Appelflappen recept van Foodblog Foodinista

Appelflappen

Deel deze post

Appelflappen maken een leuke activiteit in het weekend. Met dit appelflappen recept duik je zelf de keuken in, maar ook met kinderen kun je op een leuke manier de keuken in. Met bladerdeeg bakken is altijd een goed idee, wanneer je niet te moeilijk wilt bakken, maar wel iets lekkers en leuks wilt maken. Naast appelflappen zijn er nog veel leuke recepten voor de afwisseling (die je ook op de blog kunt vinden) chocoladeflappen, kaasbroodjes en meer snacks gemaakt worden die je zelf kunt bakken. Nu ik dit schrijf denk ik ook aan kaas bacon broodjes en pizzabroodjes dat lijken mij ook nog wel een ultieme snack om zelf te maken. Maar afijn deze recepten kun je nu lezen, zoals ook deze appelflappen die je wilt maken. Voor de simpele bakker, de lekkerbek en de zoetekauw. Want appelflappen maak je tenslotte heel erg simpel zelf met dit recept.

Ook heel lekker! Vooral voor de chocoholics, maak zelf chocoladeflappen!

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Appelflappen recept van Foodblog Foodinista

Ingrediënten Appelflappen voor 6 stuks

  • 6 vellen bladerdeeg
  • 2 appels
  • grote hand rozijnen
  • 1 theelepel vanille extract of één vanillestokje
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 ei

Nog een extra tip: Vul de appelflappen ook met amandelspijs. Dit is een extra keuze. Zelf amandelspijs maken doe je zo.

Tips voor de bereiding van appelflappen

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 60 minuten inclusief 15 minuten bakken
Benodigdheden: snijplank, mes, appelboor, dunschiller, schaal, bakpapier, vork, bakkwast

Appelflap recept

Verwarm de oven voor op 210 graden. En start met het maken van de vulling voor de appelflappen. Schil de appels, haal het hart uit de appels en snijd de appels in vierkante kleine blokjes. Bewaar deze in de schaal. Meng door de appels de kaneel, 1 eetlepel suiker en de vanille extract. Meng vervolgens de rozijnen door de appelvulling. Laat dit alles even staan, zodat de smaken kunnen verspreiden en intrekken. Plaats het bakpapier op de ovenplaat en vervolgens de bladerdeeg vellen. Zorg dat deze allemaal voldoende ruimte hebben. Kluts alvast het ei om straks met de suiker een mooie caramellaag aan de appelflap te geven.

Appelflappen vouwen

Van de appelflappen maken we driehoeken. Schep daarvoor steeds twee eetlepels vulling in de rechterbovenhoek van het bladerdeeg met voldoende ruimte aan de randen. Vouw vervolgens de appelflap dicht in een driehoek. Druk de flappen dicht met een vork aan de randen, zodat de appelflappen goed sluiten, maar ook een mooi sierrandje krijgen. Smeer de appelflappen in met het ei en strooi voor de afronding suiker over de aflappen. De appelflappen krijgen een daarmee een mooie caramellaag. Plaats de hele schaal in de oven op 210 graden voor 15 minuten. Serveer de appelflappen gewoon zo of als extra met slagroom of een bolletje ijs als nagerecht. Kaneelijs, vanille ijs en karamel ijs zijn heerlijke combinaties.

Meer simpele bakrecepten maken? Maak dan ook eens deze recepten

Bak bijvoorbeeld eens deze lente plaattaart met appel,kersen en rabarber of maak voor de borrel of in de lunchtrommel deze bladerdeegspiraaltjes met groente en kaas.

Meer blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

2 Reactie's
  • monica de kreek
    Geplaatst op 14:15h, 14 september

    kan ik hier ook één appelcrumble vulling in doen eigenlijk

  • admin
    Geplaatst op 16:03h, 28 september

    Ja, ik denkt het wel. Dan krijg je natuurlijk wel een ander resultaat…. Wat meer pakjes en zakjes..

Geef een reactie