Foodblog Foodinista weekmenu – Week 50 - Feestelijke happen het jaar uit - Foodblog Foodinista

Foodblog Foodinista weekmenu – Week 50 – Feestelijke happen het jaar uit

Deel deze post

Het is bijna oudjaarsavond en dus bijna 2021! Een jaar waar we naar uitkijken. 2020 was bijzonder kunnen we wel zeggen. Mijn verwachten zijn voor 2021 nog niet heel erg groot, maar laten we vooral positief vooruit kijken, creatief blijven en de mogelijkheden blijven inzien. Oudjaarsavond gaan wij met vrienden vieren en we beginnen met de kinderen al vroeg rond een uur of één in de middag. Noem het maar eerst het kinderfeestje en vervolgens ons eigen feestje. Eerst spelletjes met de kinderen, de kinderen een hapje eten en vervolgens eten wij een ‘hapjes diner’. Je raad misschien al waar ik dit weekmenu op baseer? Oud en nieuw natuurlijk! En wij gaan het jaar feestelijk afsluiten. Terwijl het voor velen een rotjaar is geweest gaan we er van genieten. Met feestelijke happen het jaar uit en vooruit kijken. Wij delen in ieder geval diverse recepten met je en we maken er ook weer een gezellige week van met een nieuwe weekmenu om het jaar mee af te sluiten. Wellicht kan jij ook nog inspiratie gebruiken voor kerstetentjes of kerstborrels die je moet spreiden dan zal er ook nog inspiratie te vinden zijn. Daarbij zijn de feestelijke recepten natuurlijk extra gezellig en feestelijk in deze toch al donkere dagen. Ben je op zoek naar een normaal weekmenu, wat ik mijn zomaar kan voorstellen, bekijk dan de weekmenu’s die ik dit hele jaar door heb opgesteld van koolhdyraat arm tot ovenschotels en Italiaans. Ga je er een feestelijke week of een feestelijke oudjaaravond en nieuwjaarsdag van maken? Dan is dit jouw weekmenu! Ga met feestelijke happen het jaar uit.

Leuk een feestelijk oudjaarsavond weekmenu voor de feestdagen. Voor inspiratie kun je natuurlijk altijd terugkijken naar de weekmenu’s uit 2018 of eerdere weekmenu’s uit 2020 die blijven ook heel leuk en lekker! Je kunt ze hier vinden. Het eerste Kerst Weekmenu gemist? Dit weekmenu kun je hier bekijken en natuurlijk het tweede kerst weekmenu en derde kerst weekmenu voor feestelijke inspiratie.

Weekmenu Week 50 – Feestelijke happen het jaar uit

Maandag – Makkelijke maandag – Borrelbrood met ham, kaas en knoflookboter

Borrelbrood met kaas, ham en knoflookboter van de barbecue recept van Foodblog Foodinista

Start de week met een borrelbrood. Een borrelbrood is ook altijd en goed idee op oudjaarsavond. Je plukt het borrelbrood zo uit elkaar of snijd het elkaar. Lekker gevuld! En natuurlijk ook een goed idee bij een kopje tomatensoep op de maandag.

Dinsdag – Lekker Nederlands – Echte Nederlandse kaasplank

Een echte Nederlandse kaasplank tips van Foodblog Foodinista

Je kunt soms de meest uitgebreide kaasplank op tafel zetten, maar velen zijn ook gewoon heel erg content of houden daar alleen van: Onze Nederlandse kazen. Stel een kaasplank samen met onze eigen Nederlandse kaas.

Voor het samenstellen van een Kaasplank, mag een mooie houten plank niet ontbreken.

Woensdag – Breek de Week – Ragout met garnalen in champagnesaus

Ragout met gamba's en Hollandse garnalen in romige champagnesaus - Recept van Receptenblog Foodinista

Een ragout hoort er bij tijdens oudjaarsavond! Je kunt kiezen voor een klassieke kippenragout, maar maak er een iets feestelijks van en ga direct voor Champagne met de garnalenragout met Champagne.

Een mooie champagne uitzoeken? Kijk dan eens hier.

Donderdag – Oudjaarsdag – Carpaccio Bonbons

Carpaccio bonbon met truffel en pestovulling

Op oudejaarsavond maken we zelf een tapas menu. Carpaccio hoort erbij! Maak bijvoorbeeld zelf carpaccio bonbons. Een beetje luxe natuurlijk, want we vullen de carpacciobonbons met truffel en pesto.

Vrijdag – Nieuwjaarsdag – Zuurkool met spek!

Frittata met zuurkool en rookworst recept van Foodblog Foodinista

Ja! Het is even iets heel anders dan je had verwacht denk ik? Op nieuwjaarsdag zuurkool. Inderdaad een zuurkool frittata. Even koolhydraatarm. Maar wel voor de kater: zuurkool, eieren, rookworst en spel! Want ken je het gezegde: Zuurkool met spek het hele jaar gebrek? Nou we kunne het wel gebruiken toch?

Zaterdag – Familiedag – Italiaanse borrelplank

Hoe stel je een Italiaanse borrelplank samen tips van Foodblog Foodinista

Zaterdag! Zoals we oudjaarsavond natuurlijk klein moeten vieren. Zo zal dit ook gaan met nieuwjaarsdag. Niet uitgebreid wensen overbrengen. Even langs die en nog even bij die langs rijden. Dus spreiden. Gezellig houden we het wel. Dus een Italiaanse borrelplank samenstellen kan altijd.

Ook een goed idee op oudjaarsavond natuurlijk!

Voor het samenstellen van een Italiaanse borrelplank, mag een mooie houten plank niet ontbreken.

Zondag bakdag – Appelflappen

Appelflappen recept van Foodblog Foodinista

Lekker bakken! Oliebollen, appelbeignets, maar natuurlijk ook appelflappen! Geen appel, maar even iets anders? Dan zijn deze chocoladeflappen ook een feestje!

Meer recepten en regelmatig een gevarieerd en makkelijk weekmenu ontvangen van foodblog Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie