Aziatische kippensoep met paddenstoelen recept Foodblog Foodinista

Aziatische kippensoep met paddenstoelen

Deel deze post

Het is de tijd om weer op te warmen en dat helaas de verkoudheidjes ook weer in huis komen. Herkenbaar misschien? We eten dan ook al gewoon de kippensoep als preventief middel en omdat het gewoon heel lekker. Kippensoep is een echte opkikker en deze maaltijdsoep is een gezonde maaltijdmet veel groente. De Aziatische kippensoep is vol met groente en vooral met paddenstoelen. Het kippensoep recept maken? Hier komt het!

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Aziatische kippensoep met paddenstoelen recept Foodblog Foodinista

Ingrediënten Aziatische kippensoep met paddenstoelen voor 4 personen

  • 200 gram kipfilet
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 liter water
  • 500 gram gemengde paddenstoelen
  • 1 rode paprika
  • 100 gram taugé
  • stronkje broccoli
  • 1 rode ui
  • stukje verse gember
  • theelepel korianderzaad
  • snuf komijnzaad
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 40 gram vezelrijke noedels
  • Snuf witte peper
  • Snufje kerriepoeder
  • handje verse peterselie
  • handje verse koriander

Tips voor de bereiding van de Aziatische kippensoep 

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 2,5 uur minuten

Benodigdheden voor de bereiding

  • snijplank
  • mes
  • knoflookpers
  • stoofpan of soeppan
Aziatische kippensoep met paddenstoelen recept Foodblog Foodinista

Recept Aziatische kippensoep met paddenstoelen

Snipper de rode ui en knoflook. Verhit in de pan 1 eetlepel kokosolie. Laat deze smelten en fruit de ui en de knoflook. Fruit kort de fijn gesneden verse gember mee en het korianderzaad en het komijnzaad. Schep een snuf witte peper en kerriepoeder bij. Blus af met de sojasaus en de sesamolie. Meng alles nog even goed door elkaar met de spatel en blus alles af met het water.

Kippensoep maken

Snijd de kip in stukjes en laat deze in de soep garen op laag vuur voor ongeveer zestig minuten. Zo trekt er ondertussen ook een bouillon. Snijd de paddenstoelen waar nodig kleiner, de paprika in stukjes, de broccoli roosjes klein. Na een uur mag alles groente er bij. De paddenstoelen, paprika, broccoli en taugé mogen in de kippensoep. Laat de Aziatische kippensoep nog een half uur garen. Laat ook de vezelrijke noedels meekoken in de soep. Vervolgens is alles gaar, heb je een geurende kippensoep met Aziatische smaken en veel groente.

Aziatische kippensoep serveren met topping

Serveer de Aziatische kippensoep in de soepkommen en maak deze naar smaak af met extra verse koriander en peterselie.

Soep recepten van Foodinista?

Kijk voor meer soeprecepten op de blog. Wat dacht je van de volgende soeprecepten:

De nieuwe recepten van Foodinista ontvangen? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie