Foodblog Foodinista Weekmenu – Week 22 – Weekmenu met een Italiaanse twist

Foodblog Foodinista Weekmenu – Week 22 – Weekmenu met een Italiaanse twist

Deel deze post

Een nieuwe week en dus een nieuw weekmenu! Ook in zomerse sferen? Geen Italië deze zomer, maar toch een beetje Italië in huis halen. Oké onze eigen huis, tuin en keuken Italiaan, want we gaan het zelf bereiden, maar vooral de Italiaanse smaken? Dan komt een Weekmenu met een Italiaanse twist goed uit. Voor deze week kreeg ik er ook zin in en een week lang Italiaans eten verveelt echt niet. Je kunt tenslotte eindeloos variëren. Ik verzeker het je en ik zal het ook met je delen op de blog. Van pizza, pasta naar risotto en ook bakken naar weer koolhydraatarm en soepjes. Het komt allemaal voorbij in dit Weekmenu met een Italiaanse twist.

P.s. Meer fan van de Franse keuken of de Aziatische keuken? Kijk rond bij de diverse weekmenu’s, want ook met deze thema’s stelde ik een weekmenu samen en zo ga je hier nog veel meer inspiratie vinden.

Leuk een weekmenu! Voor inspiratie kun je natuurlijk altijd terugkijken naar de weekmenu’s uit 2018 die blijven ook heel leuk en lekker! Je kunt ze hier vinden daarbij zijn er in 2020 ook al diverse weekmenu’s samengesteld die je hier kunt vinden.

Meer inspiratie voor weekmenu’s? Start dan bij het eerste weekmenu van 2020 en hier kun je het terug vinden.

Weekmenu week 22 – Weekmenu met een Italiaanse twist

Maandag – Makkelijke Maandag – Italiaanse courgette roomsoep

Soep recept met courgette, mascarpone en Italiaanse kruiden van Foodblog Foodinista

We beginnen de week rustig, makkelijk en gezond met een soepje. Het recept voor de Italiaanse courgettesoep ga je hier vinden.

Dinsdag – Lekker Nederlands – Lasagne met salami en courgette

Ovenschotel Lasagne met courgette en salami recept van Foodblog Foodinista

Een beetje erg Italiaans, maar hoe we de lasagne maken gevuld met salami en courgettevullen denk ik toch dat we het lekker eigenwijs op z’n Nederlands doen. Wel heel erg lekker en het recept ga je hier vinden.

fonQ.nl

Woensdag – Breek de week – Pizza met verrassend veel groente

Pizza met Italiaanse ham en champignonsLekker pizza topping ideeën van Foodblog Foodinista Recepten met verspil-met-nietjes pastabasis saus

Breek de week! We gaan lekker snacken en we eten pizza! Toch gaat er verrassend veel verstopte groente op deze pizza’s en ze smaken er niet minder goed om. Op de blog vertel ik je vertel ik precies hoe en wat en het recept voor de pizzatoppings ga je hier vinden.

Donderdag – Gezonderdag – Aubergine cannelloni met kipgehakt

Aubergine cannelloni met kipgehakt ovenschotel recept van Foodblog Foodinista

Gezonder in de Italiaanse week is even lekker koolhydraatarm. Geen pasta, brood of risotto, maar wel een heerlijke goed gevulde ovenschotel met aubergine in tomatensaus. Het hele recept voor de aubergine ovenschotel ga ja hier vinden.

Borrelvrijdag / Lekker makkelijk dag – Italiaans gehaktbrood

Gehaktbrood met pancetta, mozzarella en Italiaanse kruiden

Een biertje en een gehaktballetje gaan altijd goed samen. Deze keer doen we het anders. We bakken een Italiaans gehaktbrood en snijden daar een lekker stukje vanaf. Dit Italiaans gehaktbrood met pancetta en mozzarella is er heerlijk voor! En ga je niet borrelen dan is het perfect voor bij de maaltijd in het receptblog wat je hier gaat vinden vertel ik je er alles over.

Zaterdag Familiedag – Risotto met ragu

Risotto in witte wijn met rundvlees stoofschotel in rode wijn recept van Foodblog Foodinista

Weekend! Tijd voor een uitgebreide maaltijd? Heerlijk stoven. Maak Italiaanse ragu en combineer deze met een basis risotto. Een heerlijke combinatie en het recept ga je hier vinden.

Zondag – Bakdag – Rabarbertaart met ricottacake en ruby chocolade

Recept voor rabarbertaart met ricotta, ruby chocolade en aardbeienjam van Foodblog Foodinista

Zondag is voor bakken en smikkelen en smullen! We gaan bakken met de Italiaanse ricotta, want deze Italiaanse zachte kaas maakt de cake heerlijk luchtig en kruimelig. Het recept voor de rabarbercake met ricotta en ruby chocolade ga je hier vinden op de blog.

Meer recepten en regelmatig een gevarieerd en makkelijk weekmenu ontvangen van foodblog Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie