Oosters stoofvlees met 5 kruiden recept Foodblog Foodinista

Oosters stoofvlees met 5 kruiden

Deel deze post

Het werd weer tijd voor een stoofvlees recept. Sowieso had ik er zelf wel trek in en kon ik met mijn huidige ijzergebrek wel een portie rundvlees gebruiken. Eerlijk is eerlijk dat pept op. Frietjes zijn sowieso een favoriet dus een top combinatie van mals stoofvlees en frietjes was de conclusie. Maar welke smaak stoofvlees zal ik deze keer maken? Op de blog kun je tenslotte al diverse stoofvleesrecepten vinden, zoals de Spaanse stoofschotel met chorizo, mijn zuurvlees recept en een stoofschotel met chocolade. Wat ik mij realiseerde was dat ik nog nooit een Oosters stoofvlees recept heb gemaakt met bijvoorbeeld 5 spices. En alle kruiden heb ik eigenlijk wel in huis dus dat vond ik al leuke inspiratie en er stond nog een zacht bittere IPA klaar van Brand, een heerlijke kruidig biertje wat in de stoofschotel niet mag ontbreken, die ik onlangs toegestuurd heb ik gekregen. En extra fijn deze IPA bevat maar 3,5% alcohol, wat best wel laag is voor dit type bier. Helaas kon ik deze nu niet opdrinken, maar er wel mee koken door mijn zwangerschap! Voldoende inspiratie voor dit Oosters stoofvlees met 5 kruiden recept wat je overigens ook met rijst kunt eten in plaats van frietjes. Dit is een keuze die je zelf kunt maken.

Recept voor Oosters stoofvlees met vijf kruiden van Foodblog Foodinista

Ingrediënten Oosters stoofvlees met 5 kruiden voor 6 porties

800 gram riblappen
500 ml runderbouillon
1 flesje brand IPA
2 eetlepels sojasaus of ketjap
2 uien
1 teen knoflook
1 eetlepel bloem
2 eetlepel 5 spices kruiden
1 kaneelstokje
1 laurierblaadje
1 anijsster
2 bruine boterhammen
blokje boter

Extra voor de garnering: koriander

Nog lekkerder; Maak bij het Oosters stoofvlees verse frites uit de Airfryer

kruiden en specerijen kopen

Tips voor de bereiding van Oosters stoofvlees met 5 spices

Moeilijkheid 1-5: 1 stoofvlees maken is niet moeilijk, maar een goede pan is noodzakelijk, tijd en geduld zijn de ingrediënten.
Tijdsduur: voorbereiding 30 minuten en 3,5 uur geduld
Benodigdheden: snijplank, mes, hakmolen of extra mes en knoflookpers, lepel, maatbeker, stoofpan, spatel

Oosters stoofvlees met vijf kruiden van Foodblog Foodinista

Recept Oosters stoofvlees met 5 kruiden

Snijd de riblappen in stukken van ongeveer twee bij twee centimeter. Hak de uien en de knoflook fijn. Verhit in de stoofpan de boter, totdat deze licht bruin zit. Schep vervolgens het vlees door de pan en zorg dat het rondom bruin wordt. Vervolgens mogen de uien en de knoflook in de pan. Blijf ook deze nog even extra door garen. Schep na ongeveer vijf minuten de bloem erbij en blijf het vlees en de uien verder garen voor een minuut of twee. De vijf kruiden spices, anijsster, laurierblaadje en het kaneelstokje mogen in de pan. Meng alles door elkaar. Blus vervolgens af met het bier, sojasaus en met de helft van de bouillon. Laat dit op laag vuur en een half open stoofpan twee uur door sudderen. Roer af en toe door en let er op dat het vocht niet geheel verdampen. Anders heb je extra bouillon nodig. Sowieso gaat er na twee uur de overige bouillon in de pan en twee bruine boterhammen voor de binding van het stoofvlees. Het brood zal worden opgenomen en uitéén vallen in de saus. Let regelmatig op het verdampen van de saus en na 1,5 uur is je stoofvlees gaar. Serveer het stoofvlees met frietjes of rijst en maak het af met een aantal blaadjes koriander.

Meer foodblogs en stoofvlees recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie