Foodblog Foodinista weekmenu – Week 49 – Kerst Weekmenu Deel 3

Foodblog Foodinista weekmenu – Week 49 – Kerst Weekmenu Deel 3

Deel deze post

Het is bijna kerst! Weten jullie al wat er op tafel komt? Of heb je nog inspiratie nodig voor het kerstmenu. Wij delen in ieder geval diverse recepten met je en we maken er ook weer een gezellige week van met een nieuwe weekmenu in kerstsfeer. Wekelijks inspireer ik met feestelijke recepten die het allemaal een beetje leuker maken. Een kerstmenu met een combinatie van dagelijkse recepten in een meer feestelijke stijl en natuurlijk inspiratie voor het kerstmenu en de feestdagen. Want wanneer en hoe ga jij kerst vieren? Misschien wel gewoon op de kerstdagen zelf met een kleinere familiesamenstelling of vriendengroep gaat het prima natuurlijk, maar wanneer je moet spreiden dan gaat er wellicht veel gekookt worden en dan kun je wel inspiratie gebruiken. Daarbij zijn de kerstrecepten natuurlijk extra gezellig en feestelijk in deze toch al donkere dagen wanneer de kerstboom in huis staat houden we ook wel van een extra feestelijk recept. Een borrelplank met Italiaanse lekkernijen, een feestelijk kerstdessert of variëren met stoofpeertjes waar je natuurlijk weer lekkere recepten mee kunt maken. Het zijn maar een aantal ideeën die in dit kerst weekmenu deel 3 voorbij komen.

Leuk een Kerst Weekmenu voor de feestdagen. Voor inspiratie kun je natuurlijk altijd terugkijken naar de weekmenu’s uit 2018 of eerdere weekmenu’s uit 2020 die blijven ook heel leuk en lekker! Je kunt ze hier vinden. Het eerst Kerst Weekmenu gemist? Dit weekmenu kun je hier bekijken en natuurlijk het tweede kerst weekmenu.

Weekmenu week 49 – Kerst Weekmenu

Maandag – Makkelijke maandag – Italiaanse gehaktbrood

Gehaktbrood met pancetta, mozzarella en Italiaanse kruiden

Niet te moeilijk, wel heel lekker en ook budgetproof. Maak dan een gehaktbrood. Wel een bijzonder gehaktbrood natuurlijk. Maak het Italiaans gehaktbrood met pancetta en gevuld met Italiaans kaas, zoals pecorino en en mozarella. Ook een tip voor de kinderen, wanneer je voor kinderen iets lekkers en toch kerstachtigs wilt koken, want kinderen kunnen meestal gehaktbrood wel waarderen. Het Italiaans gehaktbrood ga je hier vinden.

Dinsdag – Lekker Nederlands – Stoofpeertjes met Port

Stoofpeertjes recept bereid in Port - Foodblog Foodinista

Stoofpeertjes zijn natuurlijk heel erg lekker Nederlands. Je kunt er ook eindeloos mee variëren, zoals stoofpeertjes in Amaretto en witte wijn, maar ook deze klassieker: stoofpeertjes in Port. En wil je nog even normaal eten voor de feestdagen? Eet de stoofpeertjes dan lekker bij de stamppot, zoals deze pittige Indonesische zuurkoolstamppot.

Woensdag – Breek de Week – Red Velvet Truffels met witte chocolade en cranberry

Red Velvet truffels met cranberry - Foodblog Foodinista

Duik de keuken om deze leuke red velvet bonbons te maken. Lekker en leuk voor tijdens de feestdagen bij de koffie of als cadeautje om te geven en geef de red velvet truffels dan cadeau in een mooie weckpot.

Donderdag – Kerstavond – Italiaanse borrelplank

Hoe stel je een Italiaanse borrelplank samen tips van Foodblog Foodinista

Eindelijk kerstavond! Genieten maak. Zet een mooie borrelplank met Italiaanse delicatessen op tafel, zoals deze Italiaanse borrelplank. Natuurlijk mag een mooie houten serveerplank dan niet ontbreken, ook een leuk idee om deze cadeau te geven tijdens de feestdagen.

Tijdens de feestdagen een cadeautje geven aan een echte foodie? Bekijk dan hier mijn cadeautjes tips voor foodies of liever een kookboek? Bekijk dan mijn top 10 kookboeken van 2020!

Vrijdag – 1e kerstdag – Torentje van Gravad Lax en bietjes met dillemosterdcreme

Recept met gravad lax - Fris torentje met bietjes en gravad lax - Recept van Foodblog Foodinista

Zelf kokkerellen tijdens de feestdagen? Dan is dit torentje met gravad lax en bietjes misschien wel jouw ster bij het kerstdiner? Dit torentjes maak je met zelfgemaakte gravad lax waarvoor je het recept hier gaat vinden.

Gravad lax maken met frisse kruiden en dille mosterd creme - Zalm recept van Foodblog Foodinista

Zaterdag – 2e Kerstdag – Italiaanse wild zwijn ragu met pasta of aardappelpuree

Italiaanse wild zwijn ragout recept met pici of aardappelpuree - Foodblog Foodinista

Een recept met geduld en dan lik je je vingers er bij af. Italiaanse wild zwijn ragu met Italiaanse pici pasta of maak er aardappelpuree bij. Beiden is even smaakvol en voor de kerstdagen een zeer geschikt hoofdgerecht.

Zondag – Kerstzondag (fijn blijven hangen) – Kerstkoekjes bakken met veel glitters

Recept kerstkoekjes met vanille en glitters Foodblog Foodinista kerstrecepten

Zondag blijven we nog even fijn in de sfeer (en misschien de hele kerstvakantie wel?) Want vermaak is fijn! We gaan kerstkoekjes bakken met lekker veel glitters. Voor een leuk kerstdessert voor kinderen en volwassenen likken er ook de vingers bij af heb ik nog een tip met deze kerstkoekjes met glitters.

Voor kerstkoekjes heb je kerst uitsteekvormen nodig die je hier gaat vinden.

Kerstkoekjes tompouche met vanilleroom en frambozen kerstmenu voor kinderen recepten van Foodblog Foodinista

Meer recepten en regelmatig een gevarieerd en makkelijk weekmenu ontvangen van foodblog Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie