Vanille plaatcake met appel en kersen recept Foodblog Foodinista

Vanille plaatcake met appel en kersen

Deel deze post

Het afgelopen weekend was een feestje! Ik was op zo’n leuk event. Ik moet wel toegeven dat het ook gewoon heel hard werken was. Het bloggerleven lijkt soms één groot feest, vooral het foodblog leven. Eerlijk gezegd; dat kan ik mij voorstellen. Heerlijk koken, lekker eten, reizen, restaurantjes bezoeken daarover schrijven en er leuke dingen voor terug krijgen. Het afgelopen weekend was ook zo’n weekend, wellicht heb je het op social media voorbij zien komen. Ik verbleef heerlijk met mijn gezin in de Beekse Bergen. Genieten bij Eurocamp in een stacaravan en genieten met de kindjes van de wilde dieren, hapje eten en relaxen. Dit alles volgde nadat ik voor 18, inderdaad!, gasten de lunch had gecaterd bij het bloggerevent van Eurocamp bij de Beekse Bergen. Dit was even flink aanpoten. Hartstikke leuk om te mogen doen namens mijn blog. Van mijn hobby heb ik letterlijk mijn werk mogen maken, maar er wordt ook zeker hard gewerkt. De voorbereidingen, op vrijdagavond heb ik tot middernacht in de caravan gestaan en op zaterdag heb ik tussen de caravans gerend met borden vol met eten. Het ontvangst was met een heerlijke vanille plaatcake met appel en kersen. Een extraatje waarop de barbecue die ik caterde zou volgen. Maar bij de koffie serveer je iets lekkers. Als blogger bak je het natuurlijk zelf en daarvoor maakte ik de vanille plaatcake met appel en kersen. Als finishing touch drukte ik met de Foodinista ouwel direct mijn stempel op de vanille cake met mijn eigen logo. Leuke he?

Vanille plaatcake met appel en kersen recept Foodblog Foodinista

 

Je gerechten personaliseren met ouwels

Bak je regelmatig taarten, brood, hartige taarten of andere bakrecepten en wil je ze een persoonlijke tekst of logo meegeven? Dan zijn ouwels bijzonder goed geschikt. Je kunt op de ouwel een tekst of logo laten drukken, zoals ik mijn logo van Foodinista heb laten drukken voor bijvoorbeeld een lunch die ik caterde. Daar is het bijvoorbeeld heel erg leuk voor, maar bij gerechten die je laat fotograferen staat ook direct je logo op de foto en op het gerecht. De logo’s kun je met gemak opeten en geven geen extra smaak, kortom ze zijn smaakloos.

Ingrediënten vanille plaatcake met appel en kersen voor 16 punten

300 gram bloem
175 gram boter
250 ml slagroom
3 eieren
200 gram rietsuiker en een beetje extra voor de topping
1 vanillestokje
500 gram appels
250 gram diepvrieskersen

Tips voor de bereiding van de vanille plaatcake met appel en kersen

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: Voorbereiding 30 minuten en bakken 50 minuten
Benodigdheden: schaal, mixer, snijplank, mes, dunschiller, spatel, pannetje, lepel, bakpapier, ovenschaal van ongeveer 25 bij 25 cm en maak voor persoonlijkheid je eigen Primus ouwel

Vanille plaatcake met appel en kersen recept Foodblog Foodinista
Vanille plaatcake met appel en kersen recept Foodblog Foodinista

Recept vanille plaatcake met appel en kersen

Schil de appels, haal het klokhuis eruit en snijd de appels in plakjes.

Smelt de boter in een pannetje op een laag vuur.

Start ondertussen met het kloppen van de eieren met de rietsuiker. Klop de eieren met de suiker voor ongeveer tien minuten, totdat de eieren met de rietsuiker een zachte romige opgeklopte massa is.

De boter is ondertussen ook gesmolten. Haal het merg uit de vanille en meng deze door de eieren met de rietsuiker. Schenk vervolgens de slagroom door de boter en blijf roeren, totdat het geheel een glad mengsel is. Laat dit mengsel even afkoelen, voordat je de volgende stap neemt.

Meng het eimengsel met het botermengsel door elkaar en blijf dit mengen met de spatel op hoge snelheid, zodat het niet gaat schiften. Schep de bloem bij het beslagmengsel en klop het geheel met het mengsel tot een glad beslag voor ongeveer vijf minuten.

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Plaats het bakpapier in de ovenschaal, zodat alles goed bedekt is en je de cake na het bakken makkelijk uit de ovenschaal kunt tillen.

Meng de appels en de kersen door het beslag.

Giet het beslag voor de vanille plaatcake met kersen en appels in de ovenschaal. Plaats de plaatcake in de oven voor 50 minuten op 175 graden.

Controleer bij 50 minuten of de taart gaar is met een prikkertje in het midden. Komt er nog deeg mee of is de plaatcake nog te nat plaats de plaatcake dan nog vijf minuten terug op 175 graden. Herhaal dit, totdat de plaatcake gaar is. Dit kan per oven verschillen, maar maximaal één uur moet lang genoeg zijn.

Bakrecepten van Foodblog Foodinista

Maak ook eens de plaatcake met rabarber en appel of voor de echte chocoholics de echte choco chunc brownies! Of een keer een hartig recept maken met appel? Maak dan eens deze pittige mosterdsoep met appel, prei en aardappel!

Meer recepten en kook musthaves tips ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief. Meer weten over de ouwels om je recepten een persoonlijke boodschap mee te geven? Volg dan PRIMUS.DIRECT op Facebook en Instagram.



gtag(‘config’, ‘UA-43776150-1’);

Geen reactie's

Geef een reactie