Mexicaanse bruine bonensoep Jeroen Meus Foodblog Foodinista

Mexicaanse bruine bonensoep van Jeroen Meus

Deel deze post

Tijd voor een stevige wintersoep. Het Mexicaanse bruine bonensoep recept van Jeroen Meus. Een recept uit het kookboek Dagelijkse Kost deel 2. De opvolger van Dagelijkste Kost. Dit kookboek was geweldig. Dus we zijn nieuwsgierig naar deel 2. Diversiteit, klassiekers, dagelijkse recepten en recepten voor uitgebreid koken en van gezondheid naar comfort food. Precies waar wij van houden. De ondertitel is ook koken met gezond verstand. Helemaal mee eens, want de recepten zijn vol dagelijkse producten die zorgen voor een gezonde voeding en koken met het seizoen. Koken met het seizoen doen we in de winter met het recept voor Mexicaanse bruine bonensoep. Een stevige maaltijdsoep.

Dagelijkse kost bereiden

Uit het eerste boek maakte ik het recept voor een konijn stoofschotel. Een populair recept op de blog evenals het eerste kookboek dat populair is. Tijd voor een opvolger dus en daar kwam het even inspirerende Dagelijkse Kost 2 van Jeroen Meus. Om je een idee te geven van het type recepten heb ik zelf de goed gevulde Mexicaanse bruine bonensoep gemaakt die je ook laat stoven, zodat de smaken goed los komen en het vlees heerlijk mals wordt. Dit bord comfort food wil je.

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Bonensoep recept van Jeroen Meus op Foodblog Foodinista

Ingrediënten voor de Mexicaanse Bruine Bonensoep voor 6 borden

  • 2 rode uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode chilipeper
  • 500 gram stoofvlees
  • 3 stengels bleekselderij
  • 2 wortelen
  • 1 rode paprika
  • 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder
  • eetlepel komijnpoeder
  • eetlepel gedroogde oregano
  • 200 ml passata
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 2 blikken kidneybonen of rode bonen (harde bruine bonen)
  • 1 liter groentebouillon
  • olijfolie
  • snufje peper en zout naar smaak

Extra garnering tips voor de Mexicaanse bruine bonensoep

  • gedroogde uitjes
  • creme fraiche
  • koriander
  • bieslook
  • nachochips
  • limoen
  • geraspte cheddar kaas

TIP! Ik kies zelf voor zoete paprikapoeder, maar wil je de soep echt pittig gebruik dan de pittige variant.

Tips voor de bereiding van de Mexicaanse bruine bonensoep

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 30 minuten en 2 uur sudderen

Benodigdheden in de keuken

  • snijplank
  • mes
  • eventueel een hakmolen
  • stoofpan
  • maatbeker
  • spatel
  • lepel
  • knoflookpers
  • theelepel
Bruine bonensoep recept van Jeroen Meus op Foodblog Foodinista

HET KOOKBOEK DAGELIJKSE KOST DEEL 2 BESTEL JE HIER

Recept voor de Mexicaanse bonensoep

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Ingrediënten bereiden voor de bruine bonensoep

Snijd de rode uien in halve uienringen, snipper de knoflook, verwijder de zaadlijsten uit de rode peper en snijd de rode peper fijn. Verhit de olijfolie in de stoofpan. Stoof de uienringen, geperste knoflook en de rode peper. Snijd de rundvlees in blokjes en laat deze meestoven.
Snijd de bleekselderij in stukjes en laat ook deze meestoven. Doe vervolgens het zelfde met de wortels en de paprika. De kruiden; paprikapoeder, komijnpoeder, oregano mogen erbij. Meng de tomatenpuree door de stoofschotel en laat deze een minuutje of twee stoven.

Laat de Mexicaanse Bruine bonensoep stoven

Blus vervolgens af met de tomatenblokjes en de bouillon. Meng vervolgens de bonen door de soep en roer de Mexicaanse bruine bonensoep nog een keer goed. Plaats de stoofschotel voor 1,5 uur tot 2 uur in de oven op 160 graden. Wil je het vlees malser. Dan kun je langer stoven. Als je dit doet giet dan wel extra bouillon bij de soep.

Serveer de soep op de borden met de ingrediënten voor de garnering en gebruik de ingrediënten naar eigen smaak.

Meer over Dagelijkse Kost deel 2

Het tweede Dagelijkse kost kookboek van Jeroen Meus is gevarieerd en biedt voor ieder seizoen en iedere lunch of diner wel een passend gerecht. Van simpel tot moeilijk en weinig tot veel ingrediënten. Het gevarieerde kookboek zet aan tot uitgebreid en heerlijk koken. Naast de Mexicaanse bruine bonensoep vind je recepten als aspergewraps, varkenswangen met kriekenbier, bereiding van een hele hoevekip, chocolade panna cotta, carpaccio, paddenstoelenragout en quiche margerita, zoals de pizza. Gevarieerd voor het hele gezin en daarbij met pure en doorgaans gezonde ingrediënten.

Meer stoofpotjes tips Foodinista?

Ook de Italiaanse stoofschotel en het recept voor mijn zuurvlees al gezien? Een variatie op de Mexicaanse bruine bonensoep? Maak dan deze Mexicaanse witte bonenschotel.

Meer recepten en kookboekentips ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie