14 okt Mexicaanse Fiesta met Croky Tortilla recepten – WINACTIE
Als kind uit de jaren 80 staat Croky chips mij echt vers in het geheugen. Vooral de bolognaise chips deze was heerlijke gekruid. Dit was de pittige en de ging zeer goed samen met schoolmelk. Ja, we gaan echt ver terug. Ik ben benieuwd of het jou ook iets zegt. Croky blijft natuurlijk ook ontwikkelen en de tortillachips zijn ze niet ontgaan. Tegenwoordig kun je snacken met de Croky Tortilla en je eigen Mexicaanse Fiesta met Croky Tortilla organiseren. Weet je wat daar goed bij samen gaat? Deze pitcher met Mexicaanse radler sangria (of gewoon met wit bier).
Ik creëerde met de Croky Tortilla zelfs een hele Mexicaanse Fiesta voor het gezin. En dit was een feest! Perfect voor bij je filmavond. Snacken in het weekend, een feestje geven voor familie en vrienden of Mexicaans snacken met de kinderen tijdens een kinderfeestje? Dan zet je deze Croky Tortilla Mexicaanse Fiesta op tafel met Croky kipnuggets, tortilla’s met tomatendip en zelfgemaakte guacamole.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en volgt altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief voor up-dates.
Creëer je eigen Mexicaanse Fiesta met Croky Tortilla
Hoe je er ook naar kijkt een feestje zonder lekker eten en drinken is toch geen goed geslaagd feest? En het is nog leuker wanneer je aan dit feestje een leuk thema koppelt met Croky Tortilla! Tortilla Nacho Cheese en Chili Mild & Sweet zijn twee heerlijk intense smaken van Croky die je perfect kunt gebruiken voor een Mexicaanse Fiesta. Tortilla chips met een eigen karakter, bite en perfect krokant. Wel zacht en mild voor de smaakpapillen. Daarmee onderscheidt de tortilla chips zich van de andere varianten en zijn ze ook helemaal kidsproof. Onze kids zijn er in ieder geval weg van en noemen de Croky Tortilla chips heerlijk.
De Sweet Chili vinden wij pittiger en voor hem is dan ook vooral de Nacho Cheese een favoriet. Maar wij konden de extra pit van de Sweet Chili wel waarderen. Daar heb ik ook lekkere pittige kip nuggets mee gemaakt. De Croky Tortilla vragen bij mij om een Mexicaanse insteek al kun je er meerdere kanten mee op. Je kunt je eigen feestje bouwen met Croky Tortilla: Tortilla Nacho Cheese en Chili Mild & Sweet. Voor deze Mexicaanse Fiesta koos ik voor beiden smaken, zodat je lekker kunt dippen met de Croky Tortilla. Om de Croky Tortilla heb ik lekkere Mexicaanse feestreceptjes heen gecreëerd en de chips gebruikt in een populair snackrecept, inderdaad de kipnuggets.
Mexicaanse feest recepten met Croky Tortilla
Met tortilla chips ga je dippen! Daarom beginnen we met een frisse Mexicaanse bonensalade die je snel en simpel maakt, maar ook makkelijk zo kunt eten. Binnen tien minuten staat de Mexicaanse bonensalade op tafel. Een lekker snel Mexicaans recept. Is dat fijn wanneer je een feestje geeft? Je kunt de Mexicaanse bonensalade voorbereiden, maar ook bij onverwacht bezoek staat de Mexicaanse bonensalade snel op tafel. Geen tortilla’s zonder een frisse tomatensalsa met een pittige bite om er vervolgens ook een snelle avocadodip bij te maken (denk aan guacamole). Deze mag natuurlijk niet ontbreken! Met de Croky Tortilla kun je ook koken. Dat deed ik ook! Waar zijn kinderen dol op en vooral mijn kleuter? Inderdaad: kipnuggets. Nou ja volwassenen ook. Wij snacken ook lekker mee. Deze keer maken we ze met een beetje pit en een korstje van Croky Tortilla.
