Kaasbroodjes met kaasragout recept van Foodblog Foodinista

Kaasbroodjes met kaasragout

Deel deze post

Kaasbroodjes de ultieme snack. Voor de lunch, tussendoor als je lekkere trek hebt of misschien nog wel erger als de avond ervoor iets te gezellig was en je een hartige oppepper nodig heeft. Dan zijn de kaasbroodjes je beste, excuus, mijn beste vriend. Nu ik zwanger ben heb ik er nog een ‘motivatie’ bij: Gewoon heel veel trek in hartige vette happen. Wanneer zijn de kaasbroodjes het lekkerst? De momenten heb ik al met je gedeeld, maar zijn het allerlekkerst wanneer je de kaasbroodjes zelf maakt. Dan kun je kiezen voor bladerdeegbroodjes gevuld met kaas of je gaat voor het volgende niveau. Kaasbroodjes met kaasragout wanneer je dat hartige en smeuïge snackmoment kunt bereiken. En hoe je dat doet ik ga de ingrediënten en het recept voor deze smulsnack met je delen.

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Ingrediënten voor kaasbroodjes met kaasragout 6 stuks

  • 6 vellen bladerdeeg
  • 200 ml melk
  • 1 eetlepel bloem
  • klontje roomboter
  • 1 eetlepel verse bieslook
  • 150 gram geraspte kaas
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 ei

Tips voor de bereiding van de kaasbroodjes met kaasragout 

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 50 minuten waarvan 20 minuten in de oven
Benodigdheden: ovenplaat, bakpapier, schaaltje, vork, garde, pan, snijplank, mes, bakkwast

Kaasbroodjes met kaasragout recept van Foodblog Foodinista

Recept kaasbroodjes met kaasragout

Verwarm de oven voor op 180 graden. De verpakking van de bladerdeeg adviseert dit wellicht niet, maar voor de vulling echt beter. Het bakproces komt verder naar voren in het recept.

Leg het bakpapier alvast op de bakplaat. Leg vervolgens het bladerdeeg op een afstand van elkaar op de bakplaat. Wellicht moet het bladerdeeg nog even ontdooien. De afstand is belangrijk voor het bakken.

Kluts vervolgens alvast een ei en zet deze even aan de kant.

Hoe maak je kaasragout?

Start met het maken van de kaasragout. Smel in een pan een blokje boter en klopt dit wanneer je de bloem erbij doet tot een roux. Blus vervolgens langzaam af met de melk en blijf kloppen met de garde. Dit doe je totdat de saus voor de kaasragout langzaam gaat binden. De verhitting mag nu uit. Klop door de saus voor de kaasragout de mosterd en de bieslook. Klop vervolgens, op één handje geraspte kaas na, alle kaas door de kaassaus. Een handje kaas bewaren voor de garnereing van de kaasbroodjes met kaasragout.

Maak de kaasbroodjes

De kaasragout is klaar we gaan de kaasbroodjes met kaasragout nu echt maken. Verdeel de kaasragout over het bladerdeeg. Doe dit in het midden van het bladerdeeg in een streep. Laat aan de boven en aan de onderkant ook een stukje over voor het sluiten van de kaasbroodjes. Gebruik per broodje ongeveer twee tot drie goede eetlepels. Herhaal dit voor alle broodjes. Ragout over? Kijk dan waar er nog iets bij kan. Vouw de kaasbroodjes dicht van links naar rechts. Druk het bladerdeeg rondom aan met een vork, zodat de kaasbroodjes goed gesloten zijn en de afdruk zorgt voor een mooi sierrandje.

Snijd vervolgens met een mesje voorzichtig drie streepjes in de kaasbroodjes, zodat de broodjes goed kunnen rijzen. Smeer de bovenkant van de kaasbroodjes in met ei voor een mooie glanzende laag en maak de kaasbroodjes af door geraspte kaas over de broodjes te strooien.

Plaats de kaasbroodjes in de oven op 180 graden voor 16 minuten en vervolgens onder de grill voor 4 minuten. Zodat het bladerdeeg echt een mooi kleurtje krijgt. Kijk bij het grillen even mee wat er gebeurt in de oven, want het zou zonde zijn als de broodjes er door de snelheid en hitte zwart uit komen. Oh ja en laat de kaasbroodjes ongeveer tien minuten afkoelen buiten de oven. De vulling is kokend heet en ik weet het je hebt trek, maar als je je smaakpapillen lief bent wacht dan even.

Snelle bakrecepten?

Maak dan ook eens deze geitenkaasbroodjes. Ook bij het recept voor deze kaasbroodjes kun je variëren met je favoriete kaas of deze winterse hartige snack met zuurkool en rookworst.

Geen blog missen? Like Foodblog Foodinista en volg Foodinista op InstagramTwitter en Pinterest.

Geen reactie's

Geef een reactie