Vanille plaatcake met appel en kersen recept Foodblog Foodinista

Vanille plaatcake met appel en kersen

Deel deze post

Ik verbleef heerlijk met mijn gezin in de Beekse Bergen. Genieten bij Eurocamp in een stacaravan en genieten met de kindjes van de wilde dieren, hapje eten en relaxen. Tijdens ons verblijf bakte ik deze vanille plaatcake met appel en kersen. Even iets lekkers bij de koffie. Een heerlijke fruit plaatcake. Daarvoor maakte ik de vanille plaatcake met appel en kersen. Ook bakken? Zo bak je de vanille plaatcake met appel en kersen lekker zelf.

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Vanille plaatcake met appel en kersen recept Foodblog Foodinista

Ingrediënten vanille plaatcake met appel en kersen voor 16 punten

  • 300 gram bloem
  • 175 gram roomboter
  • 250 ml slagroom
  • 3 eieren
  • 200 gram rietsuiker en een beetje extra voor de topping
  • 1 vanillestokje
  • 500 gram appels
  • 250 gram diepvrieskersen

Tips voor de bereiding van de vanille plaatcake met appel en kersen

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: Voorbereiding 30 minuten en bakken 50 minuten
Benodigdheden: schaal, mixer, snijplank, mes, dunschiller, spatel, pannetje, lepel, bakpapier, ovenschaal van ongeveer 25 bij 25 cm en maak voor persoonlijkheid je eigen Primus ouwel

Vanille plaatcake met appel en kersen recept Foodblog Foodinista
Vanille plaatcake met appel en kersen recept Foodblog Foodinista

Recept vanille plaatcake met appel en kersen

Voorbereidingen voor plaatcake bakken

Schil de appels, haal het klokhuis eruit en snijd de appels in plakjes. Smelt de boter in een pannetje op een laag vuur. Start ondertussen met het kloppen van de eieren met de rietsuiker. Klop de eieren met de suiker voor ongeveer tien minuten, totdat de eieren met de rietsuiker een zachte romige opgeklopte massa is.

Romige basis voor plaatcake

De boter is ondertussen ook gesmolten. Haal het merg uit de vanille en meng deze door de eieren met de rietsuiker. Schenk vervolgens de slagroom door de boter en blijf roeren, totdat het geheel een glad mengsel is. Laat dit mengsel even afkoelen, voordat je de volgende stap neemt.

Beslag voor plaatcake maken

Meng het eimengsel met het botermengsel door elkaar en blijf dit mengen met de spatel op hoge snelheid, zodat het niet gaat schiften. Schep de bloem bij het beslagmengsel en klop het geheel met het mengsel tot een glad beslag voor ongeveer vijf minuten.

Plaatcake met appel en kersen bakken

Verwarm de oven voor op 175 graden. Plaats het bakpapier in de ovenschaal, zodat alles goed bedekt is en je de cake na het bakken makkelijk uit de ovenschaal kunt tillen. Meng de appels en de kersen door het beslag. Giet het beslag voor de vanille plaatcake met kersen en appels in de ovenschaal. Plaats de plaatcake in de oven voor 50 minuten op 175 graden.

Controleer bij 50 minuten of de taart gaar is met een prikkertje in het midden. Komt er nog deeg mee of is de plaatcake nog te nat plaats de plaatcake dan nog vijf minuten terug op 175 graden. Herhaal dit, totdat de plaatcake gaar is. Dit kan per oven verschillen, maar maximaal één uur moet lang genoeg zijn.

Bakrecepten van Foodblog Foodinista

Maak ook eens de plaatcake met rabarber en appel of voor de echte chocoholics de echte choco chunc brownies! Of een keer een hartig recept maken met appel? Maak dan eens deze pittige mosterdsoep met appel, prei en aardappel!

Meer recepten en kook musthaves tips ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie