Appelflappen recept van Foodblog Foodinista

Appelflappen

Deel deze post

In het begin van mijn zwangerschap had ik eigenlijk nergens echt trek in, dat zal ook met enige kwaaltjes te maken hebben gehad, maar opeens kreeg ik in het weekend het simpele bakvirus te pakken – of lekkere trek – zo kun je het ook noemen. Er moesten appelflappen, chocoladeflappen, kaasbroodjes en meer snacks gemaakt worden die je zelf kunt bakken. Nu ik dit schrijf denk ik ook aan kaas bacon broodjes en pizzabroodjes dat lijken mij ook nog wel een ultieme snack om zelf te maken. Maar afijn deze recepten liggen na een lang bakweekend zonder stoppen al weer een tijdje te wachten om uitgewerkt te worden. Voor de simpele bakker, de lekkerbek en de zoetekauw. Want appelflappen maak je tenslotte heel erg simpel zelf.

Ook heel lekker! Vooral voor de chocoholics, maak zelf chocoladeflappen!

Appelflappen recept van Foodblog Foodinista

Ingrediënten Appelflappen voor 6 stuks

6 vellen bladerdeeg
2 appels
grote hand rozijnen
1 theelepel vanille extract of één vanillestokje
3 eetlepels suiker
1 theelepel kaneel
1 ei

Tips voor de bereiding van appelflappen

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 60 minuten inclusief 15 minuten bakken
Benodigdheden: snijplank, mes, appelboor, dunschiller, schaal, bakpapier, vork, bakkwast

Appelflap recept

Verwarm de oven voor op 210 graden. En start met het maken van de vulling voor de appelflappen. Schil de appels, haal het hart uit de appels en snijd de appels in vierkante kleine blokjes. Bewaar deze in de schaal. Meng door de appels de kaneel, 1 eetlepel suiker en de vanille extract. Meng vervolgens de rozijnen door de appelvulling. Laat dit alles even staan, zodat de smaken kunnen verspreiden en intrekken. Plaats het bakpapier op de ovenplaat en vervolgens de bladerdeeg vellen. Zorg dat deze allemaal voldoende ruimte hebben. Kluts alvast het ei om straks met de suiker een mooie caramellaag aan de appelflap te geven.

Appelflappen vouwen

Van de appelflappen maken we driehoeken. Schep daarvoor steeds twee eetlepels vulling in de rechterbovenhoek van het bladerdeeg met voldoende ruimte aan de randen. Vouw vervolgens de appelflap dicht in een driehoek. Druk de flappen dicht met een vork aan de randen, zodat de appelflappen goed sluiten, maar ook een mooi sierrandje krijgen. Smeer de appelflappen in met het ei en strooi voor de afronding suiker over de aflappen. De appelflappen krijgen een daarmee een mooie caramellaag. Plaats de hele schaal in de oven op 210 graden voor 15 minuten. Serveer de appelflappen gewoon zo of als extra met slagroom of een bolletje ijs als nagerecht. Kaneelijs, vanille ijs en caramelijs zijn heerlijke combinaties.

Meer simpele bakrecepten maken? Maak dan ook eens deze recepten

Bak bijvoorbeeld eens deze lente plaattaart met appel,kersen en rabarber of maak voor de borrel of in de lunchtrommel deze bladerdeegspiraaltjes met groente en kaas.

Meer blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.



gtag(‘config’, ‘UA-43776150-1’);

Geen reactie's

Geef een reactie