Italiaanse rundvlees stoofschotel foodblog Foodinista recept

Recept Italiaanse rundvlees stoofschotel

Deel deze post

In de herfst en richting de winter vind ik stoofschotels altijd heerlijk comfort food en er zijn zo veel variaties, zo maakte ik bijvoorbeeld een Marokkaanse stoofschotel en een bolognaise stoofschotel. Een van mijn favorieten is deze Italiaanse rundvlees stoofschotel. Dit recept is een echt comfort food recept. Door alles wat er in gaat, is het een voedzame maaltijd waar je van kunt genieten in de herfst en winter. Het duurt even, voordat dit stoofschotel gerecht klaar is, maar ja je krijgt er ook heel veel lekkers voor terug. De Italiaanse rundvlees stoofschotel is het maken en geduld zeker waard.

Ingrediënten Italiaanse rundvlees stoofschotel voor 6 personen

800 gram magere runderlappen
4 wortels
250 gram champignons
2 tenen knoflook
1 hand verse basilicumblaadjes
1 eetlepel gedroogde oregano
0,5 liter rode wijn
1 eetlepel kaneelpoeder of 1 kaneelstokje
snufje zout
0,5 theelepel peper
3 rode uien
2 eetlepels olijfolie
parmezano
4 tomaten
100 gram tomatenpuree

Tips voor het bereiden van de Italiaanse rundvlees stoofschotel

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: Voorbereiding 40 minuten en stoven minimaal 3 uur.
Tip: maak de stoofschotel een dag vooruit dan is vlees nog malser en de smaken intenser.
Benodigdheden: stoofpan, 2 snijplanken, fileermees, mes, voor de groente is een hakmolen of keukenmachine ideaal, knoflookpers

Recept Italiaanse rundvlees stoofschotel

Wijnig.nl - De mooiste wijnen voor de beste prijs!

De olijfolie mag als eerste in de pan en de pan mag op een laag niveau worden opgezet. Vervolgens gaan wij beginnen met het maken van de Italiaanse rundvlees stoofschotel. Snijd de rode uien in grote stukken en laat deze (wanneer de olie heet genoeg is) rustig glazeren (niet bakken). Snijd het rundvlees in grove stukken (circa 2 bij 2 cm.). Het rundvlees mag in de pan en rustig gaan sudderen. Roer het af en toe om, zodat alle stukken om en om dichtschroeien. Dit is niet continue nodig. Ondertussen kunnen de wortels en tomaten in grove stukken worden gesneden. Deze mogen wanneer het vlees is dichtgeschroeid worden toegevoegd. Meng de groente met het vlees.

Voeg de kaneel, peper, zout en oregano toe. Vermeng deze kruiden met de groente en het vlees. Voeg vervolgens de tomatenpuree en de rode wijn toe (het is belangrijk dat het mengsel geheel onder bedekt is dus circa 500 ml). Het is niet nodig om te roeren laat dat de komende 2 uur rustig sudderen op de laagste hoogte van je fornuis met de deksel op half open. Snijd ondertussen (dit kan een ook een kwartier voordat je verder gaat) de champignons in grove stukken, de knoflook fijn en hak de basilicum.

Na deze 2 uur voeg de grof gehakte knoflook en champignons toe laat deze nog 30 minuten doorsudderen. De Italiaanse runder stoofpot is na deze 30  minuten eindelijk klaar en kan worden opgediend! Op een grote schaal of in persoonlijke schaaltjes. Verdeel over de schaal(tjes) de basilicum en de parmazano.

Lekker om bij de Italiaanse rundvlees stoofschotel te eten: Foccacia, Ciabattia of met pasta, alleen pasta is wel machtig.

Variëren met stoofschotel recepten van Foodblog Foodinista

Nog meer stoofschotels of een beetje variëren? Kijk ook eens naar de volgende stoofschotel recepten:
* De Nederlandse stoofschotel  met Nederlands bier en Nederlandse groente.
* Maak een kruidige Hongaarse goulash.
* Of een zoete Marokkaanse stoofschotel

Direct de recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

8 Reactie's
  • Welcome Daphne from Foodinista to #FBC14 - Food Blogger Connect
    Geplaatst op 12:07h, 02 mei

    […] signature dish is in Dutch. In winter my signature dish is my Italian style Beefstew – So tastefull in the autumn and winter with some fresh […]

  • Welcome Daphne from Foodinista to #FBC14 | Food Blogger ConnectFood Blogger Connect
    Geplaatst op 21:27h, 04 juli

    […] signature dish is in Dutch. In winter my signature dish is my Italian style Beefstew – So tastefull in the autumn and winter with some fresh […]

  • Marco
    Geplaatst op 18:48h, 19 december

    Fantastisch recept, vandaag voor de tweede keer. Gaan hier nog heel veel mensen mee verwennen. Bedankt!

  • Foodinista
    Geplaatst op 23:43h, 19 december

    Heel leuk om te lezen! Dank je en eet smakelijk!

  • Janneke
    Geplaatst op 20:24h, 12 november

    Ruikt heerlijk! Maar na 3,5 uur geen mals vlees. Heeft echt meer tijd nodig.
    Na 1,5 uur extra super lekker! Aanrader.

  • admin
    Geplaatst op 10:52h, 15 november

    Leuk dat je het recept voor de Italiaanse rundvlees stoofschotel hebt gemaakt. Dat kan helaas. Ik vind de stoofschotel een dag later ook altijd meer smaak hebben en meer gaarheid.

  • Naomi
    Geplaatst op 21:02h, 09 december

    Super lekker ik heb hem alleen niet laten sudderen maar door laten garen in de over op 160 graden. Heerlijk recept.

  • admin
    Geplaatst op 21:07h, 09 december

    Hoi Naomi,

    Leuk dat je het recept het gemaakt! Dat kan ook heel goed en minder omkijken naar het recept. Goed idee. Met het recept voor de bolognaise stoofschotel doe ik dat bijvoorbeeld ook.

    Groetjes,

    Daphne

Geef een reactie