Chocoladebroodjes recept van Foodblog Foodinista

Chocoladeflappen

Deel deze post

Vakantie! De kinderen zijn thuis of bij opa en oma en er is meer tijd voor leuke dingen. Toch is het soms ook wel een beetje zoeken waar je de kinderen mee bezig gaat houden. Herkenbaar? Duik dan de keuken in voor leuke en simpele recepten, maar betrek ze wel bij het koken. Bij dit recept kunnen de kinderen overigens heel veel zelf doen, een beetje afhankelijk van leeftijd, maar mijn peuter van 3 jaar heeft ook meegeholpen. Natuurlijk, want het is en smulrecepten. Maar leuk dat het was! Wij maakten samen chocoladeflappen of ook wel chocoladebroodjes om van te snoepen en met een bolletje ijs of slagroom heerlijk als toetje. Het recept? Dat ga ik met je delen. Oh ja het is echt een heel simpel recept.

Beschuitje.nl

Meer lekkere flappen en bakrecepten maken? Kijk dan ook eens naar het recept van mijn appelflappen!

Chocoladeflappen recept van Foodblog Foodinista

Ingrediënten voor Chocoladeflappen 6 stuks

6 vellen bladerdeeg
1 ei
eetlepel suiker
200 gram kookchocolade

Dit zijn de basisingrediënten, maar je kunt heel lekker variëren met gehakte hazelnoten, aardbeien, banaan of frambozen in de vulling. En wie weet, weet jij zelf nog iets heel lekkers! Dan ben ik wel benieuwd. 

Tips voor de bereiding van de chocoladebroodjes

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 50 minuten waarvan 20 minuten bakken
Benodigdheden: ovenplaat, bakpapier, bakkwast, vork, lepel, pan

Recept voor chocoladeflappen

Verwarm de oven voor op 210 graden.

Leg het bakpapier op de ovenplaat. Verdeel de bladerdeeg over de ovenplaat en zorg dat er ruimte is tussen de vellen bladerdeeg. Deze gaan rijzen tijdens het bakken. Verdeel de chocolade op een stapeltje in de rechter boven hoek. Bewaar ongeveer 50 gram chocolade, deze gaan we voor de garnering gebruiken.

Vouw de flappen dicht in de vorm van een driehoek. Simpel, want je vouwt de punt links onder naar de punt rechts boven. Druk de flappen dicht en druk er met een vorm een mooi randje in. aan de buitenkanten.

Kluts het ei en smeer de chocoladeflappen in met het ei. Dit zorgt voor een mooie glans en de chocoladeflappen worden goed bruin. Strooi het suiker over de chocoladeflappen voor een knasperend caramellaagje. Plaats de chocoladeflappen voor 15 minuten in de oven op 210 graden.

Smelt vijf minuten, voordat de chocoladeflappen uit de oven komen de overgebleven chocolade. Maak vervolgens met een vork streepjes van chocolade op de chocoladeflappen. Dip de vork in de gesmolten chocoladeflappen en ga met de vork iets boven de flappen van links naar rechts. Laat de chocoladeflappen afkoelen en dan is het zo snel mogelijk tijd om toe te slaan.

Meer simpele bakrecepten maken? Bekijk dan ook eens de recepten voor bijvoorbeeld de appelflappen of de kaasbroodjes met kaasragout. Heel leuk en lekker om te maken.

Meer blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie