29 mrt Spaanse stoofschotel met chorizo en paprika
In de lente en zomer, vooral op een iets frissere dag, vind ik een stoofschotel ook altijd nog heel erg lekker. Het heeft dan heel de dag een beetje staan sudderen of het allerlekkerst de avond ervoor en de volgende dag zijn de smaken van de stoofschotel nog beter ingetrokken en is het rundvlees nog malser. Heerlijk is het om een beetje te variëren met smaken en in de lente en zomer een meer mediterraan stoofpotje te maken, zoals deze Spaanse stoofschotel met chorizo en paprika. Al eerder heb ik geëxperimenteerd met mediterrane smaken en zo maakte ik een Marokkaanse stoofschotel en een Italiaanse stoofpot, maar ook deze heerlijke kruide Spaanse stoofschotel met rundvlees en chorizo is een absolute aanrader! Vergeet de stoofschotel niet de combineren met geurende gele saffraanrijst dat maakt deze stoofschotel helemaal af!
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en volgt altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief voor up-dates.
TIP! ZIN IN SPANJE? LEES ALLE TIPS IN VALENCIA
Ingrediënten Spaanse stoofschotel met chorizo en Paprika voor 6 porties
- 800 gram runder stoofvlees
- 1 chorizo worst
- 2 uien
- 1 knoflookteen
- 1 gele paprika en rode paprika
- 2 tomaten
- 2 blikken tomatenblokjes
- 100 ml passata
- 200 ml runderbouillon
- 1 eetlepel gerookte zoete paprikapoeder
- snuf peper
- Voor erbij saffraanrijst en anders witte rijst die je ook met een saffraan weer de heerlijke saffraan smaak kunt geven
- scheutje olijfolie
Tips voor de bereiding van het Spaanse stoofpotje
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: Voorbereiding 30 minuten en stoven 2,5 tot 5 uur. Maak het stoofvlees goed mals en zorg dat de smaken goed aanwezig zijn.
DOL OP DE SPAANSE KEUKEN? LEES DAN OOK HET RECEPT VOOR SPAANSE PAELLA
Kook accessoires klaarzetten in de keuken
- 2 snijplanken
- mes voor vlees
- mes voor groente
- lepel
- spatel
- maatbeker
- stoofpan
- hakmolen is heel makkelijk voor het snijwerk van de groente
Lekker het stoofpotjes? Varieer ook eens met deze klassieker het stoofvlees in Belgisch bier
Recept voor de Spaanse stoofschotel met chorizo en paprika
Snipper de uien en de knoflook in de hakmolen en snijd ze anders heel fijn. Verhit in de pan de olie en fruit de ui en de knoflook zacht aan. Snijd ondertussen het rundvlees in grove stukken van ongeveer drie bij drie centimeter. Braad het vlees met de uien en knoflook mee. Als het vlees om en om bruin is meng er dan een snuf peper en de paprikapoeder doorheen. Blus met de tomatenblokjes, tomatenpuree en de bouillon. Meng dit goed door elkaar tot één geheel. Zet het vuur laag en laat 1,5 uur stoven. Check ondertussen wel even en roer af en toe door.
Nog even sudderen en het Spaans stoofpotje opdienen
Snijd de paprika en tomaten in blokjes en de chorizo in kleine stukjes. Laat deze na twee uur nog een half uur mee stoven. Stoof je langer? Laat dan de paprika altijd een half uur meestoven, voordat je gaat eten. Anders verdwijnt deze in de saus. Kook de rijst erbij en serveer de Spaanse stoofpot met chorizo en paprika met de saffraanrijst.
Stoofschotel recepten met rundvlees van Foodblog Foodinista
Maak dan ook eens een zoete Marokkaanse stoofschotel met appel,het Oosters stoofvlees met 5 spices of kies voor het echte zuurvlees.
Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Joanne
Geplaatst op 22:04h, 03 aprilZiet er erg lekker uit! :)
Thomas Culinair
Geplaatst op 11:56h, 05 aprilDeze ziet er ook heerlijk uit Daphne! Stoofschotels vind ik erg lekker en dan is deze net weer even anders.
Dagmar
Geplaatst op 19:48h, 06 aprilMmm! Ik kan me helemaal voorstellen hoe lekker dit met smaken! :)
Petra
Geplaatst op 08:07h, 24 juliEr staat alleen bij de benodigdheden niet hoeveel tenen knoflook dus ga maar wat gokken… lijkt me zo lekker deze stoofpot..En ga hem in de slowcooker maken..
admin
Geplaatst op 09:56h, 24 juliWat leuk dat je het recept gaat maken! Ik ben heel benieuwd hoe het is geworden. Ik heb het ook direct even aangepast. Het is voor mij, maar één knoflookteen aangezien de chorizo ook een flinke knoflooksmaak geeft, maar je kunt het sowieso naar smaak aanpassen!
Petra
Geplaatst op 10:22h, 24 juliSuper bedankt voor je snelle antwoord..Ben met de voorbereidingen bezig. Ik denk dat ik hem 5 uur op high in de slowcooker doe en dan de paprika na 3 uurtjes bij voeg…… in de SC gaat het wat langzamer dus mag best even stoven. Ik laat het vanavond weten…Heerlijk hartig met dit weer..
admin
Geplaatst op 10:30h, 24 juliGraag gedaan. Inderdaad het mag wel goed gaar zijn en de groente, paprika in dit geval, later toevoegen, zodat het niet te prutterig gaat worden. Maar moet goed komen! Eet smakelijk alvast!
Petra
Geplaatst op 14:57h, 25 juliNou,we hebben lekker gegeten hoor en ik had veel gemaakt en dus nog meer dan genoeg over voor de vriezer.
In de slowcooker ( 6,5 liter Andrew James ) heb ik het nu 5 uur op high gedaan en het vlees was lekker mals .Niks aan gebraden eerst.Alles zo in de SC..goed door roeren en hup. Ik vond de saus een tikje dun aan het eind dus heb nog wat bloem er door heen geroerd.We hebben het gegeten met stokbrood.
Heerlijk voor met dit warme weer maar ook goede winterkost denk ik zo.
Nu speuren tussen je recepten voor nog meer lekkers.Daphne ,bedankt voor het lekkere recept.
Jannette Bronger
Geplaatst op 15:19h, 25 juliWat voor chorizo gebruik je? Z0’n gedroogde worst?
Lijkt me een heerlijk recept!
admin
Geplaatst op 20:02h, 25 juliJe kunt een droge gebruiken, maar een vettige is aan te raden. Bij de bekendere supermarkten voldoende keuze van eigen merk tot een Stegeman. Genieten maar!
admin
Geplaatst op 20:05h, 25 juliHoi Petra,
Wat leuk om te lezen! En goede tips ook voor de andere lezers! Inderdaad het is goede winterkost ook, gewoon het hele jaar door. Je kunt op de blog sowieso nog veel andere stoofschotels vinden dus dat komt wel goed denk ik. Een andere favoriet is de Italiaanse stoofschotel. Smullen maar!