08 mrt Broccoli rucola soep met feta en Mediterrane croutons
Even heerlijk opwarmen met een kom soep en je zelf een vitamine boost geven. Een goed idee denk ik zo! Wij doen het graag. Daarvoor denken we altijd weer aan nieuwe soeprecepten. En we hebben weer een nieuwe groentesoep recept. Je maakt dit groentesoep recept makkelijk en snel en het is boordevol vitamines. Broccoli rucola soep met feta en Mediterrane croutons. Lekker pitting, een beetje romig, de Mediterrane en ja een bite. Eigenlijk alles wat je zoekt in een goed gevulde soep. Wij houden er van en misschien wist je dat ook wel? Zo zijn bijvoorbeeld de geroosterde paprikasoep met geroosterde kikkererwten en chorizo en de bloemkool en broccolisoep met hamblokjes en rucola ook goed voorbeelden. Met soep kun je natuurlijk eindeloos variëren daarom kun je hier op de blog nog meer soeprecepten vinden. Deze keer maken we met broccoli en rucola een pittig en romig soepje en we maken het af met feta en Mediterrane croutons. Simpel en lekker. Maken of meer weten? Lees dan mee.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Twitter, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.Ingrediënten broccoli rucola soep met feta en Mediterrane croutons voor 4 personen
- 1 broccoli
- 85 gram rucola
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 700 ml groentebouillon
- 2 eetlepels roomkaas
- handje verse dille
- 200 gram feta
- 100 gram Italiaanse Mix croutons
- 1 eetlepel olijfolie
- snufje peper en zout naar smaak
Tips voor de bereiding van de rucola en broccolisoep
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: soeppan, snijplank, staafmixer, spatel, maatbeker, garde
Recept broccoli-rucolasoep met feta en Italiaanse croutons
Zorg dat de bouillon klaar staat. Snijd de broccoli en ui grof.
Broccoli-Ruccola soep maken
Verhit een theelepel olijfolie in de soeppan. Roerbak de ui en de knoflook voor twee minuten. Vervolgens kan de broccoli erbij. Laat deze ook nog twee minuten roerbakken, zodat de smaken goed loskomen. Blus de groente af met de groentebouillon en laat de groente koken voor tien minuten.
Topping voor de soep: Feta en croutons
De soep maken we af met de feta en de croutons. Dit geeft veel smaak, maar het is ook goed vullend. De feta en de croutons maken van de soep een maaltijdsoep. Verkuimel de feta op een bord in grove stukken. Meng deze met de croutons en dille voor een zachtere smaak en zet apart.
Broccoli – Rucolasoep maken en garneren
Soep maken met broccoli en rucola is eigenlijk simpel. Meng ook 50 gram van de rucola door de soep. Meng 35 gram door de garnituren, de croutons en de feta voor de topping. Zet de verhitting uit. Pureer de soep vervolgens met de staafmixer. Klop met een garde de roomkaas door de soep, totdat de soep glad is. Breng de soep eventueel op smaak met een snufje peper of zout naar smaak. Schenk de soep in de soepkommen en garneer de soep met extra rucola, feta en de croutons. Eet smakelijk!
Soeprecepten van Foodinista
Kijk voor meer soeprecepten op de blog. Wat dacht je van deze soeprecepten:
– Maak ook eens deze mosterdsoep met spekjes, prei en appel. Dat is weer eens iets anders.
– Eet ook eens deze pittige herfstsoep. Een goed gevulde pompoensoep met kikkererwten en spinazie met pittige oosterse kruiden.
– Ook lekker de geroosterde tomatenpompoensoep. Het recept kun je hier vinden.
Als eerste de nieuwste soeprecepten van Foodinista ontvangen? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's