
15 dec Borrelbrood met kaas, ham en knoflookboter van de barbecue
Onze nieuwe Campingaz gasbarbecue en buitenkeuken staat al weer even in de tuin. Keurig onder een beschermhoes en regenhoes. Regen helpt niet echt mee, maar deze barbecue past ook perfect in een buitenkeuken onder een afdak en kun je dus het hele jaar door gebruiken, zoals bijvoorbeeld voor het grillen van een borrelbrood met kaas, ham en knoflookboter het borrelrecept wat ik met je ga delen. Een heerlijk barbecuerecept. Wie is er niet dol op de rokerige geur van de barbecue? Begin gewoon al bij de borrel of maak dit borrelbrood als heerlijk bijgerecht op de barbecue in plaats van een stokbroodje kruidenboter. Dit borrelbrood met ham, kaas en knoflookboter maak je als volgt.
TIP! Maak zelf een frisse barbecuesalade bij het borrelbrood en daarna is het grillen op de barbecue.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.


Borrelbrood met kaas, ham en knoflookboter van de barbecue
- 1 Luxe wit brood ongesneden
- geraspte extra belegen kaas
- 200 gram plakken Italiaanse ham dun gesneden
- 50 gram roomboter
- handje verse peterselie
- handje verse bieslook
- 3 teentjes knoflook
- snufje zout
- snufje zwarte peper
Tips voor de bereiding
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: Voorbereiding 30 minuten en grillen op de barbecue 25 minuten
Benodigdheden
- steelpan met schenktuitje
- snijplank
- klein mesje
- broodmes
- knoflookpers
- aluminiumfolie
- houten plank
- barbecue

Recept voor het borrelbrood met kaas, ham en knoflookboter van de barbecue
Koken met een Campingaz barbecue
Het gehele recept zou je buiten op de barbecue kunnen maken. De Campingaz barbecue heeft namelijk een zijtafeltje waar je op kunt werken en naast een gril ook en gaspit. Ideaal! De Campingaz barbecue is een kleine buitenkeuken. Deze barbecue is ook perfect voor op een camping standplaats wanneer je niet rondreist, maar bijvoorbeeld voor een half jaar op een camping. Dan kun je veel buiten barbecueën en koken op je eigen Campingaz barbecue.
Borrelbrood maken
Snijd het brood kruislinks en diep in, maar houd een een centimeter over. Het brood mag niet breken. Herhaal dit, zodat je allemaal vierkantjes hebt.

Vulling maken voor het borrelbrood
Schaaf met de kaasschaaf diverse dunne plakjes kaas (of koop geraspte kaas kant en klaar). Scheur van de plakken Italiaanse ham kleine plakjes ham. Smelt in een pannetje de 30 gram roomboter. Houd nog even 20 gram roomboter apart. Wanneer de boter gesmolten is knijp je de knoflook uit in de boter en een breng je de boter op smaak met een snuf peper en zout. Snijd de peterselie en bieslook fijn meng de helft van de kruiden door de boter en bewaar de helft voor de garnering.
Borrelbrood vullen
Het borrelbrood heb je ingesneden. Steek vervolgens de kaas en de ham tussen het brood. Vul het brood goed op. Steek ook wat klontjes boter tussen het brood. Kijk als voorbeeld naar de foto hier onder. Strooi zout en peper over het brood en breng het borrelbrood op smaak. Als laatste giet je de gesmolten boter met de verse kruiden over het borrelbrood.


Borrelbrood klaar maken voor het grillen op de barbecue
Plaats het borrelbrood op een groot stuk folie. Vouw de folie naar boven toe dicht en dek het borrelbrood aan de bovenkant nog een keer af met een nieuw stuk folie. Zet de barbecue aan, want dit kan direct met een gasbarbecue. Plaats het borrelbrood voor 3 minuten op het rooster bij de directe verhitting, zodat het een geroosterde smaak krijgt en vervolgens voor 15 minuten op de indirecte verhitting, op het hoge rooster. De barbecue mag dicht, zodat het goed warm blijft in de barbecue. Haal na een kwartier het borrelboord met kaas, Italiaanse ham en knoflookboter van de barbecue af. Plaats het borrelbrood op een mooie borrelplank. Vouw het folie open en haal het zo goed mogelijk weg. Strooi over het borrelbrood nog extra verse kruiden en smullen maar!
Barbecue recepten van Foodblog Foodinista
Kijk hier verder voor de barbecuerecepten van Foodblog Foodinista.
Meer barbecuerecepten lezen en ontvangen van Foodinista: Like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op Instagram en Pinterest.
Ilonka Luksen
Geplaatst op 08:47h, 30 decemberHoi, ik mis de tekst hoe je het brood vult.
admin
Geplaatst op 09:45h, 30 decemberDank je Ilonka! En wat raar zeg ik heb direct gekeken! Of er nu een foto overheen is gegaan met het schrijven. Maar dankjewel voor de melding! Het is al heel veel gelezen, maar door niemand aangegeven! Bij deze heb ik het er bijgeschreven!