17 jun Gevulde aubergines met kipgehakt en feta
Probeer jij ook regelmatig koolhydraat arm te eten? Ik wel sinds ik volgens mij nieuwe eetstijl eet. En nog steeds eet ik ontzettend lekker! Zo ben ik bijvoorbeeld dol op de Griekse keuken en maakte ik deze gevulde aubergines met kipgehakt en feta. Een heerlijke lichte en koolhydraat arme maaltijd die ook nog eens rijk is aan groente. We kennen in Nederland natuurlijk wel de bekende Griekse vleesgerechten en natuurlijk tzatziki de bekende yoghurt knoflooksaus met komkommer. Maar wanneer je naar Griekenland reist dan kom je er al snel achter bij de diverse restaurants dat de Griekse keuken veel uitgebreider is. De aubergine wordt heel vaak gebruikt in de Griekse keuken en is heerlijk! Natuurlijk in de bekende ovenschotel Moussaka, maar ook bijvoorbeeld bij gevulde aubergines met bechamel. Heerlijk recepten, maar iets minder gezond en mager. Daarom werd het tijd voor een gezonder Grieks gevulde aubergine recept op Foodblog Foodinista. Ik ging er mee aan het werk! En daar zijn ze de gevulde aubergines met kipgehakt en feta. Maken? Daar komt het recept.
Ingrediënten gevulde aubergines met kipgehakt en feta voor 2 personen
- 2 aubergines
- 200 gram kipgehakt
- 1 rode paprika
- 50 gram verse spinazie
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel tomatenpuree
- handje verse peterselie
- snuf peper
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 eetlepel zeezout
- 2 eetlepels olijfolie
- handje Apetina witte kaasblokjes light, maar je mag natuurlijk ook echte feta gebruiken
Lekker voor erbij is natuurlijk mijn tzatziki recept en je kunt het recept voor de gevulde aubergines ook maken voor 4 personen dan kook je er bijvoorbeeld 120 gram zilvervliesrijst bij, wel minder koolhydraat arm.
Tips voor de bereiding van de gevulde aubergines met kipgehakt, spinazie en feta
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 40 minuten, maar de aubergines hebben één uur nodig voor het onttrekken van vocht
Benodigdheden: snijplank, ovenschaal, wok, keukenpapier, mes, spatel, lepel
Recept Gevulde aubergines met kipgehakt en feta
Bereiden van de aubergines voor de aubergine ovenschotel met kip en feta
Start met het onttrekken van vocht uit de aubergines. Snijd de aubergines door de helft en verdeeld deze over een schaal. Strooi zeezout over de aubergines en verdeel keukenpapier over de aubergines. Vervang het keukenpapier binnen het uur vier, zodat de aubergines goed vocht kunnen ontrekken. Zet de laatste tien minuten de oven aan op 180 graden. Smeer de aubergines in met één eetlepel olijfolie. Plaats de aubergines vervolgens in de over voor 30 minuten op 180 graden.
Bereiden van de kipvulling voor gevulde aubergines
Snipper de rode ui en de knoflook. Verhit één eetlepel olijfolie in de wok. Roerbak de rode ui en de knoflook. Rul vervolgens het kipgehakt. Snijd de paprika fijn en roerbak de paprika en de spinazie mee. Breng op smaak met de paprikapoeder en tomatenpuree. Roerbak totdat alles gaar is. Haal de aubergines uit de oven. Vul de aubergines met de kip en groentevulling. Verkruimel de feta over de aubergines en eet smakelijk!
Meer gezonde en lekkere recepten lezen van Foodinista?
- Echt genieten op een gezonde manier met een Griekse twist? Maak dan ook eens deze Pokebowl Griekse stijl!
- Snel en waanzinnig lekker? Maak dan eens de noedels met garnalen en prei.
- En echt smullen? Dat doe je met deze wraps Kip Dürum.
Meer gezonde recepten van Foodblog Foodinista ontvangen? Volg foodblog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's