Recepten en Ingrediënten voor een Mexicaanse Fiesta met Croky Tortilla
Mexicaanse frisse bonensalade
Ingrediënten Mexicaanse frisse bonensalade
- blikje zwarte bonen van 200 gram
- 1 komkommer
- 1 rode paprika
- blikje mais van 200 gram
- blikje kidneybonen 200 gram
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel witte wijn azijn
- snufje komijn
- 1 rode ui
- 1 eetlepel suiker
- handje verse koriander
- snufje peper en zout
- 1 limoen
Recept frisse Mexicaanse bonensalade
Om de salade voor zowel volwassenen als kinderen lekker te maken, maak ik de Mexicaanse bonensalade niet te pittig. Wil je dit wel dan kun je er ook een rode peper of snuf chilipeper doorheen doen. Verder is het heel simpel om de Mexicaanse bonensalade te maken. Snipper de rode ui. Snijd de komkommer fijn en doe dit ook met de paprika. Meng vervolgens de rode ui, rode paprika en de komkommer door elkaar. Giet de mais, kidneybonen en zwarte bonen af. Meng de bonen door de groente. Maak Maak vervolgens de dressing. Meng de olijfolie met de azijn. Knijp de limoen uit en meng de sap door de olijfolie en azijn. Klop vervolgens de suiker door de dressing met de zout en peper en een snufje komijn. Verdeel de dressing over de Mexicaanse bonensalade. Maak de salade af met een handje koriander naar smaak.
Mexicaanse tomatensalsa
Ingrediënten Mexicaanse tomatensalasa
- 8 tomaten
- 1 rode peper
- 1 eetlepel bruine suiker
- snufje zout
- 1 limoen
- 1 rode ui
- handje verse koriander
- handje verse munt
- 1 eetlepel olijfolie
Recept Mexicaanse tomatensalsa
Bij tortilla chips moet je dippen en daar hoort een pittige Mexicaanse tomatensalsa bij. Bij deze Mexicaanse tomatensalsa zal je merken dat de smaak zoet begint, zuur wordt en vervolgens een pittige smaak krijgt. Lekker! Dit recept voor de Mexicaanse tomatensalsa is zo makkelijk. Het is makkelijk wanneer je een hakmolen of staafmixer hebt. Snijd de tomaten door de helft en haal de kroontjes eruit. Vervolgens kunnen ze in de de schaal of het bakje van de hakmolen. Haal de zaadlijsten uit de rode peper en de rode peper kan er ook bij. Doe het zelfde met de bruine suiker, zout, koriander, munt en de olijfolie. Maak de rode ui schoon en snijd deze in vieren. Deze kan er volgens ook bij. Snijd de limoen door de helft en knijp het sap uit. Pulse vervolgens de staafmixer of de hakmolen vier tot zes keer op een midden stand en de tomatensalsa is klaar. Garneer nog even af met een klein beetje koriander en munt. Tijd om te dippen met de Croky Tortilla’s!
Snelle avocado dip
Ingrediënten snelle avocado dip
- 2 rijpe avocado’s
- 2 eetlepels roomkaas
- snufje peper en zout
- half teentje knoflook
- handje verse bieslook
Recept snelle avocado dip
Je kunt uitgebreid guacamole maken, maar ook een keer een snelle en romige avocado dip op tafel zetten die heerlijk is. En deze is heerlijk! Haal de avocado’s leeg. Pureer ze met de roomkaas. Meng er een snufje peper en zout doorheen. Knijp een teentje knoflook uit en verdeel er een handje verse bieslook overheen, wel fijngesneden. Tijd om te dippen!
Kipnuggets in een korstje van Croky Tortilla
Ingrediënten kipnuggets in een korstje van Croky Tortilla
- 500 gram kippendijen filet, vetter en malser dan gewone kipfilet
- 1 zak Croky Tortilla Nacho Cheese of Chili Mild & Sweet
- 2 eieren
- 3 eetlepels bloem
Recept kipnuggets in een korstje van Croky Tortilla
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de kip in stukjes van ongeveer drie bij drie centimeter. Zet vervolgens drie bakjes klaar en zet de ovenplaat klaar. Bedek de ovenplaat met bakpapier. Verdeel over de drie bakjes de bloem, de drie eieren geklutst en in het laatste bakje de chips verkruimeld. Dip vervolgens de kip als eerste door de bloem, dan door het ei en vervolgens door de chips zorg dat de kip goed bedekt is met alle drie de ingrediënten en herhaal dit met alle ‘kipnuggets’. Plaats de kipnuggets steeds op de ovenplaat. Grill de kipnuggets vervolgens voor 15 minuten in de oven op 200 graden. Check altijd even of de kip goed gegaard is anders mag het nog even langer. Gaat de kip te snel, de korst dit kan ook per oven verschillen. Dan mag de temperatuur iets om laag, maar niet langer dan 185 graden. Tijd om te snacken! En deze kipnuggets in een korstje van Croky Tortilla kun je natuurlijk perfect dippen in de snelle avocado dip of tomaten salsa.
Meer artikelen en recepten ontvangen van Foodinista. Volg Blog Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Xaviera Jamie
Geplaatst op 20:47h, 19 oktoberMet deze Croky Mexicaanse Fiesta maak ik een overheerlijke Mexicaanse lasagne met de meest krokante topping ever! Wat zullen de kinderen ( en wijzelf ook) smullen!
admin
Geplaatst op 22:59h, 19 oktoberDat klinkt erg lekker!
Hanane Rebha
Geplaatst op 19:29h, 20 oktoberWat heerlijk. De Croky Mexicaans me Fiesta is voor mij pas compleet met een lekkere pittige en warme tomaten-gehakt saus met paprika en mais en rijst. Lijkt me heerlijk met de bovenstaande recepten. De bonensalade en advocadodip voor het frisse en de kipnuggets voor de krokante bite. Mijn kinderen zullen mede door de Croky hier geen nee tegen zeggen.
Marian Zw
Geplaatst op 13:11h, 21 oktoberOei dat klinkt echt heerlijk, je maakt mij altijd super blij met een verse quacemole of een heerlijke chili en als ik daar dan Nacho’s bij krijg is het feest helemaal compleet. Vooral de kids vinden het natuurlijk geweldigals ik “chips” serveer bij het eten! Ik krijg er gewoon trek van!
Anita te Gussinklo
Geplaatst op 23:39h, 23 oktoberMmm, heerlijk ik denk aan gehakt, taco’s, guacamole.
Ik doe graag mee en heb de actie oa op Facebook gedeeld.
Ook volg ik Croky nu op Facebook & Instagram.
elisabeth maria martina
Geplaatst op 13:08h, 24 oktoberwat een geweldig gebaar, verras me maar met dit heerlijke exemplaar #duimenmaar
nacho cheese ovenschotel dat word smullen
m chen
Geplaatst op 13:55h, 24 oktoberIk ga voor de snelle avocado dip het is snel en makkelijk te maken, pagina geliket maar onder ander mailadres!
van erum maria louisa
Geplaatst op 14:39h, 24 oktoberaltijd klaar voor een hartige hap
Lisanne Bons
Geplaatst op 21:59h, 24 oktoberNacho’s vinden we hier.in huis allemaal lekker. En hoe heter des te beter dus met een pittige salsasaus of juist met zelfgemaakte avocado dip. Dit maken we altijd met laagjes. Dus een laagje Mexicaanse pintobonen, daarover een sausje van sour crea met Taco kruiden, dan een laagje guacamole, een laagje tomaten (gepureerd), daarover geraspte kaas met fijn gesneden olijven. Yammy
lottie
Geplaatst op 09:54h, 25 oktoberIk zou er lekkere guacamole bij doen, en gesmolten kaas om in te dippen!
serife tuvay
Geplaatst op 14:49h, 26 oktoberSuper duper gigantisch gave winactie! Mijn dochters zijn dol op mexicaans eten en deze zou geweldig gaan met jalapenos, guacamole en chili-bonendip :)
Mientje Lok
Geplaatst op 01:04h, 27 oktoberOeh ik ga voor de avocadodip!
Myrthe van de Wijdeven
Geplaatst op 16:58h, 29 oktoberMmm…ik leg een laagje chips in een ovenschaal en doe er wat groene pepertjes, cheddarkaas en geraspte kaas overheen, dit herhaal ik tot de chips op zijn. Nog een beetje crème fraich erover en dan in de oven. Als het gerecht in de oven staat maak ik een guacamole van een avocado, limoensap, rood pepertje, teentje knoflook en een uitje…. heerlijke combi! Aan de lijn doen we morgen wel weer ;-)
Wendy van Zetten
Geplaatst op 16:52h, 30 oktoberWauw wauw Wauwie van deze heerlijke verwennerij wordt ik zeker heel blij zou heel graag deze heerlijke Croky’s willen uitproberen de kipnuggets lijken mijn heerlijk en de kids zijn er dol op vanavond maak ik toevallig nacho met vegan chili con carne uit de oven ik volg je op fb en insta en heb de actie laten stralen op mijn instastory zodat iedereen er nog op tijd bij kan zijn nu maar heel hard #Hopen dat er veel geluk mijn kant op mag komen fijne dinsdag ☔
Lynn Mahieu
Geplaatst op 17:34h, 30 oktoberDie bolognese was er bij mij ook altijd als eerste uit, haha! Jammer dat je die nu niet meer zo veel ziet in de winkels… :( Ik hou meer van de pure smaak van chips maar mijn ventje dipt graag met alles, voornamelijk met ketchup… xD