Foodblog Foodinista weekmenu – Week 48 – Kerst Weekmenu Deel 2

Foodblog Foodinista weekmenu – Week 48 – Kerst Weekmenu Deel 2

Deel deze post

Vorige week kon je het eerste Kerst weekmenu al lezen met suggesties voor kerstrecepten. Wekelijks inspireer ik met feestelijke recepten die het allemaal een beetje leuker maken. Een kerstmenu met een combinatie van dagelijkse recepten in een meer feestelijke stijl en natuurlijk inspiratie voor het kerstmenu en de feestdagen. Want wanneer en hoe ga jij kerst vieren? Misschien wel gewoon op de kerstdagen zelf met een kleinere familiesamenstelling of vriendengroep gaat het prima natuurlijk, maar wanneer je moet spreiden dan gaat er wellicht veel gekookt worden en dan kun je wel inspiratie gebruiken. Daarbij zijn de kerstrecepten natuurlijk extra gezellig en feestelijk in deze toch al donkere dagen wanneer de kerstboom in huis staat houden we ook wel van een extra feestelijk recept. Een borrelplank met bruschetta’s, ragout mag niet ontbreken of variëren met stoofpeertjes waar je natuurlijk weer lekkere recepten mee kunt maken. Het zijn maar een aantal ideeën die in dit kerst weekmenu deel 2 voorbij komen.

Leuk een Kerst Weekmenu voor de feestdagen. Voor inspiratie kun je natuurlijk altijd terugkijken naar de weekmenu’s uit 2018 of eerdere weekmenu’s uit 2020 die blijven ook heel leuk en lekker! Je kunt ze hier vinden. Het eerst Kerst Weekmenu gemist? Dit weekmenu kun je hier bekijken.

Weekmenu week 48 – Kerst Weekmenu

Maandag – Makkelijke maandag – Kippenragout met champignons

Kippenragout met champignons recept van Foodblog Foodinista

Ragout hoor bij de feestdagen. Een klassieker is kippenragout. Wist je dat je ragout heel makkelijk zelf maakt? Mijn recept voor kippenragout met champignons ga je hier vinden.

Tijdens de feestdagen een cadeautje geven aan een echte foodie? Bekijk dan hier mijn cadeautjes tips voor foodies of liever een kookboek? Bekijk dan mijn top 10 kookboeken van 2020!

Dinsdag – Lekker Nederlands – Stoofpeertjes in witte wijn en amaretto

Stoofpeertjes recept bereid in witte wijn en amaretto - Foodblog Foodinista

Heerlijk Nederlands: Stoofpeertjes. Deze keer geen rode stoofpeertjes, maar glanzende stoofpeertjes bereid in witte wijn en amaretto. De stoofpeertjes lijken wel zoete zomerse ijsjes, maar dan echt voor de winter. Eet de stoofpeertjes bijvoorbeeld bij een winterse stamppot of als garnituur bij een winterse stoofpotje met wild ragout.

Woensdag – Breek de week – Gegrilde kip uit de oven

Gegrilde kip, aardappeltjes en worteltjes uit de oven op bord recept van Foodblog Foodinista

Breek de week met een makkelijk recept, maar wel heel smaakvol en ook tijdens de feestdagen misstaat het niet. Een beetje budget, maar zo laat je wel zien dat iedereen kan koken en iets lekkers op tafel kan zetten. Het allermooiste? Dit recept komt in één keer uit de oven. Kip met knoflookaardappeltjes en zoete worteltjes.

Donderdag – Gezonderdag – Griekse garnalencocktail

Frisse garnalencocktail met appel en walnoten gezonde kerstrecepten van Foodblog Foodinista

De garnalencocktail moet bijna wel bij de kerstdagen. De garnalencocktail klassieker met whiskeysaus of een beetje variëren. Variëren doen we met de Griekse garnalencocktail met een frisse Griekse yoghurtdressing.

Vrijdag – Borreldag – Bruschetta’s Variaties

Bruschetta basis tips + 4 toppings recepten van Foodblog Foodinista

Bruschetta’s zijn natuurlijk heel erg lekker bij de borrel en ideaal als voorgerecht. Ook wanneer je left overs hebt na de kerstdagen en nog even wilt genieten. Laat je inspireren met deze bruschetta toppings en het basis recept voor bruschetta’s.

Zaterdag – Familiedag – Italiaanse wild zwijn ragut

Italiaanse wild zwijn ragout recept met pici pasta - Foodblog Foodinista

Koken met geduld en even naar Italië? Maak dan deze Italiaans Wild zwijn ragut met pasta of aardappelpuree. Hoe je de smaakmaker maakt uit Italië? Het recept voor wild zwijn ragout met pici ga je hier vinden.

Zondag – Bakdag – Chocoladebroodjes met amandelspijs

Amandelspijsbroodjes met chocolade - Kerstrecept - Foodblog Foodinista

Zondag bakdag en tijd voor iets lekkers! Duik de keuken in maak deze baksels voor de kerstdagen. Amandelspijsbroodjes met chocolade.

Meer recepten en regelmatig een gevarieerd en makkelijk weekmenu ontvangen van foodblog Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

1Reactie
  • avanstreun
    Geplaatst op 14:15h, 18 december

    Leuke site heb wel intresse

Geef een reactie