07 nov Risotto met ragu – Italiaans stoofvlees in rode wijn
Dit recept is een recept voor de echte liefhebbers van een mooie Italiaanse maaltijd! Het komt allemaal samen in deze risotto met ragu. Ragu staat eigenlijk ook wel gelijk aan Italiaans stoofvlees in rode wijn. De ragu vergelijken we regelmatig met een bolognese, wat officieel helemaal niet bestaat in Italië, maar oké als het dan toch moet dan lijkt het daar op. Dit komt gewoon door de stad Bologna. Deze naam is eenvoudig verbasterd, maar de echte naam is ragù. Dit recept voor risotto met ragu wil je maken. romige met het rijke bij elkaar.
Slowcooking met risotto en ragu
Maar voor een ragu maak je tijd, je kiest voor slowcooking. Daarbij heb je voor de ragu ook echte kwaliteitsproducten nodig. Je kiest natuurlijk voor een goede rode wijn, die je ook zou drinken en voor kwaliteits vlees. Jij kookt met liefde dus je kiest ook voor liefdevolle kwaliteitsproducten. De ragu die je misschien aan de bolognese doet denken, maak je niet met gehakt, maar met rundvlees wat moet sudderen, zodat het heerlijk mals gaat worden. En wil je mooi vlees altijd op voorraad hebben, en dat heb ik eigenlijk altijd, dan kun je sudder rundvlees hier online vlees bestellen van een mooie kwaliteit.
Romige risotto
Het gerecht bestaat natuurlijk alleen uit het Italiaans stoofvlees in rode wijn, ook wel de ragu, maar ook uit de risotto, want eten we het stoofvlees vaak met brood of pasta, de ragu is ook echt een zalige combinatie met een smeuïge risotto! Het is een ‘wijnige’ maaltijd, maar dat zorgt er wel voor dat je dubbel gaat genieten!
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten Risotto met ragu voor 2 personen
Italiaanse ragu met rode wijn ingrediënten
- 250 gram runderlappen voor stoofvlees
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 wortel
- 1 eetlepel gedroogde salie
- 150 gram pommodori tomaatjes
- 100 ml passata
- 1 eetlepel tomatenpuree
- handje verse oregano
- handje verse basilicum
- 250 ml rode wijn
- 250 ml rundvleesbouillon
- 1 eetlepel olijfolie
- snuf zout en peper naar smaak
Risotto voor 2 personen ingrediënten
- 100 gram aborrio rijst
- 1 ui
- 1 knoflookteentje
- 250 ml rundvleesbouillon
- 100 ml witte wijn
- handje Parmezaanse kaas
- handje verse oregano
- klontje roomboter
- snufje peper naar smaak
- theelepel olijfolie
Tips voor de bereiding van de risotto met ragu
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: Voorbereiding en koken 1 uur en geduld 6 uur
Benodigdheden: snijplank, mes, hakmolen is heel makkelijk, knoflookpers, kaasrasp, stoofpan, 2 spatels, kleine pan, maatbeker.
Recept risotto met ragu
Op de blog kun je hier al een recept vinden voor een Italiaans stoofpotje met rode wijn. Een populair recept en het lijkt ook wel een beetje op deze ragu. Alleen dit recept is fijner, want het moet goed samen gaan met de risotto en een fijne ragu zijn.
Bereiden van de ragu – Italiaans stoofvlees met rode wijn
Het is makkelijk om een hakmolen te gebruiken voor het fijn snijden van de groente. Anders dan wordt het met het mes echt fijn hakken of raspen met een mandoline. Maar snipper de ui, knoflook en wortel, nadat je de wortel schoon hebt gemaakt. Verhit de olie in de pan en roerbak de groente op een lage temperatuur.
Rundvlees voorbereiden
Snijd het rundvlees in kleine blokjes van 1 bij 1 centimeter ongeveer. Het stoofvlees met rode wijn moet fijn worden en samen gaan met de risotto dus we snijden het vlees wat fijner. Roerbak het vlees om en om mee met de groente voor twee minuten, totdat het een beetje bruin is.
Rundvlees op smaak brengen
De oregano, salie, een snuf peper en basilicum mag erbij. Blus het vlees af met de tomatenpuree en de passata. Meng alles goed door elkaar. Blus de stoofschotel nogmaals af met de rode wijn en de bouillon. Zet de deksel schuin op de pan en laat het stoofvlees sudderen kijk er rond het uur even naar, want het mag niet droog koken! Roer het af en toe even om en blus het stoofvlees af en toe even af met iets meer rode wijn en bouillon, indien nodig. Snijd na zes uur de tomaatjes door het stoofvlees en laat het stoofpotje een half uur sudderen.
Recept risotto
De risotto maak je wanneer je het gerecht gaat eten. De ragu kun je bijvoorbeeld voorbereiden. Dit is ook makkelijk voor de feestdagen. Zo ben je alleen nog druk met het maken van de risotto, maar dit is niet zo moeilijk.
Risotto bereiden
Snipper de ui en de knoflook. Verhit de olijfolie in de pan. Roerbak de ui en de knoflook. Roerbak de arborio rijst mee. Blus de risotto af met de helft van de bouillon. Laat de risotto koken, totdat deze bijna droog staat. Blus vervolgens nog een keer af met de tweede helft van de bouillon en de wijn en laat dit nogmaals koken, totdat de risotto bijna is drooggekookt, maar nog wel een laagje vocht van ongeveer 1 centimeter op de risotto. Een snuf peper en de oregano mag door de risotto bij het koken. Ook de boter en de Parmezaan. Blijf ondertussen roeren en wanneer de risotto mooi vochtig en plakkerig is mag de verhitting uit.
Opdienen van de risotto met ragu
Verdeel de risotto over de borden. Maak een kuiltje in het midden van de risotto en schep in het kuiltje de ragu. Maak het gerecht af met basilicum en oregano en extra Parmezaan. Eet smakelijk!
Stoofschotel recepten met rundvlees van Foodblog Foodinista
Maak dan ook eens een zoete Marokkaanse stoofschotel met appel,het Oosters stoofvlees met 5 spices of kies voor het echte zuurvlees. Nog een echte aanrader is het Spaanse stoofpotje met rundvlees en chorizo en daarvoor kun je het recept hier vinden.
Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's