Borrelbrood met kaas, ham en knoflookboter van de barbecue recept van Foodblog Foodinista

Borrelbrood met kaas, ham en knoflookboter van de barbecue

Deel deze post

Onze nieuwe Campingaz gasbarbecue en buitenkeuken staat al weer even in de tuin. Keurig onder een beschermhoes en regenhoes. Dat gelukkig wel! Maar wat is het jammer dat hij daar een beetje zielig staat te zijn. De nieuwe barbecue kwam eind augustus en stond vol enthousiasme binnen een middag in elkaar. Natuurlijk grilden we uit enthousiasme nog een hamburger, en worstje en wat simpele gerechten, maar al snel was het afgelopen met de zomer. Wij gingen nog even de zon op zoeken op vakantie en nu zijn daar de feestdagen! Tijd voor een feestelijk recept van de barbecue! Ik begrijp dat je geen uren boven de barbecue wilt gaan hangen. Maar wie is er niet dol op de rokerige geur van de barbecue? Misschien heb je wel een grote familie en verplaats je het kerstfeest of oud en nieuw feest naar een tent in de tuin en gaat juist de gasbarbecue of buitenkeuken aan? Dan is een lekker barbecue recept voor de feestdagen welkom! Ik deel juist een borrelrecept met je voor op de barbecue wat je perfect op de Campingaz kunt maken. Het is het borrelbrood met kaas, ham en knoflookboter van de barbecue. Oké het is Italiaanse ham en de knoflookboter maken we natuurlijk zelf met verse kruiden. Het gaat smullen worden! Wil je een buffetje maken? Kijk dan hier verder voor leuke tips! Maar je moet natuurlijk beginnen met dit recept.

Campingaz getest - Borrelbrood met kaas, ham en knoflookboter van de barbecue recept van Foodblog Foodinista

Meer over Campingaz kun je hier vinden.

Borrelbrood met kaas, ham en knoflookboter van de barbecue recept van Foodblog Foodinista

Borrelbrood met kaas, ham en knoflookboter van de barbecue

1 Luxe wit brood ongesneden, zoals deze
1 blok kaas om voor 200 gram kaas van te schaven
200 gram plakken Italiaanse ham dun gesneden
50 gram roomboter
handje verse peterselie
handje verse bieslook
3 teentjes knoflook
snufje zout
snufje zwarte peper

Tips voor de bereiding

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: Voorbereiding 30 minuten en grillen op de barbecue 25 minuten
Benodigdheden: steelpan met schenktuitje, snijplank, klein mesje, broodmes, knoflookpers, aluminiumfolie, houten plank, (Campingaz) barbecue

Recept voor het borrelbrood met kaas, ham en knoflookboter van de barbecue

Het gehele recept zou je buiten op de barbecue kunnen maken. De Campingaz barbecue heeft namelijk een zijtafeltje waar je op kunt werken en naast een gril ook en gaspit. Ideaal! Het is een buitenkeuken. Nu zou ik toch wel een beetje in de regen en wind hebben gestaan dus heb ik de voorbereidingen even binnen gedaan.

Snijd het brood in

Snijd het brood kruislinks en diep in, maar houd een een centimeter over. Het brood mag niet breken. Herhaal dit, zodat je allemaal vierkantjes hebt.

Borrelbrood insnijden - Borrelbrood met kaas, ham en knoflookboter van de barbecue recept van Foodblog Foodinista

Vulling maken voor het borrelbrood

Schaaf met de kaasschaaf diverse dunne plakjes kaas. Scheur van de plakken Italiaanse ham kleine plakjes ham. Smelt in een pannetje de 30 gram roomboter. Houd nog even 20 gram roomboter apart. Als de boter gesmolten is knijp je de knoflook uit in de boter en een breng je de boter op smaak met een snuf peper en zout. Snijd de peterselie en bieslook fijn meng de helft van de kruiden door de boter en bewaar de helft voor de garnering.

Borrelbrood vullen

Het borrelbrood heb je ingesneden. Steek vervolgens de kaas en de ham tussen het brood. Vul het brood goed op. Steek ook wat klontjes boter tussen het brood. Kijk als voorbeeld naar de foto hier onder. Strooi zout en peper over het brood en breng het borrelbrood op smaak. Als laatste giet je de gesmolten boter met de verse kruiden over het borrelbrood.

Het recept en de bereiding op de barbecue gaat verder na de foto’s.

Borrelbrood vullen - Borrelbrood met kaas, ham en knoflookboter van de barbecue recept van Foodblog Foodinista
Campingaz barbecue getest - Borrelbrood met kaas, ham en knoflookboter van de barbecue recept van Foodblog Foodinista

Borrelbrood klaar maken voor het grillen

Plaats het borrelbrood op een groot stuk folie. Vouw het folie naar boven toe dicht en dek het borrelbrood aan de bovenkant nog een keer af met een nieuw stuk folie. Zet de barbecue aan, want dit kan direct met een gasbarbecue. Plaat het borrelbrood voor 3 minuten op het rooster bij de directe verhitting, zodat het een geroosterde smaak krijgt en vervolgens voor 15 minuten op de indirecte verhitting, op het hoge rooster. De barbecue mag dicht, zodat het goed warm blijft in de barbecue. Haal na een kwartier het borrelboord met kaas, ham en knoflookboter van de barbecue af. Plaats het borrelbrood op een mooie borrelplank. Vouw het folie open en haal het zo goed mogelijk weg. Strooi over het borrelbrood nog extra verse kruiden en smullen maar!

Borrelbrood barbecue recept - Borrelbrood met kaas, ham en knoflookboter van de barbecue recept van Foodblog Foodinista

Barbecue recepten van Foodblog Foodinista

Kijk dan ook eens hier voor meer winter barbecue recepten of kijk hier verder voor de barbecue recepten van Foodblog Foodinista.

Meer barbecuerecepten lezen en ontvangen van Foodinista: Like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op InstagramTwitter en Pinterest.

2 Reactie's
  • Ilonka Luksen
    Geplaatst op 08:47h, 30 december

    Hoi, ik mis de tekst hoe je het brood vult.

  • admin
    Geplaatst op 09:45h, 30 december

    Dank je Ilonka! En wat raar zeg ik heb direct gekeken! Of er nu een foto overheen is gegaan met het schrijven. Maar dankjewel voor de melding! Het is al heel veel gelezen, maar door niemand aangegeven! Bij deze heb ik het er bijgeschreven!

Geef een reactie