Thaise kokossoep met garnalen en paddenstoelen - Foodblog Foodinista

Thaise kokossoep met garnalen en paddenstoelen

Deel deze post

Wie heeft er zin om op vakantie te gaan? Of om zelfs een verre reis te maken? Nou ik wel! Ik krijg zo veel zin in Thailand wanneer ik deze Thaise kokossoep met garnalen paddenstoelen eet. De Thaise kokossoep neemt mij weer even mee terug naar Thailand. Lunchen op het strand, de tropische hitte en afkoelen met een frisse maar toch warm soepje. Want juist van warmte in je lichaam koel je af op warme dagen. Maar laten we eerlijke zijn de kokossoep met garnalen en paddenstoelen is gewoon heel erg lekker. Daarbij maak je deze Thaise soep met garnalen en kokos ook nog eens heel erg makkelijk en snel zelf en dan dromen we maar even over verre oorden. De verre reizen naar Thailand en Indonesië bijvoorbeeld stellen we nog maar even uit. En voor meer inspiratie en even genieten maak je dan bijvoorbeeld ook nog de kerrie kippensoep met kokos en groente of mijn recept voor Indische Rendang. Want kokos is koning. En beetje spice erin mag ook wel. Voor je het weet ben je in ieder geval in de keuken even op reis. Zin in? Maak dan het recept voor de Thaise kokossoep met garnalen en paddenstoelen en deze staat binnen 20 minuten op tafel.

Thaise kokossoep met garnalen en paddenstoelen - Foodblog Foodinista
Thaise kokossoep met garnalen en paddenstoelen - Foodblog Foodinista

Ingrediënten Kokossoep met garnalen en paddenstoelen voor 4 personen

400 gram grote rauwe garnalen
400 gram gemengde paddenstoelen, zoals shiitake, oesterzwammen en kastanjechampignons
500 ml visbouillon
1 blik kokosmelk
3 cm verse gember
1 eetlepel olijfolie
2 eetlepels vissaus
1 eetlepel suiker
handje cashewnoten
halve limoen uitgeknepen
rasp van de limoenschil
halve theelepel maïzena
2 handjes verse spinazie
handje verse koriander

Thaise kokossoep met garnalen en paddenstoelen - Foodblog Foodinista

Tips voor de bereiding van de Kokossoep met garnalen en paddenstoelen

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 1 uur
Benodigdheden: snijplank, mes, soeppan, spatel

Thaise kokossoep met garnalen en paddenstoelen - Foodblog Foodinista
Thaise kokossoep met garnalen en paddenstoelen - Foodblog Foodinista

Recept Thaise kokossoep met garnalen en paddenstoelen

Kook de visbouillon met de kokosmelk. Meng deze twee door elkaar. Snijd de gember fijn en meng de gember door de soep. Breng de kokossoep op smaak met de suiker, limoensap, geraspte limoenschil, geraspte gember en vissaus. De verhitting mag omlaag. Snijd de paddenstoelen in kleinere stukken. Meng de paddenstoelen in de soep. Laat de paddenstoelen voor 10 minuten garen in de soep. Kook vervolgens de garnalen nog vijf minuten mee totdat deze ook gaar zijn.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Kokossoep met garnalen en paddenstoelen opdienen

Snijd de spinazie en de koriander fijn. Wil je de soep nog iets dikker klop dan de maizena met één eetlepel water. Meng de maizena in de soep en blijf mengen voor twee minuten de soep dikt iets in. Server de Thaise kokossoep in de borden. Garneer met de cashewnoten, spinazie en de koriander. Eet smakelijk!

Soeprecepten van Foodblog Foodinista?

Kijk voor meer soeprecepten op de blog. Wat dacht je van één van de volgende soeprecepten:
– Maak ook eens de romige kippensoep.
– Of het recept voor Oosterse pompoensoep met kikkererwten en spinazie
– Erwtensoep eet je het hele jaar door met deze frisse en zomerse erwtensoep.
– Of super gezond en pittig een zomerse linzen currysoep

Als eerste de nieuwste soeprecepten van Foodinista ontvangen? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie