Parelcouscous met feta, tomaten, merguez en spinazie recept van Foodblog Foodinista

Parelcouscous met feta, spinazie, tomaatjes en merguez

Deel deze post

Koken kan heel simpel zijn en een ingrediënt wat je daarbij kan helpen is koken met parelcouscous. In de basis parelcouscous en daarna kun je variëren. Daarmee maken we deze parelcouscoussalade met feta, spinaize, tomaatjes en daarbij mergeuz worstjes. Een simpele maaltijd met veel smaak die snel op tafel staat. Een leuke afwisseling voor doordeweeks, maar ook bij de barbecue. Je maakt eerst de salade en grillt daarna de worstjes op de barbecue.

In deze parelcouscoussalade maak ik de salade namelijk extra lekker met alleen maar koude ingrediënten en hoe simpel kan een recept zijn? Heel snel en simpel meng je de ingrediënten. Het meeste werk is dan ook de worstjes grillen en de parelcouscous koken die je na kort koken laat wellen. Ik ga je dan ook alleen vertellen hoe je deze parelcouscous met feta, spinazie, tomaatjes en andere lekkere dingetjes lekker op smaak brengt en gewoon heel simpel op tafel kunt zetten, zodat iedereen van dit gezonde maaltje kunt genieten. En vergeet natuurlijk niet de merguezworstjes te grillen, want ze maken de maaltijd echt af!

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Ingrediënten parelcouscous met feta, spinazie en merguez voor 4 personen

  • 300 gram parelcouscous
  • 1 rode ui
  • 150 gram cherry tomaatjes
  • 4 handen rauwe spinazie
  • handje groene olijven
  • blok feta
  • 8 merguez worstjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • handje verse peterselie
  • handje verse munt
  • snufje peper en zout

Tips voor de bereiding van de parelcouscous salade 

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: pan, grillpan, snijplank, mes, mengschaal, lepel, barbecuetang

Maak ook eens de parelcouscous salade met kip, courgette en feta.

Parelcouscous met feta, tomaten, merguez en spinazie recept van Foodblog Foodinista

Parelcouscous recept met merguez

Start met het koken van de parelcouscous volgens de verpakking. Verhit in de grillpan de olijfolie en grill de merguez worstjes rondom bruin.

Parelcouscoussalade bereiden

Snipper ondertussen de rode ui, snijd de tomaatjes in partjes, snijd de olijven in ringen en de feta in blokjes. Als de parelcouscous klaar is giet deze dan af en schep deze in de mengschaal. Meng deze vervolgens met de ingrediënten. Schep de parelcouscous met feta, tomaatjes, olijven en alle andere ingrediënten op een mooie schaal en verdeel de merguezworstjes er boven op.

Parelcouscous recepten van Foodblog Foodinista

Maak ook eens een parelcouscous salade met geroosterde bloemkool en pittig gehakt en wat dacht je van een pokebowl met parelcouscous?

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie