Carpaccio bonbon met truffel en pestovulling - Foodblog Foodinista

Carpaccio bonbon met truffel en pestovulling

Deel deze post

Carpaccio blijft natuurlijk de klassieker op het kerstmenu. Bij ons ook vorig jaar. Alhoewel ik zeker wist dat er carpaccio geserveerd ging worden, want iedereen vind het lekker, besloot ik pas op het laatste moment dat het een carpaccio bonbon met truffel en pestovulling werd. Je kunt de carpaccio natuurlijk mooi op een bord leggen, maar dit kan pas echt op het laatste moment en ik vond deze carpaccio bonbon ideaal. Daarmee kon ik een beetje vooruit werken. Een carpaccio salade is wat dat betreft ook ideaal. Maak de salade alvast en verdeel op het laatste pas de carpaccio, zoals bij mijn Italiaanse carpaccio salade met groene asperges. Maar nu gaat het om de carpaccio bonbon. Deze kun je vullen met je eigen favorieten, maar in de kerstsfeer doen we dit met truffel en pesto. Eigenlijk gaan de heerlijkheden van een mooie opgemaakte carpaccio in de bonbon en verder maak je het bordje nog lichtjes op. Het ziet er mooi uit, maar de vulling is ook een verrassing leuk toch. En mocht je dus op het laatste moment nog twijfelen hoe en wat? Deze carpaccio bonbon is dus ideaal om met de ingrediënten die je al in huis hebt een twist te geven aan je carpaccio recept.

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Carpaccio met truffel en pesto vulling - carpaccio recept foodblog Foodinista

Ingrediënten voor carpaccio bonbon met truffel en pestovulling voor 6 carpaccio bonbons

 • 375 gram carpaccio of 6 porties van ongeveer 60 gram
 • 8 eetlepels groene pesto
 • 4 eetlepels truffels mayonaise
 • 1/2 rode ui
 • 50 gram pijnboompitjes
 • 1/4 limoen voor de zest van de schil
 • 150 gram rucola slamelange
 • 100 gram Italiaanse cherrytomaatjes
 • snufje peper en zout
 • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
 • handje verse basilicum
 • 2 eetlepels extra vergine olijfolie

Tips voor de bereiding van de carpaccio bonbon met truffel

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 30 minuten
Benodigdheden: snijplank, scherp mes, schaal, lepel, kopje of schaaltje, vork, schaal, huishoudfolie, koekenpan, handrasp

Meer variatie? Bekijk hier de bonbon met zalm en roomkaas.

Carpaccio met truffel en pesto vulling - carpaccio recept foodblog Foodinista

Recept carpaccio bonbon met truffelmayonaise- en pestovulling

Vulling voor de carpacciobonbon

Start met het maken van de vulling voor de carpacciobonbon. Meng in schaal 100 gram van de salade met de pesto (bewaar een beetje voor de garnering), truffelmayonaise, 75 gram van de Parmezaanse kaas en een snufje peper en zout. Snijd de cherry tomaatjes in dunne plakjes en meng deze ook door de salade. Snipper de rode ui heel fijn en doe dit eventueel in een hakmolen. Rasp vervolgens de zest van de limoen door de salade voor een zuurtje.

Carpacciobonbon vullen

Vul een kopje of rond schaaltje met huishoudfolie. Leg vervolgens 60 gram van de carpaccio over de huishoudfolie en over de randen van het kopje want de bonbon moet worden dichtgevouwen. Vul het kopje met de salade met truffelmayonaise en pesto. Vouw de bonbon met carpaccio dicht. Draai vervolgens de bonbon dicht met de huishoudfolie. Herhaal dit nog 5 keer en leg de bonbons in de koelkast voor minimaal 1 uur, zodat ze mooi op kunnen stijven.

Carpaccio bonbon met truffel en pestovulling

Maak de salade voor op de borden

Verhit een koekenpan en rooster de pijnboompitjes. Bewaar een aantal pijnboompitjes voor de garnering. Meng de pijnboompitjes met de overgebleven salade en de olijfolie. Verdeel dit over de bordjes. Plaats de bonbon op de salade. Maak de carpacciobonbon af met de Parmezaanse kaas en fijngesneden basilicum.

Nog een leuk voorgerecht recept

Bak dan bijvoorbeeld eens deze hartige cake met vijgen, walnoten en geitenkaas.

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie