Vis Borrelplank recept van Foodblog Foodinista

10x Recepten voor grote groepen

Deel deze post

Handen in het haar! Je moet koken voor een grote groep en zo’n kant en klaar iets uit de supermarkt meebrengen of op tafel zetten dat kan dus echt niet? Waar ben je aan begonnen en waarom stak je je hand op toen ze vroegen om voor het eten te zorgen. Ik zal eerlijk toegeven dat hoe vaak ik ook in de keuken sta; ik krijg ook stress als ik iets voor een grote groep moet verzorgen. Dan ga ik altijd twijfelen. De vragen: Gaat iedereen het wel lekker vinden, het zal toch niet mislukken en wat ga ik überhaupt maken. Op die momenten krijg ik ook altijd keuzestress. Maak ik anders hup wat er in mij opkomt dan krijg ik opeens wel stress en weet ik het allemaal niet. Dus misschien schrijf ik ook misschien dit blog wel voor mijzelf als naslagwerk, want recepten voor grote groepen en koken voor een grote groep; je kunt maar een geheugensteuntje hebben. Ik verzamelde tien recepten van de blog van borrelplank tot maaltijdsoep en van simpel rijstrecept tot chocoladeflappen. Stuk voor stuk niet moeilijk, maar ook nog in diverse prijscategorieën. Geniet er van en de keuze is snel gemaakt! Het enige wat je moet doen is de recepten verdubbelen naar de nodige proporties.

Tien recepten voor grote groepen

Geen stress bij het koken voor een grote groep. Met deze recepten gaat het wel goed komen. Naast dat de recepten niet moeilijk zijn en je altijd iets klaar hebt staan om mee te nemen of om thuis op tafel te zetten zijn de meeste recepten ook nog budget vriendelijk. De recepten voor grote groepen die ik met je ga delen zijn ideaal, wanneer je voor een grotere groep iets op tafel moet zetten dan dat je normaal gesproken gewend bent.

Aziatische kippensoep

Aziatische kippensoep met paddenstoelen recept Foodblog Foodinista

Bij het koken voor een grote groep denk je ook aan toegankelijk koken. Met een grote pan kippensoep kom je altijd heel ver. Het is lekker en gezond en het stemt heel veel mensen tevreden. Deze kippensoep maak je lekker zelf en met een Aziatische twist.

Tzatziki

Zelf Griekse tzatziki maken recept van Foodblog Foodinista

Serveer je bij de soep een broodje dan is een grote schaal met lekkere tzatziki die je natuurlijk helemaal zelf maakt altijd een goed idee! Hoe makkelijk is het om stokbrood, crackertjes, pita brood en turks brood op tafel te zetten en daarbij lekkere tzatziki.

Mexicaanse Bruine bonensoep met stoofvlees

Bruine bonensoep recept van Jeroen Meus op Foodblog Foodinista

Maak een grote pan Mexicaanse bruine bonensoep. De soep kun je vooraf al uitgebreid bereiden en extra fijn deze bruine bonensoep is niet heel veel werk. Door het suddervlees laat je de soep sudderen en maak je deze uiteindelijk op smaak. Maak er een extra feest van door de soep te serveren met een vegetarische nachoschotel, waarvoor je het recept hier kunt vinden, en schuif er eventueel twee de oven in.

Mexicaanse confettirijst

Recept Mexicaanse rijst met kip en groente recept foodblog Foodinista

We blijven even in Mexicaanse sferen. Om een buffetje samen te stellen met Mexicaanse gerechten kun je deze Mexicaanse rijst maken of om een simpele maaltijd op tafel te zetten is deze goed gevulde Mexicaanse rijst ook heerlijk. De rijst kun je zowel warm als koud eten, want als salade is de rijst ook heerlijk of met sla kun je er heerlijk burrito’s mee vullen.

Een Mexicaanse feestbuffet op tafel zetten? Kijk dan hier voor de lekkerste Mexicaanse hapjes en diprecepten.

Mexicaanse wit bier sangrìa

Radler Sangria recept alcohol vrije cocktail Foodblog Foodinista

Al dat lekkers moet je natuurlijk afblussen. Waar je bij een feestje altijd veel werk aan hebt is natuurlijk drankjes inschenken. Met gewoon één opvallend drankje waar iedereen graag van drinkt, zoals deze wit bier sangria heb je dat probleem niet. Je kunt het sangria recept zowel met alcohol vrij maken. Een leuk idee voor een feestje! En iedereen kan makkelijk zelf een glas vullen. Sowieso is een tap voor bijvoorbeeld fruitwater ook een heel leuk idee.

Italiaanse borrelplank

Hoe stel je een Italiaanse borrelplank samen tips van Foodblog Foodinista

Gaat er een feestje gegeven worden? Dan zijn borrelplanken altijd een goed idee. Bij een goed glas wijn is een Italiaanse borrelplank, zoals deze, altijd een goed idee! Zoals deze borrelplank. Heel smaakvol en voor iedereen valt er wel iets smaakvols te vinden en de Italiaanse borrelplank kun je natuurlijk zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Op de blog geef ik ook nog tips voor een aantal mooie planken die natuurlijk de basis zijn voor het creëren van een mooie borrelplank.

Duitse borrelplank

Duitse borrelplank inspiratie Oktoberfest recepten Foodblog Foodinista

Even helemaal iets anders en een borrelplank met een stevige bite en lekker bij een biertje? Maak dan deze Duitse borrelplank. Ongetwijfeld en succes en evenals bij de Italiaanse borrelplank ga je ook op deze borrelplank voor iedereen wel iets lekkers vinden. Creëer ook deze borrelplank zo uitgebreid als je wilt of zo goed gevuld als je wilt. Maar lekker snacken gaat het worden. En wat zo leuk is als je recepten voor grote groepen zoekt dan is het ook ideaal om met borrelhapjes zelf een buffetjes te creëren. Zo stel je nooit teleur. Alles start natuurlijk wel bij een mooie houten plank.

Kaasbroodjes met kaasragout

Kaasbroodjes met kaasragout recept van Foodblog Foodinista

Met deze kaasbroodjes sla je natuurlijk nooit de plank mis. Lekker snacken en altijd een goed idee. Een heerlijk kaasbroodje met een goede bite. Maak een grote voorraad en iedereen heeft een lekkere hartige snack om van te genieten. Eet smakelijk!

Chocoladeflappen

Chocoladeflappen recept van Foodblog Foodinista

Als we dan toch lekker aan het bakken zijn en iets hartigs makken dan kunnen we natuurlijk ook zoete broodjes bakken. Chocolade is altijd een goed idee dus bak deze chocoladeflappen en dat is weer eens iets dan appelflappen, maar ook dat recept kun je hier vinden.

Vanille plaatscake met appel en kersen

Vanille plaatcake met appel en kersen recept Foodblog Foodinista

Een cake op tafel zetten waar je zeker voor 16 personen een stuk uit kunt snijden? Maak dan deze plaatcake met vanille, kersen en appel. Smullen maar!

Wanneer je voor een groep iets op tafel zet dan zijn borrelplanken altijd een goed idee. Je kunt met deze hapjes ook een klein buffet samenstellen. Naast de Italiaanse en de Duitse borrelplank kun je dan ook nog meer suggesties op de foodblog vinden.

Borrelplank ideeën van Foodblog Foodinista

Meer borrelplanken maken? Laat je dan ook inspireren door één van de volgende borrelplank ideeën van Foodblog Foodinista.
– Visliefhebbers? Maak dan deze borrelplank met vis.
– Een keer iets anders, maar heel erg lekker het vegetarische borrelbord met humus
– Maak anders eens deze uitgebreide kaasplank met Nederlandse kaas.

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie