Risotto van Orzo met paddenstoelen en burrata - Foodblog Foodinista

Risotto van Orzo met paddenstoelen en burrata

Deel deze post

Orzo of riso zijn ideal om een risotto mee te maken, maar dan meer met een pasta beet. Eigenlijk is de basis voor je recept precies hetzelfde als bij een risotto. Daarbij beloof ik je ook nog dat het heel simpel is. Je wilt natuurlijk wel weten waarom dan voor orzo kiezen? Omdat het gewoon anders is en beiden heel erg lekker. Je wilt toch ook een keer variëren in je recepten. Alleen orzo heeft een pasta beet en risotto meer een romige rijst beet. Orzo wordt zachter. Daarbij kun je met orzo ook nog voor veel meer bereidingen kiezen, zoals voor basis bij een salade of de orzo gewoon koken als pasta. Maar mijn favoriet is orzo risotto. Deze keer gaan we voor risotto van orzo met paddenstoelen en burrata. Nog een herfst orzo risotto zoals, deze orzo risotto met pompoen. Komt orzo je niet direct bekend voor denk dan ook aan riso onder deze naam kun je de kleine pasta ook vinden in de winkel. Een beetje divers en verwarrend. De pasta kook je namelijk in dit geval een beetje als een risotto en de orzo of riso neemt het vocht op en zet daarna uit. Geen doorsnee pasta, maar ook geen risotto. Trek gekregen? Het recept voor risotto van orzo met paddenstoelen en burrata maak je als volgt. En ja de burrata kaas, een mozzarella met romige zachte vulling, maakt de orzo risotto nog extra romiger.

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Risotto van Orzo met paddenstoelen en burrata - Foodblog Foodinista

Ingrediënten Risotto van orzo met paddenstoelen en burrata voor 4 personen

  • 240 gram orzo of riso
  • 250 gram gemengde paddenstoelen
  • 250 gram kastanje champignons
  • handje verse organo
  • 1 rode ui
  • 750 ml paddenstoelen bouillon
  • handje Parmezaan
  • 1 bol burrata 200 gram of 2 kleintjes
  • snufje peper en zout
  • klontje roomboter
  • 2 eetlepels olijfolie

Basilicum voor de garnering

Tips voor de bereiding van de risotto van orzo met paddenstoelen en burrata

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 30 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes, lepel, theelepel, pan, spatel, maatbeker, koekenpan

Risotto van Orzo met paddenstoelen en burrata - Foodblog Foodinista

Recept Risotto van orzo met paddenstoelen en burrata

Orzotto maken

Start met het maken van de risotto met orzo. Snipper de rode ui. Ik doe dit meestal in een hakmolen en kan eigenlijk niet meer zonder. Verhit de olijfolie in de pan en smoor eerst de ui voor één minuut. Breng het verder op smaak met de oregano. Dan mag vervolgens de orzo erbij meng alles goed door elkaar en blus af met de eerste 250 ml paddenstoelenbouillon. De eerste paddenstoelenbouillon zal snel worden opgenomen door de orzo. Blus dus na 3 minuten weer af met 250 ml bouillon. Laat de orzo pruttelen, totdat deze bijna is droog gekookt. Snijd de kastanjechampignons en paddenstoelen ondertussen in plakjes.

Orzo risotto met paddenstoelen en burrata maken en opdienen

Giet voor de laatste keer 250 ml bouillon bij de orzo. Verhit in de koekenpan één eetlepel olijfolie. Bak de paddenstoelen in de koekenpan. Laat ondertussen de orzo bijna droog koken. De orzo of riso mag nog een beetje vochtig zijn. Meng de boter en de pecorino door de orzotto. Breng de orzotto nog een beetje op smaak met een snufje peper en zout. Ga op lage verhitting roeren, totdat het een smeuïge orzotto is. Meng de gebakken paddenstoelen door de orzotto en bewaar er een aantal voor de garnering. Verdeel de orzotto over de borden. Garneer de orzotto met de burrata, maar ook voor de smaak met oregano, basilicum en eventueel nog een beetje pecorino. Eet smakelijk!

Risotto van Orzo met paddenstoelen en burrata - Foodblog Foodinista

Orzo recepten van Foodblog Foodinista

Dan heb ik meer recepten voor je op de blog staan. Wat dacht je bijvoorbeeld van de orzo risotto met halloumi en spinazie? Een totaal anders orzo gerecht? Dan is misschien deze tomatenorzo met Italiaanse smaakmakers iets voor jou.

Meer blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie