verse pittige tomatensoep recept van Foodblog Foodinista

Pittige tomatensoep

Deel deze post

Verse soep is zo lekker en gezond en eigenlijk ook heel simpel om te maken. Veel groente in de soep en de tomatensoep is boordevol vitamines. Met deze frisse en pittige tomatensoep is dat ook zo. Vol van smaak, vers en heerlijk gezond.

Af en toe heb ik gewoon zin in een lekkere verse tomatensoep. Ik maak dan ook regelmatig tomatensoep, zoals Italiaanse tomatensoep of tomaten roomsoep. En wie eigenlijk niet. Ook bij kinderen is het één van de lievelingsrecepten en ideaal om groente binnen te krijgen. Voor verse soep moet ik het toch echt zelf maken, maar dat is zo gedaan. Deze tomatensoep is lekker spicy en dus vol pit.

Ingrediënten pittige tomatensoep 4 grote kommen

16 tomaten
2 paprika’s
2 rode uien
1 rode peper
200 ml water
snufje zout
snufje peper
1 eetlepel olijfolie

Bereidingstips voor de tomatensoep

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes, pan, spatel, staafmixer

Recept voor de pittige tomatensoep

Aan de slag voor het maken van de pittige tomatensoep. Start met het snijden van alle groente. Snipper de uien, snij de tomaten grof (haal de kroontjes er uit en het vocht erin) en snij de paprika grof. Zorg dat de pitjes uit de paprika zijn. Snij ook de rode peper grof voor de pittige smaak hier houden we de zaadjes erin.

Verhit de olie in een normale kookpan, waarin je de soep maakt. Fruit hierin de ui aan en de peper mag er ook bij. Laat dit 2 minuten sudderen samen met een snufje zout en peper, zodat de smaken loskomen. De tomaat mag erbij en roer deze door, zodat de smaken verdelen en vervolgens mag ook de paprika erbij. Laat dit nog 3 minuten sudderen met een paar keer roeren. Alles fruit een beetje aan en de smaken komen goed los. Ook zie je dat de tomaten hun vocht al loslaten dus dat het een dikke substantie wordt. Giet het water erbij en roer het door dan is alles nat. Meer water is echt niet nodig, voor een dikkere tomatensoep, want er komt nog veel vocht uit de groente. Laat dit 15 minuten sudderen.

Zet de staafmixer op de pittige tomatensoep en klaar is je verse, gezonde en pittige tomatensoep. Lekker met brood en verse kruidenboter die je heel simpel zelf kunt maken.

Regelmatig variëren met tomatensoep? Dan kan de Italiaanse tomatensoep of gegrilde paprika tomatensoep ook een goed idee zijn.

Als eerste de nieuwste blogs en recepten van Foodinista ontvangen? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

1Reactie

Geef een reactie