Gevarieerd en makkelijk Weekmenu 1 Gevulde courgette met tonijn van Foodblog Foodinista

Gevarieerd en makkelijk weekmenu – week 1

Deel deze post

Nieuw op Foodblog Foodinista een wekelijks weekmenu! In 2018 komen er een aantal nieuwe thema’s op de blog en daar is het makelijk en gevarieerd en makkelijk weekmenu een onderdeel van! Zelf ben ik er enthousiast over. Een overzichtelijk weekmenu dat iedere vrijdag gedeeld gaat worden, zodat je je in het weekend kunt voorbereiden op weer een week gevarieerd eten. Mijn weekmenu start op maandag met een lichte maaltijd en eindigt op zondag met een gerecht waar je extra van kunt genieten. Een weekmenu met recepten van Foodblog Foodinista en regelmatig ook van gastbloggers. Wat voor gerechten zien jij het liefst in een weekmenu? Deze week bestaan de recepten voor het gevarieerd en makkelijk weekmenu bijvoorbeeld uit een verse tomatensoep, gevulde courgete uit de oven en aardappelmuffins.

Gevarieerd en makkelijk weekmenu – week 1

Maandag – Verse tomatensoep

verse tomatensoep recept van Foodblog Foodinista

Start de week en het nieuwe jaar met een lichte en gezonde maaltijd die je snel op tafel zet! Een pittige en verse tomatensoep vol vitaminen en een gerecht waar het hele gezin van smult. Voor erbij natuurlijk lekkere broodjes met kruidenboter. Want de kruidenboter maak je natuurlijk ook even makkelijk zelf. We starten tenslotte met makkelijke en vleesloze maandag.

Dinsdag – Zuurvlees

Stoofvlees recept met bier Foodblog Foodinista

Zuurvlees of stoofvlees met bier verwacht inspanning, maar om op dinsdag het aller lekkerste stoofvlees te eten maak je deze alvast op zondag. Met alle inspanning maar je natuurlijk een grote portie stoofvlees, zodat je een deel kunt invriezen of het gewoon nog een keer eet deze week. Natuurlijk is het ook mogelijk in de slowcooker, maar ik gebruik nog ouderwets een stoofpan. Eet het zuurvlees met frites of aardappelpuree.

Woensdag – Gevulde courgette met tonijn

Ovenschotel recept gevulde courgette met tonijn van Foodblog Foodinista

Met een simpele en gezonde ovenschotel de week breken? Dat doe je met deze gevulde courgettes met tonijn in tomatensaus. Aan groente geen te kort en een pastamaaltijd om van te genieten.

Donderdag – Aardappelmuffins

aardappelmuffins zonder pakjes en zakjes recept Foodinista

Weer stoofvlees eten of ga voor een aardappel, groente en vlees gerecht. Verras dan deze keer met de aardappelmuffins die je snel en simpel zonder pakjes en zakjes maakt.

Vrijdag – Groentespiraaltaartjes

Groentespiraaltaartjes met kaas recept van foodblog Foodinista

Tijd voor het weekend! Maak deze groente spiraaltjes voor in de lunchbox als extra verwenning of voor bij de vrijdagmiddagborrel. Snacken met toch veel groente.

Zaterdag – Ciabatta Caprese

ciabatta caprese recept Foodinista

Weekend! Tijd voor een laat ontbijt of een uitgebreidere lunch, maak dan deze ciabatta Caprese en eigenlijk ook heerlijk voor een simpele maaltijd.

Zondag – Omeletwraps met zalm

omeletwraps met zalm lekker paasontbijt

Dit is een recept waar je de zondag heel goed mee begint! Omeletwraps met zalm een creme fraiche sausje. Ik zou willen dat ik het nu kon eten, maar nog een half jaar wachten in verband met mijn zwangerschap.

Meer recepten en weekmenu’s ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie