
22 apr Appelflappen
Appelflappen maken een leuke activiteit in het weekend en de kerstvakantie. Met dit appelflappen recept duik je zelf de keuken in, maar ook met kinderen kun je op een leuke manier gaan bakken. Wanneer je niet te moeilijk wilt bakken, maar wel iets lekkers en leuks wilt maken dan kun je denken aan appelflappen bakken.
Bakken met bladerdeeg
Naast appelflappen zijn er nog veel leuke recepten voor de afwisseling chocoladeflappen, kaasbroodjes en frikandelbroodjes die je zelf kunt bakken. Maar afijn deze recepten kun je nu lezen, zoals ook deze appelflappen die je wilt maken. Lekker voor in het weekend of tijdens de feestdagen, zoals de jaarwisseling of op nieuwjaarsdag. Voor de simpele bakker, de lekkerbek en de zoetekauw. Want appelflappen maak je tenslotte heel erg simpel zelf met dit recept.
Ook heel lekker! Vooral voor de chocoholics, maak zelf chocoladeflappen!
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten Appelflappen voor 6 stuks
- 6 vellen bladerdeeg
- 2 appels
- grote hand rozijnen
- 1 theelepel vanille extract of één vanillestokje
- 3 eetlepels suiker
- 1 theelepel kaneel
- 1 ei
Nog een extra tip: Vul de appelflappen ook met amandelspijs. Dit is een extra keuze. Zelf amandelspijs maken doe je zo.
Tips voor de bereiding van appelflappen
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 60 minuten inclusief 15 minuten bakken
Benodigdheden in de keuken voor appelflappen bakken
- snijplank
- mes
- appelboor
- dunschiller
- schaal
- bakpapier
- vork
- bakkwast
Appelflap recept
Verwarm de oven voor op 210 graden. En start met het maken van de vulling voor de appelflappen. Schil de appels, haal het hart uit de appels en snijd de appels in vierkante kleine blokjes. Bewaar deze in de schaal. Meng door de appels de kaneel, 1 eetlepel suiker en de vanille extract. Meng vervolgens de rozijnen door de appelvulling. Laat dit alles even staan, zodat de smaken kunnen verspreiden en intrekken. Plaats het bakpapier op de ovenplaat en vervolgens de bladerdeeg vellen. Zorg dat deze allemaal voldoende ruimte hebben. Kluts alvast het ei om straks met de suiker een mooie caramellaag aan de appelflap te geven.
Appelflappen vouwen
Van de appelflappen maken we driehoeken. Schep daarvoor steeds twee eetlepels vulling in de rechterbovenhoek van het bladerdeeg met voldoende ruimte aan de randen. Vouw vervolgens de appelflap dicht in een driehoek. Druk de flappen dicht met een vork aan de randen, zodat de appelflappen goed sluiten, maar ook een mooi sierrandje krijgen. Smeer de appelflappen in met het ei en strooi voor de afronding suiker over de aflappen. De appelflappen krijgen een daarmee een mooie karamellaag. Plaats de hele schaal in de oven op 210 graden voor 15 minuten. Serveer de appelflappen gewoon zo of als extra met slagroom of een bolletje ijs als nagerecht. Kaneelijs, vanille ijs en karamel ijs zijn heerlijke combinaties.
Meer simpele bakrecepten maken? Maak dan ook eens deze recepten
Bak bijvoorbeeld eens deze lente plaattaart met appel,kersen en rabarber of maak voor de borrel of in de lunchtrommel deze bladerdeegspiraaltjes met groente en kaas.
Meer blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
monica de kreek
Geplaatst op 14:15h, 14 septemberkan ik hier ook één appelcrumble vulling in doen eigenlijk
admin
Geplaatst op 16:03h, 28 septemberJa, ik denkt het wel. Dan krijg je natuurlijk wel een ander resultaat…. Wat meer pakjes en zakjes..