Parelcouscous met feta, tomaten, merguez en spinazie recept van Foodblog Foodinista

Parelcouscous met feta, spinazie, tomaatjes en merguez

Deel deze post

Ik zeg het heel vaak dat je een recept snel en simpel op tafel zet en dat een recept één van mijn favorieten recepten is, maar ja het is ook gewoon zo. Ik heb gewoon weg niet één favoriet recept, maar gewoon afhankelijk van de smaak van de dag heel veel favorieten en parelcouscous valt daar onder. Dan is het ook nog fijn dat je parelcouscous heel snel kunt bereiden. In deze parelcouscoussalade maak ik de salade namelijk extra lekker met alleen maar koude ingrediënten en hoe simpel is dat? Heel snel en simpel. Het meeste werk is dan ook de worstjes grillen en de parelcouscous koken. Ik ga je dan ook alleen vertellen hoe je deze parelcouscous met feta, spinazie, tomaatjes en andere lekkere dingetjes lekker op smaak brengt en gewoon heel simpel op tafel kunt zetten, zodat iedereen van dit gezonde maaltje kunt genieten. En vergeet natuurlijk niet de merguez worstjes te grillen, want ze maken de maaltijd echt af!

Ingrediënten parelcouscous met feta, spinazie en merguez voor 4 personen

300 gram parelcouscous
1 rode ui
150 gram cherry tomaatjes
4 handen rauwe spinazie
handje groene olijven
blok feta
8 merguez worstjes
1 eetlepel olijfolie
handje verse peterselie
handje verse munt
snufje peper en zout

Tips voor de bereiding van de parelcouscous salade 

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: pan, grillpan, snijplank, mes, mengschaal, lepel, barbecuetang

Maak ook eens de parelcouscous salade met kip, courgette en feta.

Parelcouscous met feta, tomaten, merguez en spinazie recept van Foodblog Foodinista

Parelcouscous recept met merguez

Start met het koken van de parelcouscous volgens de verpakking. Verhit in de grillpan de olijfolie en grill de merguez worstjes rondom bruin.

Snipper ondertussen de rode ui, snijd de tomaatjes in partjes, snijd de olijven in ringen en de feta in blokjes. Als de parelcouscous klaar is giet deze dan af en schep deze in de mengschaal. Meng deze vervolgens met de ingrediënten. Schep de parelcouscous met feta, tomaatjes, olijven en alle andere ingrediënten op een mooie schaal en verdeel de merguezworstjes er boven op.

Parelcouscous recepten van Foodblog Foodinista

Maak ook eens een parelcouscous salade met geroosterde bloemkool en pittig gehakt en wat dacht je van een pokebowl met parelcouscous?

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie