Vegetarische nachoschotel met bonen recept Foodblog Foodinista

Vegetarische nachoschotel met bonen

Deel deze post

Lekker snacken! Dan is een nachoschotel heerlijk en favoriet bij ons thuis. Je kunt er dan ook al een aantal vinden op de blog. Zoals een nachoschotel met tonijn en een nachoschotel met chorizo. Wat deze nacho’s alleen niet zijn is vegetarisch. Daarom werd het tijd voor een even lekkere, maar vegetarische nachoschotel op de blog vol met bonen en dan bedoel ik diverse bonen, zodat er een diversiteit aan smaken in de nachoschotel voor komt. Natuurlijk is dit gemengd met dit typische Texmex smaak en natuurlijk met een lekkere avocado mix en dan is het vervolgens tijd om te snacken. Wat je dan nog nodig hebt? Het recept voor de vegetarische nachoschotel met bonen om te gaan snacken of om bijvoorbeeld te serveren bij een pittige tomatensoep, want het is weer eens iets anders dan een stokbroodje met kruidenboter.

Vegetarische nachoschotel met bonen recept Foodblog Foodinista

Ingrediënten vegetarische nachoschotel met bonen voor 4 personen

2 zakken nachochips
160 gram kidneybonen
160 gram kikkererwten
160 gram mais
1 rode ui
1 knoflookteen
1 rode paprika
400 gram tomatenblokjes uit blik
1 theelepel gerookte paprikapoeder zoet
1 theelepel komijnpoeder
handje verse koriander
snuf gedroogde rode peper
snuf zout
1 avocado
2 eetlepel creme fraiche
handje geraspte kaas
1 eetlepel olijfolie
1 limoen

Tips voor de bereiding van de tortillaschotel met groente

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: Hapjespan of wok, snijplank, mes, knoflookpers, ovenschaal, groentelepel, kaasrasp

Kijk ook eens naar deze leuke recepten om te variëren met nacho’s en tortilla’s! 

Vegetarische nachoschotel met bonen recept Foodblog Foodinista

Vegetarische nachoschotel met bonen recept

Snipper de rode ui. Verhit de olijfolie in de wok of de hapjespan. Fruit de rode ui. Maak de knoflook schoon en knijp deze uit bij de rode ui en fruit de knoflook mee. Snijd paprika fijn en fruit deze ook mee. Meng de rode ui en de knoflook met de paprikapoeder, komijnpoeder en rode poeder. Blus vervolgens af met de tomatenblokjes. Giet de kikkererwten, mais en de kidneybonen af. Meng deze door het tomatenmengsel en laat alles pruttelen voor ongeveer tien minuten.

Verhit ondertussen de oven voor op 200 graden. Bij voorkeur op grill stand. Verdeel de nacho’s over de ovenschaal. Schep vervolgens het bonenmengsel over de nacho’s. Raps de kaas over de nachoschotel heen en plaats de nacho’s voor vijf minuten in de oven. Maak ondertussen de avocadodip. Meng de avocado met de limoensap uit de limoen, snufje zout en de creme fraiche en maak er een gladde dip van. Als de nacho’s uit de oven komen schep je de avocadip op de nacho’s en verdeel je de koriander over de nacho’s. De nachoschotel is helemaal klaar en eet smakelijk!

Nog een lekker Mexicaans gerechtje? Maak ook eens deze snelle Mexicaanse rijst met kidneybonen en kip.

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.



Geen reactie's

Geef een reactie

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: