Frittata met zuurkool en rookworst recept van Foodblog Foodinista

Frittata met zuurkool en rookworst

Deel deze post

Dol op zuurkoolstamppot met rookworst, maar wil je ook wel eens iets anders of een magere zuurkoolstamppot variant eten? Dan is deze zuurkool ovenschotel een goed idee. Je denkt er misschien niet snel aan, maar je eet alle smaken van zuurkoolstamppot, maar magerder. Dit zuurkoolrecept is koolhydraatarm en past binnen een koolhydraatarm dieet met een kwaliteit rookworst. Dus trek in zuurkool stamppot, maar koolhydraat arm? Dan heb ik een heerlijk idee! Maak deze frittata met zuurkool en rookworst.

Wat is een frittata – een ovenschotel met eieren

Maak eens deze frittata met zuurkool en rookworst! Het recept is een aanrader voor iedere zuurkoolliefhebber, heerlijk winters en heel simpel om te maken. Bij dit recept vervang je de aardappelen en boter. Je kiest voor een basis van eieren. Je kiest eigenlijk voor een soort ovenomelet en je laat de ingrediënten van je favoriete maaltijd stollen in de oven. Een hartige maaltijd. Smakelijk bij een frittata, voor een complete maaltijd, is een salade. De frittata kun je alleen aan de bovenkant laten grillen, maar bij een omkeerbare pan kan het ook nog aan twee kanten (dan is het niet nodig om de frittata in de oven te plaatsen).

P.s. op het fornuis grillt een frittata nooit zo goed als in de oven. Door de grote hoeveelheid ingrediënten bakt de frittata aan. Een frittata is geen omelet.

Frittata met zuurkool en rookworst recept van Foodblog Foodinista

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Ingrediënten frittata met zuurkool en rookworst voor 4 tot 6 personen

  • 8 eieren
  • 1 rookworsten
  • 125 gram spekjes
  • 1 pak zuurkool
  • 2 rode paprika’s
  • 2 uien
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 ml melk
  • Goede snuf peper en zout
  • Olijfolie voor het invetten
  • Handje paneermeel
  • handje geraspte kaas

Tip: De zuurkoolfrittata is lekker met een frisse salade!

Tips voor de bereidingen van de zuurkoolfrittata met rookworst

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 15 minuten en 40 minuten in de oven

Benodigdheden in de keuken bereiding frittata

  • snijplank
  • wok
  • ronde ovenschaal zoals een taartvorm of quichevorm van 27 cm ongeveer
  • keukenpapier
  • garde
  • mengschaal
  • mes
  • knoflookpers
Frittata met zuurkool en rookworst recept van Foodblog Foodinista

Recept frittata met zuurkool en rookworst

Het recept is heel simpel en maak je snel. Verwarm de oven alvast voor op 190 graden.

Vulling voor de frittata met zuurkool en rookworst

Snipper de uien en de knoflook. Snijd de paprika grover. Deze kun je snijden, maar ik vind het ook heel makkelijk om dit te doen in een hakmolen. Verhit vervolgens een eetlepel olijfolie in de wok. Giet de zuurkool af en dep deze even goed af met keukenpapier, zodat de zuurkool niet te nat is. Wok vervolgens de uien, knoflook, paprika en zuurkool. Wok na vijf minuten de spekblokjes ook nog even mee voor vijf minuten.

Frittata met zuurkool, rookworst en spekjes voorbereiden

Kluts ondertussen de eieren met de melk, kerriepoeder, peper en zout. Vet de ovenschaal in en strooi de helft van de paneermeel over de bodem. De paneermeel onttrekt het vocht, want zuurkool is erg vochtig en we willen een stevige frittata ook wel ovenomelet. Verdeel de zuurkool met de groente en de spekjes over de ovenschaal. Wacht twee minuten totdat deze iets is afgekoeld. Kluts ondertussen de eieren nog even verder. Wellicht heb je hier nog niet goed genoeg de tijd voor gehad tijdens het wokken en snijd anders alvast de rookworst in plakjes.

Zuurkool ovenschotel de oven in

Giet de eieren over de groente en de spekjes in de ovenschaal. Meng het eventueel nog en keer door, zodat de frittata goed verdeeld is. Top de zuurkoolfrittata af met de rookworst, geraspte kaas en het paneermeel. Schuif de frittata met zuurkool en rookworst in de oven voor 40 minuten op 190 graden. De frittata moet goed gaar zijn. Test eventueel met een prikkertje in het midden. Als deze droog uit de frittata komt dan is de frittata gaar. Zo niet, plaats de frittata dan nog even terug in de oven voor ongeveer tien minuten.

Maak voor bij de frittata eventueel een frisse salade.

Frittata recepten?

Nog een frittata’s maken of extra inspiratie om te variëren? Maak dan deze heerlijke:

Recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie