Kippenragout met champignons recept van Foodblog Foodinista

Romige kippenragout met champignons

Deel deze post

Als je het aan mij vraagt dan vind ik een ragout die je zelf maakt het lekkerst. Meer liefde en je weet wat je eet. Oké gezond is het niet helemaal, maar uit een blikje vraag ik mij toch af wat ik eet en als ik de ragout zelf maak dan denk ik er niet over na. Zo staan er op de blog al diverse ragoutrecepten. Bijvoorbeeld een recept voor lamsragout, garnalenragout en ook een mosselragout. Een klassieker de kippenragout met champignons mag dan natuurlijk niet ontbreken bij de feestelijke recepten die voor de feestdagen populair zijn. Zo maak je mijn goed gevulde kippenragout op een simpele manier.

Ingrediënten voor kippenragout voor 4 personen

1 grote kipfilet
250 gram champignons
1 bosuitjes
500 ml kippenbouillon
250 ml ongeklopte slagroom
grote klont boter
2 eetlepels bloem
snuf peper
handje verse peterselie

Tips voor de bereiding van de kippenragout met champignons

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 45 minuten
Benodigdheden: steelpan en pan, snijplank, mes, waterkoker, maatbeker, garde, lepel en vork

Kippenragout met champignons recept van Foodblog Foodinista

Kippenragout met champignons recept

Kook in de steelpan water en als het water kookt leg dan de kip erin. Plaats de pan op een klein en laag vuur. Laat de kip voor 15 minuten garen.

Maak ondertussen de kippenbouillon, ik deed dit door water te koken en in een maatbeker te mengen met twee bouillonblokjes. Klinkt als veel maar de bouillon mengt ook nog met de slagroom.

Verhit ondertussen in de pan de boter. We gaan nu de roux en de ragoutsaus maken. Meng de gesmolten boter met de bloem. Klop deze met de garde tot een gladde roux. Blus vervolgens op laag vuur af met de bouillon giet de bouillon in drie keer bij de roux, zodat deze goed dik kan worden. Blijf ondertussen kloppen met de garde. Giet ook de slagroom erbij en klop alles tot een gladde ragoutsaus. Meng een goede snuf peper door de saus. De verhitting mag even uit.

Snijd ondertussen de champignons in plakjes, de bosui en de peterselie fijn. Meng deze door de ragout. En laat op laag vuur al roerend weer sudderen. Haal de kip uit de pan en pluk deze met een mes en vork uit elkaar. Meng ook de kip door de ragout. Laat al roerend nog 10 minuten garen en de kippenragout met champignons is klaar. Serveer natuurlijk met bladerdeeg als een tompouche of in pasteibakjes.

Meer inspiratie voor ragoutrecepten? 

Maak dan ook eens de kalkoenragout speciaal voor de kerstdagen of een vegetarische variant, zoals deze groenteragout.

Meer recepten ontvangen van Foodinista: Like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op InstagramTwitter en Pinterest.

2 Reactie's
 • Pim
  Geplaatst op 18:05h, 21 december

  Waarom zou je de kip koken in water om vervolgens bouillion van blokjes te trekken. Kook kip in water en gebruik dat water voor je bouillion (evyl met extra blokjes). Veel meer smaak!

 • admin
  Geplaatst op 20:14h, 21 december

  Beste Pim,

  Dat kan zeker en is ook een optie. Wel vind ik dan dat de kip langer dan 15 minuten moet garen. Kan ook als de verhitting uitstaat. In dit geval en op de blog, kies ik vooral voor snelle en makkelijke oplossingen. Bijvoorbeeld kun je nu de ragout en de kip tegelijk bereiden. Ook moet de bouillon bij gebruik in de ragout wel goed verhit zijn geweest voor bacteriën.

  Fijne feestdagen,

  Daphne

Geef een reactie