Frittata met zuurkool en rookworst recept van Foodblog Foodinista

Frittata met zuurkool en rookworst

Deel deze post

Dol op zuurkoolstamppot met rookworst, maar wil je ook wel eens iets anders? Misschien een hartige taart met zuurkool en rookworst of dol op een goede zuurkoolstamppot en geef je om diverse redenen de voorkeur aan een koolhydraat arm zuurkoolgerecht? Dan heb ik een heerlijk idee! Maak eens deze frittata met zuurkool en rookworst! Het recept is een aanrader voor iedere zuurkoolliefhebber, heerlijk winters en heel simpel om te maken. Het voordeel is ook nodig dat deze zuurkoolmaaltijd een zuurkoolovenschotel is. Een ovenschotel staat voor mij eigenlijk gelijk aan weinig werk. Dat is weer mooi meegenomen. Weten hoe je de fritatta maakt met zuurkool en rookworst? Lees mee!

Frittata met zuurkool en rookworst recept van Foodblog Foodinista

Ingrediënten frittata met zuurkool en rookworst voor 4 tot 6 personen

8 eieren
1 rookworsten
125 gram spekjes
1 pak zuurkool
2 rode paprika’s
2 uien
1 eetlepel kerriepoeder
2 teentjes knoflook
50 ml melk
Goede snuf peper en zout
Olijfolie voor het invetten
Handje paneermeel
hand geraspte kaas

Tip: De zuurkoolfrittata is lekker met een frisse salade!

Tips voor de bereidingen van de zuurkoolfrittata met rookworst

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 15 minuten en 40 minuten in de oven
Benodigdheden: snijplank, wok, ronde ovenschaal zoals een taartvorm of quichevorm van 27 cm ongeveer, keukenpapier, garde, mengschaal, mes, knoflookpers

Frittata met zuurkool en rookworst recept van Foodblog Foodinista

Recept frittata met zuurkool en rookworst

Het recept is heel simpel en maak je snel. Verwarm de oven alvast voor op 190 graden.

Snipper de uien en de knoflook. Snijd de paprika grover. Deze kun je snijden, maar ik vind het ook heel makkelijk om dit te doen in een hakmolen. Verhit vervolgens een eetlepel olijfolie in de wok. Giet de zuurkool af en dep deze even goed af met keukenpapier, zodat de zuurkool niet te nat is. Wok vervolgens de uien, knoflook, paprika en zuurkool. Wok na vijf minuten de spekblokjes ook nog even mee voor vijf minuten.

Kluts ondertussen de eieren met de melk, kerriepoeder, peper en zout.

Vet de ovenschaal in en strooi de helft van de paneermeel over de bodem. De paneermeel onttrekt het vocht, want zuurkool is erg vochtig en we willen een stevige frittata ook wel ovenomelet. Verdeel de zuurkool met de groente en de spekjes over de ovenschaal. Wacht twee minuten totdat deze iets is afgekoeld. Kluts ondertussen de eieren nog even verder. Wellicht heb je hier nog niet goed genoeg de tijd voor gehad tijdens het wokken en snijd anders alvast de rookworst in plakjes.

Giet de eieren over de groente en de spekjes in de ovenschaal. Meng het eventueel nog en keer door, zodat de frittata goed verdeeld is. Top de zuurkoolfrittata af met de rookworst, geraspte kaas en het paneermeel.

Schuif de frittata met zuurkool en rookworst in de oven voor 40 minuten op 190 graden.

De frittata moet goed gaar zijn. Test eventueel met een prikkertje in het midden. Als deze droog uit de frittata komt dan is de frittata gaar. Zo niet, plaats de frittata dan nog even terug in de oven voor ongeveer tien minuten.

Maak voor bij de frittata eventueel een frisse salade.

Meer frittata recepten?

Nog een frittata’s maken of extra inspiratie om te variëren? Maak dan deze heerlijke frittata met groene asperges en zalm de frittata met chorizo of een goed gevulde boerenfrittata.

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie