Foodblog Foodinista – Week 19 – Koolhydraatarm weekmenu

Foodblog Foodinista – Week 19 – Koolhydraatarm weekmenu

Deel deze post

Deze week gaan velen van ons weer een beetje terug naar een iets normalere indeling van de week. Een lange tijd hebben we met het hele gezin opgesloten gezeten in huis. Eten en drinken werd daarbij ook een grotere hobby dan dat het al was. Daar is helemaal niks mis mee alleen is het soms wel belangrijk om te kijken naar de keuzes die we maken. Zelf heb ik veel last van migraine. Migraine is en blijft er altijd, maar sinds de corona tijd is het heviger. Het ritme mist en de druk is groter. Minder beweging en het eetritme is ook in de war. Misschien meer suikers en foute koolhydraten? Nu de kinderen weer naar school en naar de kdv gaan, hopelijk voor een langere tijd, is het ook prettig om weer iets meer ritme te krijgen. We mogen ook weer gaan sporten en daarbij past ook een iets gezonder eetritme. Het zal even wennen worden. Wij waren dankzij Hello Fresh al weer even met iets meer ritme begonnen, maar nu wil ik ook de suikers en foute koolhydraten iets meer gaan terugdringen en meer op groente en eiwitten gaan leunen. Met deze gedachte heb ik met diverse oude en nieuwere recepten van de blog een lekker en gevarieerd koolhydraatarm weekmenu samengesteld. Kijk je mee?

Leuk een weekmenu! Voor inspiratie kun je natuurlijk altijd terugkijken naar de weekmenu’s uit 2018 die blijven ook heel leuk en lekker! Je kunt ze hier vinden daarbij zijn er in 2020 ook al diverse weekmenu’s samengesteld die je hier kunt vinden.

Meer inspiratie voor weekmenu’s? Start dan bij het eerste weekmenu van 2020 en hier kun je het terug vinden.

Weekmenu week 19 – Koolhydraatarm weekmenu

Maandag – Makkelijke Maandag – Frittata caprese met tomaat en mozzarella

frittata recept met tomaat en mozzarella foodblog Foodinista

We beginnen de week lekker makkelijk met een rijk gevulde ovenschotel. Alleen geen aardappels of pasta, maar wel Italiaans. We maken een ovenschotel met ei. Een frittata of ovenomelet Caprese met mozzarella en tomaat. Het recept ga je hier vinden.

Dinsdag – Lekker Nederlands – Courgettelasagne

courgettelasagne recept zonder pasta

Een lekkere ovenschotel, maar een lasagne op z’n Nederlands en koolhydraatarm. Een lasagne waarbij de Italiaanse pasta is vervangen door courgette. Het recept voor de koolhydraatarme ovenschotel ga je hier vinden.

Woensdag – Breek de week – Avocado gevuld met eiersalade met zalm

Avocado recept Avocado gevuld met eiersalade met zalm receptblog Foodinista

Een lekkere en koolhydraatarme snack voor op de woensdag. Breek de week met een gevuld avocado met eiersalade en zalm. Eet smakelijk! En het recept? De gevulde avocado met eiersalade met zalm staat hier.

Donderdag – Gezonderdag – Griekse gevulde aubergine met kipgehakt en feta

Aubergines recept met gehakt, paprika, spinazie en feta recept van Foodblog Foodinista

Donderdag is het gezonderdag. Eigenlijk eet je met koolhydraatarm best wel snel gezonder, maar je wilt wel een complete maaltijd. Daarom gaan we deze donderdag voor veel groente, vezelrijk en voldoende eiwitten, maar ook vetten. Maak de ovenschotel met gevulde aubergines met kipgehakt en feta, waarvoor je het recept hier gaat vinden.

Vrijdag – Borreldag – Lekker kaasplank

Een echte Nederlandse kaasplank tips van Foodblog Foodinista

Genieten op de vrijdag bij de borrel vrijdagmiddag! Het kan gewoon, maar houd wel rekening wat betreft de koolhydraten. Laat de druiven en de jammetjes even staan. Koolhydraatarme crackertjes zijn er ook. Even zoeken, maar wil je dit persé dan verdeel dan deze op de kaasplank, maar genieten van een kaasje ga je gang! Tips voor een Nederlandse kaasplank vind je hier. Hetzelfde is mogelijke met vis en kun je hier kijken voor een borrelplank met vis.

Zaterdag – Familiedag – Frittata met zalm en groene asperges

Ovenomelet met asperges en zalm recept van Foodblog Foodinista

Nog een frittata? Ja, maar ovenschotels zijn makkelijk, lekker en passen ook perfect bij koolhydraatarme recepten. Je kunt er ook eindeloos mee variëren. Wat dacht je deze keer van een lente frittata met zalm en groene asperges? Het recept ga je hier vinden.

Zondag – Geniet ontbijtje – Gevulde tomaten met ei uit de oven

Gevulde tomaten met ei en kruiden recept van foodblog Foodinista

Koolhydraatarm ontbijten? Het kan heel erg lekker zijn. Vul bijvoorbeeld deze vleestomaten met ei en heerlijke kruiden. Het recept ga je hier vinden.

Meer recepten en regelmatig een gevarieerd en makkelijk weekmenu ontvangen van foodblog Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie