In een kleine keuken kun je prima koken met deze ideeën + 10 recepten

In een kleine keuken kun je prima koken met deze ideeën + 10 recepten

Deel deze post

Een kleine keuken is geen excuus om niet te koken of om geen mooie gerechten op tafel te zetten. Je kunt prima een etentje organiseren. Je moet wel een beetje creatief zijn. Ik heb er ook ervaring mee en daarom ga ik je ook tips geven in dit artikel. In mijn eerste woning in Haarlem woonde ik ook heel klein. In een studio met een klein keukenblok met spoelbak, oven en 2-pits fornuis. Als voorbeeld; ik woonde zo klein dat de douche zich direct achter een deur bevond. Het was een soort ‘kastdouche’. Praktisch en het volstond. Wel woonde ik in een mooie buurt in Haarlem en het was perfect voor mijn single leventje. Maar terug naar de keuken, want in de douche kun je niet koken. Hoe kun je wel leuke maaltijden bereiden in een kleine keuken? Het is vooral belangrijk hoe de keuken is ingericht. Praktische kastruimte waar je de benodigdheden in kwijt kunt, een oven vind ik onmisbaar en natuurlijk een spoelbak. Een aantal basis pannen, servies, bestek en een goede keukenmachine. Dan komt je al heel ver. Daarbij is er ook nog een ander voordeel: een mini keuken is ook nog eens heel betaalbaar en deze kan ook gewoon heel stijlvol zijn, mooi meegenomen. Kun je er dan ook nog een beetje leuk in koken? Natuurlijk! Naast dat je mini keukens tegenkomt in mijn kleine studiootje zijn dit natuurlijk ook leuke recept ideeën voor in de bedrijfskeuken, het vakantiehuisje, chalet of stacaravan en de studentenkamer waar je meestal in een kleine keuken moet koken, maar in een kleine keuken kun je dus prima koken!

In een kleine keuken kun je prima koken met deze ideeën + 10 recepten

10 Recepten die goed te bereiden zijn in een kleine keuken

Koken in een kleine keuken kan prima! Een uitgebreide maaltijd bereiden in je appartement, maar je hebt een kleine keuken? Vriendinnen op bezoek in je studentenkamer en je moet koken. Zelf koken in de chalet of op de camping. Zo lang je een kleine keuken hebt komt het helemaal goed met deze tien recepten.

Een salade kan altijd: Salade met geitenkaas, bietjes, walnoten en mosterddressing

Salade met geitenkaas, bietjes en walnoten met mosterddressing - Foodblog Foodinista

Een salade kan altijd! Deze salade is wel lauw warm. Het is ideaal wanneer je voor de geitenkaas een oven in je keuken hebt en dan is de salade geitenkaas met bietjes en walnoten een eitje.

Soep zelf maken: Thaise kokossoep met garnalen en paddenstoelen

Thaise kokossoep met garnalen en paddenstoelen - Foodblog Foodinista

Hou je van de Thaise keuken, maar maak je het niet snel zelf? Het zal je misschien verbazen hoe simpel het kan zijn. Voor de kokossoep met garnalen en paddenstoelen heb je maar één pan nodig. Een waar one pot wonder recept. Een ideaal recept voor een kleine keuken.

Kerrie kippensoep met kokos

Kerrie kippensoep met kokos en groente - Foodblog Foodinista

Soep is gewoon ideaal om te maken, want het zijn gewoon one pot wonders! Zo ook deze kerrie kippensoep met kokos die ook nog eens rijk is aan groente. Dus een gezonde maaltijd en rijk aan smaak, maak je ook makkelijk in je kleine keuken waar dan ook.

Aziatische bakplaat met zalm

Aziatische zalm uit de oven met paksoi - Foodblog Foodinista

Nog een recept met een Aziatische twist alleen op een bakplaat uit de oven. In een kleine keuken is een oven ideaal. Want alleen in een oven kun je al zo veel complete gerechten bereiden. In een pan zou je nog rijst of noodles kunnen bereiden bij deze bakplaat met zalm en paksoi. Zo zie je dat je altijd mooi kunt koken, want een hele zalmmoot is een feest en met Aziatische smaken kook je snel hoog op smaak met weinig inspanning.

Paella! Een ideaal eenpansgerecht

Paella uit de oven met kip en Iberico worst - Foodblog Foodinista

Een heel bekend éénpansgerecht is natuurlijk paella! Het is ook nog eens heerlijk. Paella kun je bereiden op het fornuis, maar ook zoals deze paella, paella bereid in de oven.

Indisch gehaktbrood uit de oven

Indonesisch Gehaktbrood gevuld met ei - Pittig gekruid gehaktbrood recept - Foodblog Foodinista

Makkelijk een maaltijd bereiden in de oven. Het kan! Maak bijvoorbeeld een gehaktbrood en het enige wat je verder nog moet doen? Aardappeltjes, rijst, groente erbij. De keuze is aan jou. Maar zo maak je toch een leuk avg-tje.

Zelf frikandelbroodjes bakken

Bladerdeegbroodjes met frikadel zelf maken - Frikadelbroodjes recept van Foodinista

Zorg jij voor het snackmoment? Het kan heel simpel zijn. Bak zelf frikandelbroodjes. Deze kun je ook nog invriezen.

Zelf saucijzenbroodjes maken – Veel makkelijker dan je denkt

Indische Saucijzenbroodjes recept met kipgehakt en pittig gekruid - Foodblog Foodinista

Saucijzenbroodjes maken is veel makkelijker dan je denkt. Daarbij is zelf maken ook heel erg lekker en vers. Bak zelf bijvoorbeeld Indische saucijzenbroodjes, lekker pittig en met kipgehakt. De vulling meng je even in een schaal en vervolgens de oven in.

Ragout met garnalen en champagne

Ragout met gamba's en Hollandse garnalen in romige champagnesaus - Recept van Receptenblog Foodinista

Een beetje luxe op tafel zetten en dat met één pan? Dit kon makkelijk rond de feestdagen. Dit lukt ook in je kleine keukentje in je appartementje. Maak bijvoorbeeld zelf garnalenragout met champagne.

Vegetarisch koken en verrassen? Vul avocado’s met kaas en walnoten

Gegratineerde avocado met gorgonzola noten en honing - Recept van Foodblog Foodinista

Avocado’s vullen blijft altijd ideaal en het is makkelijk! Een schaal, een ovenschaal en een oven. Meer heb je meestal niet nodig en ook niet voor deze avocado’s met gorgonzola uit de oven.

Voor nog meer meer recepten inspiratie in kleine keukens kun je ook eens kijken naar de snelle recepten en meer ovenschotels op de blog.

Recepten en leuke kook tips van Foodblog Foodinista ontvangen? Volg foodblog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie