Indische Saucijzenbroodjes met kipgehakt en pittig gekruid - Recept van Foodblog Foodinista

Indische Saucijzenbroodjes met kipgehakt en pittig gekruid

Deel deze post

Een echte klassieker en iedereen kent ze eigenlijk wel; het zijn saucijzenbroodjes. Tijd voor Indonesische saucijzenbroodjes, want we zijn op recepten met Indische smaken. Deze saucijzenbroodjes met een Indonesische twist zijn dan ook geweldig.

De standaard saucijzenbroodjes kun je al weer al heel lang vinden op mijn blog. Het recept voor de basis saucijzenbroodjes kun je hier vinden en deze zijn heel erg populair. Maar geloof mij maar deze Indische saucijzenbroodjes met extra pit mogen er ook zijn.

Het zal je ook niet verbazen dat je de lekkerste snacks meestal lekkerder en gezonder kunt maken met basis ingrediënten die je heel vaak al gewoon zelf in huis hebt. Dit deed ik bijvoorbeeld ook met kaasbroodjes, waarvoor je het recept hier kunt vinden. De ingrediënten liggen in de voorraadkast, koelkast of vriezer en ze staan gewoon standaard in je kruidenkastje. Dus als je lekkere trek hebt of je wilt snel een hartige snack maken dan is het dus echt ideaal om deze saucijzenbroodjes te maken.

Deze keer kreeg ik het idee om het standaard saucijzenbroodje kruidig te maken, ik maakte onlangs al een Indonesisch gehaktbrood en met evenveel pit kun je natuurlijk ook saucijzenbroodjes maken. Een beetje anders, want deze keer maken we saucijzenbroodjes met kipgehakt. Kipgehakt is magerder en eiwitrijker, maar ook voor velen toegankelijker. Een leuke variatie en ik beloof je met alle kruiden en smaakmakers bijzonder smaakvol!

In dit recept lees je hoe je de Indische saucijzenbroodjes met kipgehakt zelf kunt maken. Het is even voorbereiden en je schuift de saucijzenbroodjes zo in de oven. Vervolgens is het natuurlijk heel lekker om ze zo vers mogelijk te eten en mocht je het kunnen weerstaan dan kun je de saucijzenbroodjes invriezen. Maar hier was het onmogelijk, want zowel groot als klein vond ze heerlijk! Lekker voor in de lunchtrommel of onverwacht voor bij een lekker kopje soep en gewoon zo uit het vuistje.

Indische Saucijzenbroodjes met kipgehakt en pittig gekruid - Recept van Foodblog Foodinista

Meer variëren? – Recepten voor hartige snackbroodjes

Op dreef en meer hartige broodjes maken? Dan zijn misschien deze kaasbroodjes met kaasragout of de winterse zuurkoolbroodjes met rookworst ook wel iets voor jou?

Indische Saucijzenbroodjes recept met kipgehakt en pittig gekruid - Foodblog Foodinista
Indische Saucijzenbroodjes met kipgehakt en pittig gekruid - Foodblog Foodinista

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Ingrediënten voor 10 Indische saucijzenbroodjes met kipgehakt

  • 10 vellen bladerdeeg
  • 2 eieren
  • 300 gram kipgehakt
  • 1 eetlepel sambal
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 50 ml ketjap
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1/2 theelepel korianderpoeder
  • 2 cm gember
  • 1 limoen voor de limoenzest
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 3 eetlepels paneermeel (best veel, maar dit proef je niet en het gehakt is nat door de ingrediënten)
  • 1 ui
  • snufje zout

Tips voor de bereiding van de Indische saucijzenbroodjes

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten en 20 minuten in de oven
Benodigdheden: mengschaal, bakplaat en oven, snijplank, handrasp, mes en een hakmolen is makkelijk, bakpapier, lepel, bakkwast

Indische Saucijzenbroodjes recept met kipgehakt en pittig gekruid - Foodblog Foodinista

Recept Indische saucijzenbroodjes met kipgehakt

Verwarm de oven voor op 210 graden, zodat de saucijzenbroodjes direct de oven in kunnen als ze klaar staan en bekleed de bakplaat met bakpapier. Ontdooi de vellen bladerdeeg op het bakpapier.

Vulling voor de Indische saucijzenbroodjes maken

Meng het kipgehakt met de sambal, ketjap, komijn, kurkuma, zout, koriander en paneermeel. Snipper de ui, knoflook, gember en rode peper zonder de zaadlijsten. Snijd het goed fijn of doe dit makkelijk in een hakmolen. Dan ben je binnen 30 seconde klaar. Breek het ei. Rasp de limoenzest van ongeveer een halve limoen door de het kipgehakt. Vervolgens kan de limoen weer terug in de koelkast. Meng alles goed door het gehakt. Maak één bal en maak vervolgens van het gehakt tien klein balletjes die even groot zijn en wrijf deze vervolgens tussen je handen tot worstjes. Je handen worden wel een beetje geel door de kurkuma dus was je handen direct.

Vouwen van de saucijzenbroodjes

Plaats de worstjes in het midden van de saucijzenbroodjes. De gehaktworstjes mogen even lang zijn als het bladerdeeg. Vouw vervolgens het bladerdeeg dicht en druk het bladerdeeg aan de lange kant dicht. Maak vervolgens een sierrandje met een vork. Kluts een ei en smeer het bladerdeeg in met een bakkwast met het ei.

Indische Saucijzenbroodjes recept met kipgehakt en pittig gekruid - Foodblog Foodinista

Bakken

Plaats de saucijzenbroodjes vervolgens in de oven voor 20 minuten op 210 graden. Laat de Indische saucijzenbroodjes na het bakken even afkoelen, ongeveer 5 minuten, en eet smakelijk!

Ook iets voor jou?

Als eerste de nieuwste recepten van Foodinista ontvangen? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

6 Reactie's
  • Henny Batenburg van Rossum
    Geplaatst op 14:10h, 16 november

    Gebruikt u voor de saucijzenbroodjes de bladerdeeg vellen voor hartige of de normale versie.

    Groet Henny

  • Daphne van Aken
    Geplaatst op 14:13h, 16 november

    Beste Henny,

    Goede vraag! Voor hartig. Ik vind de normale versie zijn de echte roomboter en die worden toch al snel te zoet (wel lekker natuurlijk), maar in dit geval kies ik wel echt voor hartig. Het zijn wel de normale van de dagelijkse merken.

    Groetjes,

    Daphne

  • Henny Batenburg van Rossum
    Geplaatst op 14:47h, 16 november

    Daphne,

    Bedankt voor de super snelle reactie, ik ga ze deze week maken, mmmmmmmm lijkt mij heel lekker.
    Bedankt voor je lekkere recept, ga zo door.

    Groetjes,

    Henny

  • Daphne van Aken
    Geplaatst op 15:04h, 16 november

    Beste Henny,

    Wat leuk! Graag gedaan. Ik ben benieuwd!

    Groetjes,

    Daphne

  • Henny Batenburg van Rossum
    Geplaatst op 18:18h, 16 november

    Daphne,

    Nog 1 vraag, Ik wil de helft invriezen hoe het beste te doen. Ik denk alles afbakken en daarna de rest in de vriezer.
    Laten ontdooien en in de oven warmen?.

    Groetjes,
    Henny

  • Daphne van Aken
    Geplaatst op 19:59h, 16 november

    Inderdaad zo kan het gewoon en niet warmer dan op 150 graden ontdooien.

Geef een reactie