
07 aug Recept Italiaanse rundvlees stoofschotel + 7 Italiaanse recepten met rundvlees
Het recept Italiaanse rundvlees stoofschotel met rode wijn is ultiem comfort food het hele jaar door. Met tagliatelle, ciabatta brood een frisse salade of in een lasagne. Een van mijn favorieten is het recept Italiaanse rundvlees stoofschotel met rode wijn. Langzaam sudderen en de smaken worden opgenomen in een gebonden stoofpotje. Dit Italiaanse rundvlees recept is een echt comfort food recept en een klassieker die je makkelijk zelf kunt maken met veel resultaten. Maar je kunt ook variëren en dit recept gebruiken als basis voor andere Italiaanse recepten. Naast dit Italiaanse recept met rundvlees deel ik nog 7 tips en Italiaanse rundvlees en Italiaanse stoofpotjes en ragu recepten met je. Geduld heb je even nodig, maar dan heb je ook heel veel resultaat op je bord met comfort food.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten Italiaanse rundvlees stoofschotel voor 6 personen
- 800 gram magere runderlappen
- 4 wortels
- 2 tenen knoflook
- 1 hand verse basilicumblaadjes
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- 0,5 liter rode wijn
- 1 eetlepel kaneelpoeder
- snufje zout
- 0,5 theelepel peper
- 3 rode uien
- 2 eetlepels olijfolie
- 4 tomaten
- 100 ml tomaten passata
- geraspte Parmezaanse kaas
Extra ingrediënten en bijgerechten
- Tagliatelle
- Ciabatta brood
- geraspte Parmezaanse kaas
- Aardappelpuree ovenschotel
- Frisse salade
- Gebruik het Italiaans stoofpotje met rundvlees in rode wijn als basis in een heerlijk Italiaans lasagne recept.
Tips voor het bereiden van de Italiaanse rundvlees stoofschotel
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: Voorbereiding 40 minuten en stoven minimaal 3 uur.
Tip: maak de stoofschotel een dag vooruit dan is vlees nog malser en de smaken intenser.
Benodigdheden voor het maken van stoofpotjes recepten
- stoofpan
- 2 snijplanken
- fileermees
- mes
- voor de groente is een hakmolen of keukenmachine ideaal
- knoflookpers

Recept Italiaanse rundvlees stoofschotel
De olijfolie mag als eerste in de pan en de pan mag op een laag niveau worden opgezet. Snijd de rode uien in grote stukken en laat deze (wanneer de olie heet genoeg is) glazig worden. Snijd het rundvlees in grove stukken. Het rundvlees mag in de pan en rustig gaan sudderen. Roer het af en toe om, zodat alle stukken om en om dichtschroeien. Dit is niet continue nodig. Ondertussen kunnen de wortels en tomaten in grove stukken worden gesneden. Deze mogen wanneer het vlees is dichtgeschroeid worden toegevoegd. Meng de groente met het vlees.
Italiaans stoofpotje met rundvlees op smaak brengen
Voeg de kaneel, peper, zout en oregano toe. Vermeng de kruiden met de groente en het vlees. Voeg de passata en de rode wijn toe (het is belangrijk dat het stoofpotje totaal bedekt is). Het is niet nodig om te roeren laat dat het stoofpotje de komende twee uur rustig sudderen op de laagste hoogte van je fornuis met de deksel op half open.
Binden en meer smaak aan het Italiaans stoofpotje
Na deze twee uur stoven, snijd de knoflook fijn en hak de basilicum. De knoflook en basilicum mogen bij het stoofvlees. Rasp voor het indikken en de smaak een handje Parmezaanse kaas door het stoofpotje. De Italiaanse rundvlees stoofpot is na deze 30 minuten eindelijk klaar en kan worden opgediend! Op een grote schaal of in persoonlijke schaaltjes. Verdeel over de borden meer basilicum en Parmezaanse kaas.
7 Italiaanse stoofpotjes tips met rundvlees – Variatie en rundvlees recepten
Italiaans lasagne recept met stoofvlees

Maak met Italiaans stoofvlees een heerlijke rijke lasagne.
RECEPT ITALIAANSE LASAGNE MET STOOFVLEES waarvoor je als basis ook het Italiaans rundvlees recept in rode wijn kunt gebruiken.
Rundvlees stoofpotje Italiaanse stijl zonder alcohol

Geen rode wijn, daar kunnen verschillende redenen voor zijn, dan heb ik ook nog een mooi recept voor je klaar staan. Het Italiaanse rundvlees stoofpotje kun je ook mooi op smaak maken en dan alcohol vrij met dit Italiaans rundvlees stoofpotje recept.
Recept Italiaans rundvlees stoofpotje zonder rode wijn
Italiaans rundvlees stoofpotje met bier en truffel ravioli

Geen wijn, maar bier. Dan maak je dit Italiaanse stoofpotje met rundvlees en paddenstoelen in bier met truffel ravioli.
Recept Italiaans rundvlees stoofpotje in bier met paddenstoelen en truffel
Italiaans rundvlees stoofpotje in rode wijn met risotto

Italiaans stoofvlees met rode wijn en ragu combineert ook heel goed met zachte romige risotto.
Skinny Italiaans stoofpotje met rundvlees

Stoofpotjes passen ook perfect in een gezonde levensstijl met een aantal kleine aanpassingen, zoals dit Italiaanse gezonde stoofpotje met.
Italiaans stoofpotje mager rundvlees met veel groente
Bolognaise stoofpotje met langzaam gegaard rundvlees
Van een ragu of Italiaans stoofpotje met rode wijn is een bolognaise gemaakt. De bekende Italiaanse pastasaus of de huisgemaakt bolognaise. Altijd een fijne bolognaisesaus in huis hebben met langzaam gegaard rundvlees? Deze bolognaisesaus maak je in de oven en is ons familierecept.
Recept bolognaisesaus met langzaam gegaard rundvlees in de oven
Lasagne bolognaise in de stoofpan

Bolognaise en stoofpan? Wil je makkelijk en snel klaar zijn? Dan is dit stoofpan recept met bolognaise en stoofvlees ook een idee. Je maak makkelijk een lasagne bolognaise in de stoofpan daarvoor kun je als basis ook een Italiaans rundvlees stoofpotje gebruiken. Maak dus een extra grote pan, dan kun je twee keer koken met je Italiaans rundvlees.
Direct de recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Welcome Daphne from Foodinista to #FBC14 - Food Blogger Connect
Geplaatst op 12:07h, 02 mei[…] signature dish is in Dutch. In winter my signature dish is my Italian style Beefstew – So tastefull in the autumn and winter with some fresh […]
Welcome Daphne from Foodinista to #FBC14 | Food Blogger ConnectFood Blogger Connect
Geplaatst op 21:27h, 04 juli[…] signature dish is in Dutch. In winter my signature dish is my Italian style Beefstew – So tastefull in the autumn and winter with some fresh […]
Marco
Geplaatst op 18:48h, 19 decemberFantastisch recept, vandaag voor de tweede keer. Gaan hier nog heel veel mensen mee verwennen. Bedankt!
Foodinista
Geplaatst op 23:43h, 19 decemberHeel leuk om te lezen! Dank je en eet smakelijk!
Janneke
Geplaatst op 20:24h, 12 novemberRuikt heerlijk! Maar na 3,5 uur geen mals vlees. Heeft echt meer tijd nodig.
Na 1,5 uur extra super lekker! Aanrader.
admin
Geplaatst op 10:52h, 15 novemberLeuk dat je het recept voor de Italiaanse rundvlees stoofschotel hebt gemaakt. Dat kan helaas. Ik vind de stoofschotel een dag later ook altijd meer smaak hebben en meer gaarheid.
Naomi
Geplaatst op 21:02h, 09 decemberSuper lekker ik heb hem alleen niet laten sudderen maar door laten garen in de over op 160 graden. Heerlijk recept.
admin
Geplaatst op 21:07h, 09 decemberHoi Naomi,
Leuk dat je het recept het gemaakt! Dat kan ook heel goed en minder omkijken naar het recept. Goed idee. Met het recept voor de bolognaise stoofschotel doe ik dat bijvoorbeeld ook.
Groetjes,
Daphne
Chantal tijssen
Geplaatst op 17:09h, 27 novemberKan je de wijn ook vervangen door iets anders uit ervaring wordt het er mega ranzig van na toevoeging van wijn, en alcohol verdampt nooit 100% kindjes moeten ook mee kunnen eten
Daphne van Aken
Geplaatst op 23:06h, 09 decemberHi Chantal,
Alcoholvrije wijn is prima. Tegenwoordig overal verkrijgbaar. Ook kun je kiezen voor druivensap en balsamico azijn dit geeft een lekker zuurtje, maar ik zou er zelf niet voor kiezen je raakt het karakter kwijt en tja wijn geeft tenslotte ook heel veel smaak en kruiden af, want mega ranzig door wijn vind ik nogal bijzonder?? Kies in ieder geval voor mooie wijn ;-). Anders dan is dit gewoon je recept niet. Kijk dan eens bij de alchol vrije stoofschotels bij stoven staan diverse tips, zoals een marokkaanse met appelsap of de Sinterklaas stoofschotel die is alcohol vrij maar vol van smaak.
Succes!
Mieke van Rijn-Remans
Geplaatst op 15:21h, 20 decemberIn de ingrediëntenlijst noem je een aantal ingrediënten (zoals de kruiden en parmezano) die je niet in de bereidingswijze noemt. Ik heb de kruiden voor de rode wijn toegevoegd (behalve de basilicum) en ik neem aan dat de parmesano aan tafel erover moet. Wil je toch nog even aanpassen in het recept?
Daphne van Aken
Geplaatst op 10:40h, 10 februariHoi Mieke,
Dank je voor je reactie! Zeker! Ik ga het nalezen. Dit is één van mijn eerste en oudste recepten (ook heel populair) maar het eens even goed uitschrijven kan geen kwaad. Een recept schrijven is nog niet zo makkelijk :-).
Groetjes,
Daphne
Ellen Haagmans
Geplaatst op 09:39h, 30 septemberHoi, hoe lang moet dit in de slowcooker? En op high of low?
Daphne van Aken
Geplaatst op 16:33h, 26 oktober6 uur low.
Ann
Geplaatst op 16:20h, 07 decemberSuuuuuper lekker!!
Daphne van Aken
Geplaatst op 10:27h, 15 decemberSuuuuuper leuk om te lezen!