Weekmenu Week 13 van Foodblog Foodinista - Makkelijke ovenschotels weekmenu

Foodblog Foodinista weekmenu – Week 13 – Makkelijke ovenschotels weekmenu

Deel deze post

Een tijdje terug vroeg ik aan jullie wat voor weekmenu’s jullie graag zouden zien op de blog. Daar kwam al snel uit dat het heel fijn zou zijn om weekmenu’s met een thema samen te stellen. Daar ben ik ook mee begonnen en ik zie ook dat jullie dit erg leuk en overzichtelijk vinden. Leuk om te zien! Ik krijg er leuke reacties op, wat ik erg fijn vind, want dit maakt mij nog enthousiaster om aan de blog te werken en daarbij zie ik het terug aan hoe vaak jullie de weekmenu’s lezen en daarbij de recepten bezoeken, lezen en maken. Ook de oudere recepten worden weer heel goed gevonden. Leuk! Thema’s zijn natuurlijk ideaal, want ik kan in het menu qua ruimte en voor het overzicht niet alle thema’s samenvatten, daar is helaas de ruimte niet voor en dan is het ook niet meer overzichtelijk, maar we proberen het wel zo veel mogelijk. Maar met bijvoorbeeld een Grieks weekmenu of een Frans weekmenu kan ik zo wel blijven inspireren en juist deze recepten weer even overzichtelijk met jullie delen en zoals nu met het makkelijke ovenschotels weekmenu. Dankjewel voor de tips! En zo blijven de recepten natuurlijk ook makkelijker vindbaar. Een van de eerste verzoekjes was een weekmenu met ovenschotel recepten. Vooral in deze tijd, waarin het druk is met het hele gezin thuis, werken, thuis les geven, met restaurants die gesloten zijn en je dus echt alles zelf moet doen, zoals we dit voorheen echt niet kenden zijn ovenschotels nog meer welkom. Ovenschotels kunnen ook nog eens heel erg gevarieerd zijn. Ik heb dan ook geprobeerd om een gevarieerd weekmenu samen te stellen wat gevarieerd is maar wel een compleet makkelijke ovenschotels weekmenu.

Leuk een weekmenu! Voor inspiratie kun je natuurlijk altijd terugkijken naar de weekmenu’s uit 2018 die blijven ook heel leuk en lekker! Je kunt ze hier vinden.

Meer inspiratie voor weekmenu’s? Start dan bij het eerste weekmenu van 2020 en hier kun je het terug vinden.

Weekmenu week 13 – Makkelijke ovenschotels weekmenu

Maandag – Makkelijke maandag – Frittata met groene asperges en zalm

Ovenomelet met asperges en zalm recept van Foodblog Foodinista

Een frisse en simpele ovenschotel die perfect past bij de lente? We beginnen de week ook ligt met een koolhydraat arme ovenschotel. De frittata met groene asperges en zalm past daar perfect bij. Het recept voor de ovenschotel met groene asperges en zalm ga je hier vinden.

Dinsdag – Lekker Nederlands – Ovenschotel prei, kerrie en gehakt met aardappelpuree

Ovenschotel prei en kerrie met gehakt en aardappelpuree - koken zonder pakjes en zakjes - recept van Foodblog Foodinista

Een lekkere Nederlandse ovenschotel. Bekend van de pakjes en zakjes, maar dan helemaal zelf gemaakt en echt moeilijk is het ook niet. Wanneer de ovenschotel in de oven staat kun je ondertussen weer even iets anders doen en daarna is het smullen! Het recept voor de ovenschotel met prei, gehakt en kerrie ga je hier vinden.

Woensdag – Breek de week – Kip, aardappeltjes en appelmoes

Gegrilde kip, aardappeltjes en worteltjes uit de oven op bord recept van Foodblog Foodinista

Een heerlijke maaltijd kan echt ontzettend simpel zijn, want dit hele bord komt gewoon uit de oven. Alles is bereid op één ovenplaat. Je kunt in de oven, namelijk heel simpel variëren. Het recept voor de kip, worteltjes en aardappeltjes uit de oven ga je hier vinden. En voor appelmoes erbij kijk je hier.

Donderdag – Gezonderdag – TexMex Gevulde Paprika

Gevulde paprika met Mexicaans gehakt recept Foodblog Foodinista

Op gezonderdag kiezen we voor koolhydraat arme ovenschotel met de TexMex gevulde paprika’s. Het recept voor de ovenschotel met gevulde paprika’s ga je hier vinden.

Vrijdag – Borreldag – Vegetarische nachoschotel

Vegetarische nachoschotel met bonen recept Foodblog Foodinista

We blijven in de TexMex sferen, maar wel voor de borrel. Een TexMex ovenschotel met nacho’s en heel veel groente. Geschikt voor bij de borrel, maar ook zeker als avondeten. Het recept voor de TexMex nacho’s met gemengde bonen ga je hier vinden.

Zaterdag – Familiedag – Italiaans gehaktbrood

Gehaktbrood met pancetta, mozzarella en Italiaanse kruiden

Het hele gezin gaat smullen van het Italiaans gehaktbrood. Je grillt dit gehaktbrood compleet in de oven. Een kleine voorbereidingstijd en daarna veel geduld en smullen maar. Het recept voor het Italiaans gehaktbrood ga je hier vinden.

Zondag – Feestdag – Vanille plaatcake met appel en kersen

Vanille plaatcake met appel en kersen recept Foodblog Foodinista

Zondag is het feestdag en duiken we de keuken in om te bakken! Dit kan ook heel simpel zijn. Bakken in een bakblik met een simpel deeg. Zo maak je simpel deze Vanille plaattaart met appel en kersen. Smullen maar en het recept voor de zoete plaattaart ga je hier vinden.

Meer recepten en regelmatig een gevarieerd en makkelijk weekmenu ontvangen van foodblog Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie