
05 apr Thaise kokossoep met garnalen en paddenstoelen
Wie heeft er zin om op vakantie te gaan? Of om zelfs een verre reis te maken? Nou ik wel! Ik krijg zo veel zin in Thailand wanneer ik deze Thaise kokossoep met garnalen paddenstoelen eet, want van Thaise recepten krijg je toch zin in vakantie naar Thailand? De Thaise kokossoep, ook wel Tom Kha Kung, neemt mij weer even mee terug naar Thailand. Lunchen op het strand, de tropische hitte en afkoelen met een frisse maar toch warm soepje. Want juist van warmte in je lichaam koel je af op warme dagen. Maar laten we eerlijke zijn de kokossoep met garnalen en paddenstoelen is gewoon heel erg lekker.
Thaise kokossoep met garnalen zelf maken
Daarbij maak je deze Thaise soep met garnalen en kokos ook nog eens heel erg makkelijk en snel zelf en dan dromen we maar even over verre oorden. De verre reizen naar Thailand en Indonesië bijvoorbeeld stellen we nog maar even uit. En voor meer inspiratie en even genieten maak je dan bijvoorbeeld ook nog de kerrie kippensoep met kokos en groente of mijn recept voor Indische Rendang. Want kokos is koning. En beetje spice erin mag ook wel. Voor je het weet ben je in ieder geval in de keuken even op reis. Zin in? Maak dan het recept voor de Thaise kokossoep met garnalen en paddenstoelen en deze staat binnen 20 minuten op tafel. Zo makkelijk maak je zelf je Thaise Tom Kha Kung.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten Kokossoep met garnalen en paddenstoelen voor 4 personen
- 400 gram grote rauwe garnalen
- 400 gram gemengde paddenstoelen, zoals shiitake, oesterzwammen en kastanjechampignons
- 500 ml visbouillon
- 1 blik kokosmelk
- 3 cm verse gember
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 eetlepels vissaus
- 1 eetlepel suiker
- handje cashewnoten
- halve limoen uitgeknepen
- rasp van de limoenschil
- halve theelepel maïzena
- 2 handjes verse spinazie
- handje verse koriander
Tips voor de bereiding van de Kokossoep met garnalen en paddenstoelen
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 1 uur
Benodigdheden in de keuken
- snijplank
- mes
- soeppan
- spatel
Recept Thaise kokossoep met garnalen en paddenstoelen
Kook de visbouillon met de kokosmelk. Meng deze twee door elkaar. Snijd de gember fijn en meng de gember door de soep. Breng de kokossoep op smaak met de suiker, limoensap, geraspte limoenschil, geraspte gember en vissaus. De verhitting mag omlaag. Snijd de paddenstoelen in kleinere stukken. Meng de paddenstoelen in de soep. Laat de paddenstoelen voor 10 minuten garen in de soep. Kook vervolgens de garnalen nog vijf minuten mee totdat deze ook gaar zijn.
Kokossoep met garnalen en paddenstoelen opdienen
Snijd de spinazie en de koriander fijn. Wil je de soep nog iets dikker klop dan de maizena met één eetlepel water. Meng de maizena in de soep en blijf mengen voor twee minuten de soep dikt iets in. Server de Thaise kokossoep in de borden. Garneer met de cashewnoten, spinazie en de koriander. Eet smakelijk!
Soeprecepten van Foodinista?
Kijk voor meer soeprecepten op de blog. Wat dacht je van één van de volgende soeprecepten:
- Maak ook eens de romige kippensoep.
- Of het recept voor Oosterse pompoensoep met kikkererwten en spinazie
- Erwtensoep eet je het hele jaar door met deze frisse en zomerse erwtensoep.
- Of super gezond en pittig een zomerse linzen currysoep
Als eerste de nieuwste soeprecepten van Foodinista ontvangen? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Heidi
Geplaatst op 20:36h, 07 aprilWat heerlijk deze gerecht.
Ga ik zeker eens proberen maken.