09 nov Gevulde avocado met gorgonzola en walnoten
Voor de avocadoliefhebbers blijft een avocado vullen heerlijk! Wat dacht je bijvoorbeeld van deze sushi avocado met spicy tuna of de avocado gevuld met eiersalade met zalm. Een heerlijk lunchgerecht. Ook deze gevulde avocado met gorgonzola en walnoten met honing. Een avocado met gegratineerde kaas die je even in de oven plaatst. De gevulde avocado’s kun je natuurlijk ook heel erg lekker warm eten en dit recept voor gevulde avocado doet je misschien ook iets meer denken aan de herfst en winter, maar met een frisse salade zijn deze avocado’s het hele jaar door heerlijk.
Avocado is vegetarische optie
De avocado is ook nog eens een heerlijke vegetarische keuze. Een gevulde avocado met gorgonzola en walnoten zorgen voor een keuze die rijk is aan ijzer en vitamine B. We maken de gevulde avocado romig, pittig en een beetje zoet. Een aangename koolhydraatarme lunch, op het beetje honing na, of een leuk voorgerecht bij een diner. Als voorgerecht is een halve avocado wel voldoende. De gegrilde gevulde avocado met gorgonzola en walnoten maak je als volgt.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Dezelfde ovenschaal de oven in schuiven? Deze heb ik hier vandaan.
Ingrediënten gevulde avocado met gorgonzola, walnoten en honing voor 4 halve avocado’s
- 2 half zachte avocado’s
- 100 gram gorgonzola
- handje walnoten
- handje rozijnen
- 100 ml Griekse yoghurt
- 1 eetlepel honing
- 1 theelepel olijfolie
- handje vers gesneden basilicum
- snufje peper en zout
Tips voor de bereiding van de gevulde avocado met gorgonzola, walnoten, rozijnen en honing
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: ovenschaal, snijplank, mengschaal, lepel, mes en een hakmolen is makkelijk
Recept Gevulde avocado’s met gorgonzola en walnoten
Vewarm de oven voor op 200 graden
Gorgonzolavulling maken voor de gevulde avocado
Meng in een schaal de yoghurt met de gorgonzola. Prak dit met een vork tot één geheel. Breng op smaak met een snufje peper en zout. Meng ook de honing door de kaas. Meng de rozijnen door de kaasmix. Hak in de hakmolen de walnoten fijner tot kleine stukjes. Meng de noten door de kaas.
Avocado’s vullen met gorgonzola
Snijd de avocado’s door de helft. Vul de avocado’s met de kaas en noten. Bedruppel de avocado’s met de vulling met olijfolie, zodat ze mooier grillen. Plaats de avocado’s in de oven voor 10 minuten op 200 graden. Grill de avocado’s vervolgens nog 5 minuten. Snijd de basilicum fijn en strooi deze over de avocado’s. Eet smakelijk!
Meer ovenschotel recepten van Foodinista?
Laat je dan ook inspireren door één van de volgende recepten.
- Ook heel smakelijk is de andijviestamppot ovenschotel met appel en brie, waarvoor je het recept hier kunt vinden
- Iets anders, maar heel lekker! Maak dan ook eens deze ovenschotel met kabeljauw en asperges
- Een echte favoriet met vis? Dat is de ovenschotel voor gevulde courgettes met tonijn, waarvoor je het recept hier gaat vinden.
Meer recepten en regelmatig een gevarieerd en makkelijk weekmenu ontvangen van foodblog Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's