21 jul Vegetarische nachoschotel met gemengde bonen
Lekker snacken! Dan is een nachoschotel heerlijk en favoriet bij ons thuis. Je kunt er dan ook al een aantal vinden op de foodblog. Voorbeelden zijn een nachoschotel met tonijn en een nachoschotel met chorizo. De altijd favoriet blijft het nacho ovenschotel met kip, avocado en kaas. Deze ovenschotels met nacho’s hebben één ding gemeen. Je ziet het misschien al. De nacho recepten zijn allemaal niet vegetarisch. Daar komt nu verandering is. Een gemengde bonenschotel is populair. Rijk aan eiwitten, rijk aan smaak en gezond. Nacho’s zijn populair voor snacken. Kortom deze twee smaakmakers gaan we combineren in een vegetarische nacho ovenschotel. Het recept voor nacho’s met gemengde bonen en kaas natuurlijk. De TexMex smaken zijn aanwezig in deze nacho ovenschotel. Natuurlijk de gemengde bonen en de avocado dip. Dus maken voor een vegetarische variant. Wat je nodig hebt voor dit ovenschotel recept? Lees mee.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Twitter, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten vegetarische nachoschotel met bonen voor 4 personen
- 2 zakken nachochips
- 160 gram kidneybonen
- 160 gram kikkererwten
- 160 gram mais
- 1 rode ui
- 1 knoflookteen
- 1 rode paprika
- 400 gram tomatenblokjes uit blik
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder zoet
- 1 theelepel komijnpoeder
- handje verse koriander
- snuf gedroogde rode peper
- snuf zout
- 1 avocado
- 2 eetlepel creme fraiche
- handje geraspte kaas
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 limoen
Tips voor de bereiding van de tortillaschotel met groente
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: Hapjespan of wok, snijplank, mes, knoflookpers, ovenschaal, groentelepel, kaasrasp
Kijk ook eens naar deze leuke recepten om te variëren met nacho’s en tortilla’s!
Vegetarische nachoschotel met bonen recept
Snipper de rode ui. Verhit de olijfolie in de wok of de hapjespan. Fruit de rode ui. Maak de knoflook schoon en knijp deze uit bij de rode ui en fruit de knoflook mee. Snijd paprika fijn en fruit deze ook mee. Meng de rode ui en de knoflook met de paprikapoeder, komijnpoeder en rode poeder. Blus vervolgens af met de tomatenblokjes. Giet de kikkererwten, mais en de kidneybonen af. Meng deze door het tomatenmengsel en laat alles pruttelen voor ongeveer tien minuten.
Verhit ondertussen de oven voor op 200 graden. Bij voorkeur op grill stand. Verdeel de nacho’s over de ovenschaal. Schep vervolgens het bonenmengsel over de nacho’s. Rasp de kaas over de nachoschotel heen en plaats de nacho’s voor vijf minuten in de oven. Maak ondertussen de avocadodip. Meng de avocado met de limoensap uit de limoen, snufje zout en de creme fraiche en maak er een gladde dip van. Als de nacho’s uit de oven komen schep je de avocadip op de nacho’s en verdeel je de koriander over de nacho’s. De nachoschotel is helemaal klaar en eet smakelijk!
Nog een lekker Mexicaans gerechtje? Maak ook eens deze snelle Mexicaanse rijst met kidneybonen en kip.
Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's