout. Kloppen tot een gladde dressing. Snijd een handje dille fijn en meng deze door de dressing. Snijd 1 krop little gem sla (zoet van smaak) fijn en anders een halve ijsbergsla. Giet de princes tonijn in olijfolie af. Snijd de cherry tomaatjes door de helft. Druip de olijven af. Verdeel de sla, tomaatjes, helft van de tonijn, olijven, geroosterde groente, helft van de dressing in een mooie schaal. Top vervolgens de #tonijnsalade af met meer tonijn, de dressing, verkruimelde feta, crostini’s de dressing en een handje fijn gesneden munt. Top af met sesamzaadjes. De salade is voldoende voor 2 personen. #eetsmakelijk * * * #grieksesalade #grieksekeuken #griekseten #princesambassadeur #saladesmetprinces #tonijn #saladrecipe #fetacheese #goodfood #summercooking #summerdays #zomerinspiratie #lekkereten #lekkerlekker #gezondereceptjes #eetinspiratie #watetenwevandaag #watetenwevanavond #wewv #dutchfoodie #dutchfoodblogger #bloggernl #nederlandserecepten #healthyrecipes #gezondeten #foodinspiration #discoverunder5k

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

Griekse salade met tonijn recept van Foodblog Foodinista

Recept WW Freestyle Yoghurt ontbijtje met granola

Ik mag mij zelf een WW ambassadeur noemen. Heel leuk! En WW helpt mij bij een gezonde levensstijl. Op de blog schreef ik al over WW en ook op Instagram en Facebook deelde ik dit simpele receptje met een leuke winactie, wanneer je mij niet volgt heb je deze helaas gemist. Ik gaf een groot pakket aan WW producten weg. Daarbij organiseer ik wel vaker leuke winacties, zoals kookboeken, pakketten met lekker eten, reisproducten meer. Maar nu dit heerlijke en gezonde ontbijtje van WW Freestyle. Het recept staat hier voor je uitgeschreven. Helaas is de winactie al afgelopen, maar het recept is er niet minder lekker om! Toch proberen met de producten van WW? Daar lees je hier meer over!

Dit bericht bekijken op Instagram

– WINACTIE – Een lekker ontbijttoetje voor je snoetje! Zo begint de dag in ieder geval heel erg goed en lekker! En dit recept is @ww_nederland proof! Is dat mooi meegenomen! Ik maakte dit lekkere recept met je vetarme Griekse yoghurt en appeltjes gekookt in water en kaneel met de aardbeien granola van #wwnl. Lekker! En vooral heel simpel om te maken dus. Ook maken? Haal de granola bij de workshop in de #wwstudio of online in de #wwshop met mijn #kortingscode WWtussendoortje. Maar je kunt ook iets #winnen! Wil jij de #wwproducts graag proberen voor een #gezondelevensstijl of om de #lekkeretrek te stillen? Doe dan mee met de #winactie! Zie je al de producten? Ik stel een mooi pakket voor je samen inclusief een mooi #kookboek! Maar wat moet je doen? – – – Like dit bericht, het is leuk wanneer je @foodinistanl volgt, laat in de comments weten dat je mee doet en wat jouw grootste ‘snackverleidjng’ is, dan weet ik hoe ik jouw pakket moet samenstellen. Tag nog iemand die geïnteresseerd kan zijn. De winnaar maak ik 10 november bekend in de story! P.s. De actie loopt ook op Facebook en 2x meedoen is 2x kans. * * * #ontbijtrecept #ontbijten #lekkererecepten #foodinistanl #dutchfoodblogger #watetenwevandaag #guiltypleasures #netherlands #giveaway #korting #winnenwinnenwinnen #fruit #gezonderecepten #kaatsheuvel #waalwijk #dongen #tilburg #noordbrabant #foodinistacollab #receptinspiratie

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

Gratis koekjes

BBQ Recept – Mediterrane tomaatjes gevuld met ansjovis

Een lekker en simpel barbecue recept? Ook dat deelde ik op de blog. Deze tomaatjes gevuld met crumble en lekkere zoute ansjovis waar je op een warme dag direct van opknapt. Een leuk recept met de Princes vis en het hele recept staat nu ook hier voor je klaar. Heel simpel, maar heel lekker.

Barbecue recept van Foodinista gevulde tomaatjes met verse kruiden en ansjovis
Dit bericht bekijken op Instagram

Zet de barbecue maar aan en maak deze mediterrane geroosterde tomaatjes gegrild op de barbecue. Zo simpel, maar zo ontzettend lekker. Smakelijk om zo op te eten met een likje aioli, op een bruschetta of perfect om een salade mee af te toppen. Het kan allemaal. Ik ging weer aan de slag met een visingrediënt en topte de tomaatjes af met ansjovis. Dit geeft die laatste zoute bite. Het hele recept deel ik nu met je. #bbqmetprinces * * * Verhit de barbecue op 210 graden. Snijd te tomaten door de helft plaats deze op een grillplaatje, maar niet op het directe rooster. Bedruppel met olijfolie en zout en laat 15 minuten roosteren. Maak de topping voor de tomaatjes. 8 halve in totaal. 2 eetlepels paneermeel, 1 eetlepel Parmezaanse kaas, theelepel olijfolie, handje verse kruiden zoals peterselie, koriander, munt, basilicum. Je kunt variëren naar smaak. Meng dit door elkaar. Top na 15 minuten de tomaatjes en maak af met een ansjovis met kappertje. Grill de tomaatjes nog 25 minuten op de barbecue. #eetsmakelijk * * * #visrecepten #barbecuerecepten #princesambassadeur #lekkereten #zomerrecepten #bbqlovers #bbqfood #tomaten #roastedtomatoes #gegrildegroenten #gegrildetomaatjes #vegetables #groente #groenterecepten #zelfkoken #dutchfoodblogger #dutchfoodie #foodinistanl #bloggernl #receptontwikkeling #contentcreators #discoverfood #foodphotography #ansjovis #koken #tapas

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

Gegrilde tomaatjes gevuld met ansjovis van de barbecue recept van Foodblog Foodinista

Picknickrecept Mediterrane tonijn bruschetta’s

Lente of zomer; de tijd om buiten te eten of om een receptje te maken tijdens je vakantie. Dat laatste deden wij in ieder geval toen we in de Ardeche waren. Ik maakte deze mediterrane tonijn salade met tonijn in tomatensaus met groente en met ansjovis met olijven. Eigenlijk doe je daar niet heel veel meer bij. Een heel simpel zomerreceptje wat ook lekker is bij de barbecue als salade en natuurlijk met de visproducten van Princes.

Dit bericht bekijken op Instagram

Het gaat dit weekend prachtig weer worden! Dat vraagt om een lekker en simpel #picknickrecept. Lekker eten en genieten van het zonnetje! We hebben het wel verdiend. Princes daagde mij uit om met de visproducten een mooi #visrecept te maken. Daar ging ik mee aan het werk en ik maakte mijn Mediterrane tonijn #bruschettas. Ook maken? Dat doe je zo. * * * Blikje Princes tonijn met groente in tomatensaus, blikje ansjovis fijn snijden en mengen, handje cherry tomaatjes halveren, handje olijven in ringetjes, handje verse munt en basilicum fijn snijden en alles mengen. Snuf peper, eetlepel mayonaise en eetlepel Italiaanse kruiden. Natuurlijk lekker vers brood erbij met een druppeltje olijfolie en eet smakelijk! * * * #princespicknick #princesambassadeur #dutchfoodie #bloggernl #dutchfoodie #zelfkoken #dutch_connection #watetenwevandaag #wewv #fishfood #sunnydays #weekendinspo #foodblogrecept #discoverunder5k #lekkerlekker #koken #foodinistanl #foodphotography #mediterranean #kookboek #feedfeed #tastytasty #homemadewithlove #etenstijd #lunchboxideas #lunchboxlove

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

Frittata met groene asperges en tonijn

Na de feestdagen is het zo weer Pasen, echt waar! Maar eerlijk gezegd kun je deze frittata het hele jaar wel eten. Dit was alleen mijn recept voor Pasen wat ik maakte met de visproducten van Princes. Een frittata met tonijn en groene asperges. Heerlijk voor de brunch, lunch of als diner.

Frittata met tonijn en groene asperges recept van Foodblog Foodinista
Dit bericht bekijken op Instagram

Het is bijna Pasen. Weet jij al wat je dit jaar tijdens het Paasontbijt of misschien wel de Paasbrunch op tafel gaat zetten? Princes daagde mij uit om met de visingrediënten van Princes een heerlijk #paasrecept te creëren. * * Voor mij mogen eieren en asperges niet ontbreken met Pasen. Zo maakte ik deze frittata met asperges en tonijn. Simpel, echt #pasen en natuurlijk lekker! * * Het simpele recept deel ik direct met je. Klop 5 eieren met 100ml melk en 2 eetlepels roomkaas. Breng op smaak met peper, zout, 1 fijngeknepen teentje knoflook en bieslook. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de groene asperges in 4 delen en bewaar 6 asperges apart voor de garnering. Giet de tonijn op water af. Snijd een halve courgette in blokjes. Meng alles door de eieren. Smeer de ovenschaal in met olijfolie. Strooi een theelepel paneermeel over de bodem. Giet alles in de ovenschaal. Zorg dat alles voor de frittata goed verdeeld is. Verdeel de groene asperges bovenop. Strooi één theelepel paneermeel over de ovenschotel. Spray olijfolie over de ovenschotel en plaats de frittata in de oven voor 40 minuten. #eetsmakelijk #fijnpasen * * * Kijk voor meer #paasrecepten op de #foodblog * * * #pasenmetprinces #princesambassadeur #tonijn #frittata #ovenschotel #asperges #watetenwevandaag #ontbijtrecept #paasbrunch #lekkererecepten #lekkerengezond #koolhydraatarm #smullen #receptidee #bloggernl #brunch #foodinistanl #thektchn #foodblogfeed #healthylifestyle #recipeshare #eggcellent #groeneasperges #dutchfoodies

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

Frittata recept met tonijn en groene asperges van Foodblog Foodinista

Snelle tonijndip voor nacho’s

Soms maak je heel snel een klein gerechtje wat bijzonder lekker is! Bij deze tonijndip is dit dat dus het geval. Bijzonder lekker bij nacho’s maak je heel snel deze tonijndip voor bij je nacho’s en dat is weer eens iets anders dan guacamole.

Tonijndip recept voor bij de nacho's Recept van Foodblog Foodinista
Dit bericht bekijken op Instagram

Goedemorgen! Terwijl ik de steden in Noord Engeland ga ontdekken krijgen jullie thuis toch even prachtig zomerweer zo aan het einde van augustus. Gelukkig doet Engeland ook mee. Maar prachtig zomerweer betekent ook: barbecueweer! Zelf eet ik altijd heel veel bijgerechten en je kunt niet barbecueën zonder sausjes en dipjes. Als #princesambassadeur werd mij gevraagd om een lekker #barbecuerecept te maken met de visproducten. Ik koos voor tonijn en maakte een lekkere #tonijndip. Smakelijk op een broodje, maar even de nacho’s grillen op de barbecue met natuurlijk kaas is ook een lekker idee! Dat heb je in een barbecueschaal in 15 minuten gedaan op 210 graden. Nu het recept voor de tonijndip. * * * Zo maak je het #tonijnrecept: start met het maken van een tonijnmayonaise. Zet klaar 1 schaal, lepel en staafmixer een hakmolen kan ook. Blikje tonijn op water, theelepel kappertjes, 2 eetlepels limoensap van 1 limoen, snufje peper en zout, handje peterselie, 1 sjalotje, 2 eetlepels roomkaas. Giet de tonijn af. En pureer vervolgens alle ingrediënten tot een gladde mayonaise / mousse. Meng vervolgens een blikje tonijn op zonnebloemolie afgegoten door de mousse. Maak de tonijndip af met een in blokjes gesneden tomaat en fijn gesneden koriander en peterselie. #eetsmakelijk * * * P.s. De dip is ook ideaal op een broodje hamburger als surf en turf! * * * #bbqmetprinces #barbecue #zomerrecept #kokenisleuk #visrecepten #foodinistanl #dutchfoodie #dutchfoodblogger #bloggernl #weekendinspiration #nachos #lekkereten #borrelhapjes #borrelen #barbecuetime #barbecueparty #tunasalad #tonijn #dipjes #happen #lekkerensimpel #lekkerlekker #dutch_connection #kookboek #makkelijkerecepten

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

Tonijndip recept voor bij de nacho's Recept van Foodblog Foodinista

Meer Foodblog Foodinista recepten ontvangen en de berichten van foodblog Foodinista op Instagram, TwitterFacebook en Pinterest niet missen? Volg mij dan op één van de social media accounts of overal. Of ook leuk! Schrijf je in voor de Foodblog Foodinista Nieuwsbrief en ontvang afentoe een bericht van Foodblog Foodinista in je mailbox.

Geen reactie's

Geef een reactie