Foodblog Foodinista weekmenu – Week 47 – Kerst Weekmenu

Foodblog Foodinista weekmenu – Week 47 – Kerst Weekmenu

Deel deze post

Sinterklaas is vertrokken en terug naar Spanje met de stoomboot. Zo gaan we rustig aan naar de kerstdagen en is het natuurlijk tijd voor kerstrecepten. We beginnen met het eerste kerst weekmenu. Een kerstmenu met een combinatie van dagelijkse recepten in een meer feestelijke stijl en natuurlijk inspiratie voor het kerstmenu en de feestdagen. Want wanneer en hoe ga jij kerst vieren? Misschien wel gewoon op de kerstdagen zelf met een kleinere familie gaat het prima natuurlijk, maar wanneer je moet spreiden dan gaat er wellicht veel gekookt worden en dan kun je wel inspiratie gebruiken. Daarbij zijn de kerstrecepten natuurlijk extra gezellig en feestelijk in deze toch al donkere dagen wanneer de kerstboom in huis staat houden we ook wel van een extra feestelijk recept. Een soep met bloemkool mag je best wel opvrolijken met truffel, het weekend inluiden met een mooie borrelplank met vis of in het weekend genieten met croissantjes gevuld met spijs. Het zijn maar een aantal ideeën die in dit kerst weekmenu voorbij komen.

Leuk een Kerst Weekmenu voor de Kerstdagen. Voor inspiratie kun je natuurlijk altijd terugkijken naar de weekmenu’s uit 2018 of eerdere weekmenu’s uit 2020 die blijven ook heel leuk en lekker! Je kunt ze hier vinden.

Weekmenu week 47 – Kerst Weekmenu

Maandag – Makkelijke maandag – Truffel Bloemkoolsoep

Bloemkooltruffelsoep recept van Foodblog Foodinista

Natuurlijk beginnen we de week makkelijk met een soeprecept. Veel groente, maar we makken het extra makkelijk en luxe. Soep met bloemkool en truffel. Daarbij is deze soep ook een heel smakelijk voorgerecht voor het kerstdiner. Het soeprecept ga je hier vinden.

Dinsdag – Lekker Nederlands – Ragout met pompoen en paddenstoelen

Pompoen en paddenstoelen recept - vegetarische ragout - recept van Foodblog Foodinista

Een pasteitje met ragout. Verwarmend en het mag niet missen bij het kerstdiner. Maar doordeweeks ook comfort food natuurlijk! Maak ook een keer een vegetarische variant, zoals de ragout met pompoen en paddenstoelen. De vegetarische ragout met paddenstoelen en ragout ga je hier vinden.

Woensdag – Breek de week – Spruitjes gratin een smeuïge groente ovenschotel

Spruitjes gratin recept met prei, walnoten en gorgonzola - Foodblog Foodinista

Breek de week en schuif een makkelijke ovenschotel de oven in. Rijk aan groente; dat wel. Lekker als hoofdgerecht, maar ook als bijgerecht bij het kerstdiner. De gratin met spruitjes, walnoten en gorgonzola ga je hier vinden.

Donderdag – Gezonderdag – Italiaanse salade met carpaccio, geroosterde groene asperges en pestodressing

Recept voor Maaltijdsalade met carpaccio - Foodblog Foodinista

Carpaccio is altijd een succes bij ieder diner! Daarom mag deze niet ontbreken natuurlijk. Ook op donderdag gezonderdag is deze carpacciosalade een goed idee, want kortom het is verwennerij en even een lichtere maaltijd. Genieten?! De Italiaanse carpaccio salade met gegrilde groene asperges ga je hier vinden.

Vrijdag – Borreldag – Borrelbrood van de barbecue met ham, kaas en knoflookboter

Borrelbrood met kaas, ham en knoflookboter van de barbecue recept van Foodblog Foodinista

Borrelen is leven. Nou ja het is wel gezelligheid! Maak ook eens een borrelbrood. Deze kan in de oven, maar op de barbecue krijgt het borrelbrood ook nog eens een geweldige rokerige smaak. Het maakt het af. Dit Borrelbrood met ham, kaas en knoflookruidenboter ga je hier vinden.

Zaterdag – Familiedag – Stoofpotje met konijn in kersensaus

Konijn in kersensaus met rode vruchten - Foodblog Foodinista

Een stoofpotje op zaterdag. Konijnenbout in kersensaus. Natuurlijk ook perfect rond de feestdagen. Het recept voor konijn in kersensaus ga je hier vinden.

Zondag – Bakdag – Amandelspijscroissants

Croissants rollen met amandelspijs - Foodblog Foodinista

Op zondagochtend genieten van croissantjes. Het hoort er eigenlijk wel bij! Maak deze croissants voor de feestdagen. Genieten in weekend met een uitgebreid ontbijt of een idee voor het kerstonbijt. Het zijn deze croissants met amandelspijs. Het recept voor de croissants gevuld met spijs ga je hier vinden.

Meer recepten en regelmatig een gevarieerd en makkelijk weekmenu ontvangen van foodblog Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie