Borrelbrood met kaas, ham en knoflookboter van de barbecue recept van Foodblog Foodinista

Borrelbrood met kaas, ham en knoflookboter van de barbecue

Deel deze post

Onze nieuwe Campingaz gasbarbecue en buitenkeuken staat al weer even in de tuin. Keurig onder een beschermhoes en regenhoes. Regen helpt niet echt mee, maar deze barbecue past ook perfect in een buitenkeuken onder een afdak en kun je dus het hele jaar door gebruiken, zoals bijvoorbeeld voor het grillen van een borrelbrood met kaas, ham en knoflookboter het borrelrecept wat ik met je ga delen. Een heerlijk barbecuerecept. Wie is er niet dol op de rokerige geur van de barbecue? Begin gewoon al bij de borrel of maak dit borrelbrood als heerlijk bijgerecht op de barbecue in plaats van een stokbroodje kruidenboter. Dit borrelbrood met ham, kaas en knoflookboter maak je als volgt.

TIP! Maak zelf een frisse barbecuesalade bij het borrelbrood en daarna is het grillen op de barbecue.

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Campingaz getest - Borrelbrood met kaas, ham en knoflookboter van de barbecue recept van Foodblog Foodinista
Borrelbrood met kaas, ham en knoflookboter van de barbecue recept van Foodblog Foodinista

Borrelbrood met kaas, ham en knoflookboter van de barbecue

  • 1 Luxe wit brood ongesneden
  • geraspte extra belegen kaas
  • 200 gram plakken Italiaanse ham dun gesneden
  • 50 gram roomboter
  • handje verse peterselie
  • handje verse bieslook
  • 3 teentjes knoflook
  • snufje zout
  • snufje zwarte peper

Tips voor de bereiding

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: Voorbereiding 30 minuten en grillen op de barbecue 25 minuten

Benodigdheden

Borrelbrood barbecue recept - Borrelbrood met kaas, ham en knoflookboter van de barbecue recept van Foodblog Foodinista

Recept voor het borrelbrood met kaas, ham en knoflookboter van de barbecue

Koken met een Campingaz barbecue

Het gehele recept zou je buiten op de barbecue kunnen maken. De Campingaz barbecue heeft namelijk een zijtafeltje waar je op kunt werken en naast een gril ook en gaspit. Ideaal! De Campingaz barbecue is een kleine buitenkeuken. Deze barbecue is ook perfect voor op een camping standplaats wanneer je niet rondreist, maar bijvoorbeeld voor een half jaar op een camping. Dan kun je veel buiten barbecueën en koken op je eigen Campingaz barbecue.

Borrelbrood maken

Snijd het brood kruislinks en diep in, maar houd een een centimeter over. Het brood mag niet breken. Herhaal dit, zodat je allemaal vierkantjes hebt.

Borrelbrood insnijden - Borrelbrood met kaas, ham en knoflookboter van de barbecue recept van Foodblog Foodinista

Vulling maken voor het borrelbrood

Schaaf met de kaasschaaf diverse dunne plakjes kaas (of koop geraspte kaas kant en klaar). Scheur van de plakken Italiaanse ham kleine plakjes ham. Smelt in een pannetje de 30 gram roomboter. Houd nog even 20 gram roomboter apart. Wanneer de boter gesmolten is knijp je de knoflook uit in de boter en een breng je de boter op smaak met een snuf peper en zout. Snijd de peterselie en bieslook fijn meng de helft van de kruiden door de boter en bewaar de helft voor de garnering.

Borrelbrood vullen

Het borrelbrood heb je ingesneden. Steek vervolgens de kaas en de ham tussen het brood. Vul het brood goed op. Steek ook wat klontjes boter tussen het brood. Kijk als voorbeeld naar de foto hier onder. Strooi zout en peper over het brood en breng het borrelbrood op smaak. Als laatste giet je de gesmolten boter met de verse kruiden over het borrelbrood.

Borrelbrood vullen - Borrelbrood met kaas, ham en knoflookboter van de barbecue recept van Foodblog Foodinista
Campingaz barbecue getest - Borrelbrood met kaas, ham en knoflookboter van de barbecue recept van Foodblog Foodinista

Borrelbrood klaar maken voor het grillen op de barbecue

Plaats het borrelbrood op een groot stuk folie. Vouw de folie naar boven toe dicht en dek het borrelbrood aan de bovenkant nog een keer af met een nieuw stuk folie. Zet de barbecue aan, want dit kan direct met een gasbarbecue. Plaats het borrelbrood voor 3 minuten op het rooster bij de directe verhitting, zodat het een geroosterde smaak krijgt en vervolgens voor 15 minuten op de indirecte verhitting, op het hoge rooster. De barbecue mag dicht, zodat het goed warm blijft in de barbecue. Haal na een kwartier het borrelboord met kaas, Italiaanse ham en knoflookboter van de barbecue af. Plaats het borrelbrood op een mooie borrelplank. Vouw het folie open en haal het zo goed mogelijk weg. Strooi over het borrelbrood nog extra verse kruiden en smullen maar!

Barbecue recepten van Foodblog Foodinista

Kijk hier verder voor de barbecuerecepten van Foodblog Foodinista.

Meer barbecuerecepten lezen en ontvangen van Foodinista: Like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op Instagram en Pinterest.

2 Reactie's
  • Ilonka Luksen
    Geplaatst op 08:47h, 30 december

    Hoi, ik mis de tekst hoe je het brood vult.

  • admin
    Geplaatst op 09:45h, 30 december

    Dank je Ilonka! En wat raar zeg ik heb direct gekeken! Of er nu een foto overheen is gegaan met het schrijven. Maar dankjewel voor de melding! Het is al heel veel gelezen, maar door niemand aangegeven! Bij deze heb ik het er bijgeschreven!

Geef een reactie